夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

無所謂啦, 香港咁太壓力,咪比佢打機發洩下

伯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 大廚勳章 爸B勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我老公都係咁架,打到半夜三更,又唔知會嘈住人,講野又大聲,又粗口,講到口都臭都冇改善,打到仔女都唔理架

大宅

睇到樓主個post 同大家個reply, 大家都好似無咩嘢咁...

我老公呢排都係咁, 我都知佢做嘢壓力大, 要relax下...

平時無嘢但一打機就好似第二個人咁, 態度好差:
BB扭下計, 佢"gip" BB又黑哂面;
我同佢講嘢又係咁黑哂面, 我已經盡量唔會係佢打機時間同佢講嘢...
BB poo poo 完(我抱住), 叫佢攞濕紙巾又要等陣先(起碼等3-5分鐘);
我餵BB食粥仔, 叫佢攞張tissue, 望住部電話, 張tissue 係半空fing fing 下;
打輸左,張D嘢ping ling pang lang

淨係今個星期都為呢樣嘢話個佢過2次, 仲話我煩...

就嚟忍到爆炸, 係BB面前, 我又唔敢嘈得太大聲..

翡翠宮

每個人都要一個情緒宣洩嘅出口,佢無出去玩其他嘢你都唔好咁多意見喇,如果係房玩你唔想聽,關埋門就系喇

翡翠宮

你都應該有有自己興趣愛好掛?平時做完家務,唔帶小朋友果陣,都可以做D自己鐘意嘅嘢,享受返自己嘅私人時間,唔好將所有經歷感情放曬係老公小朋友身上,自己緊張佢哋又有壓力

大宅

TLJL 發表於 17-5-2 11:29
C6佢打機嗰時,如果唔夠人打,或者隻game嘅角色不受控,
佢就會好激動發脾氣,咆哮粗口,拍枱拍櫈 ...
唉,呢幾個月開始佢成日玩龍珠,日玩夜玩,我都覺得好黑人憎!

別墅

我老公唔打機,但佢睇波,佢睇波時如果睇緊愛隊簡直生人勿近,初初佢一大聲爆粗我嚇親左幾次

所以而家佢一睇波,我唔會理佢,更加唔會叫佢做咩做物,反正一場波有限時,叫佢只會自討沒趣。

jm 你老公打機個一小時,都係唔好理佢啦,fu 個mask hea 下仲好啦。

珍珠宮

回覆樓主:

我老公又冇係你老公咁誇張,佢淨係會無啦2啦彈一句,哎呀!輸左!

大宅

我明白樓主,我c6又係玩fifa玩到癲左,每次輸左半夜會大叫爆曬粗,日日機不離手,食飯又打,同佢傾計又吾應....太瘋狂

我都曾經因爲咁同佢嘈過

別墅

Miss_Kt 發表於 17-5-3 23:57
你果d算少野我老公打機打到掟爛過電視,電話 佢真係痴能線的
...
頭先先掟手制落地再反彈到老遠⋯⋯我扮無事,無理佢,但其實搞到我精神好緊張

別墅

TLJL 發表於 17-5-8 00:11
頭先先掟手制落地再反彈到老遠⋯⋯我扮無事,無理佢,但其實搞到我精神好緊張 ...

掟爛左仲好 等佢無得玩

別墅

cara91b 發表於 17-5-4 21:14
回覆 TLJL 的帖子

我開頭都接受5到,因為佢係變左另一個人,成日爆粗,好恐怖唔可以係部電視機前面行過, ...
睇見大家都話呢件係好小事,我呢幾日都無理佢咆哮,但因為屋細無間房,佢一打機,我都會做定心理準備等佢大叫咁

別墅

Miss_Kt 發表於 17-5-8 00:13
掟爛左仲好 等佢無得玩
爛左轉個頭咪買過,我唔信佢會因為咁唔打,成件事真係好低能

別墅

TLJL 發表於 17-5-8 00:21
爛左轉個頭咪買過,我唔信佢會因為咁唔打,成件事真係好低能

都係嫁 不過佢都係side 佢自己錢 我通常會係呢時候鬧佢笑佢抵死 比佢嚇親唔洗還呀

別墅

wahiuma 發表於 17-5-6 23:57
你都應該有有自己興趣愛好掛?平時做完家務,唔帶小朋友果陣,都可以做D自己鐘意嘅嘢,享受返自己嘅私人時 ...
當然唔係話佢打機有問題,佢打機我自己㩒電話,我無出聲話過佢。只不過係佢情緒太激動,我自己都爛口嘅,唔係介意佢爆粗,而佢係非常激動,好大聲地叫,大力拍枱,dump地,咁我上網都好專注架嘛~所以成日俾嚇親。同埋都係打舖機啫⋯有必要咁咩

瑪瑙宮

TLJL 發表於 17-5-8 00:35
當然唔係話佢打機有問題,佢打機我自己㩒電話,我無出聲話過佢。只不過係佢情緒太激動,我自己都爛口嘅,唔 ...

球迷都係咁, 你唔好理佢, 專心做自己野.

大宅

C9 們,你地試下全情投入去做一樣野,你就會明架啦~

別墅

JohnConstantine 發表於 17-5-8 13:45
C9 們,你地試下全情投入去做一樣野,你就會明架啦~

佢掟手制撞到幅牆無左忽灰,真係無眼睇。
唔理佢喇,講左都晒氣,唯有等佢嬲完笑下佢係白痴仔

大宅

畀面勳章

打機係屬於私人時間娛樂, 唔好理佢就得了

我自已打機...打到掉爆左部電話都係咁, 好正常的

首頁

尾頁

跳至