在職全職

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

ch.we 發表於 17-6-8 00:55
其實我應為平人幾蚊/幾十去做生意,好傻...好快玩完,頂死人地之餘自己亦賺得黎都冇人工甘制,我堅持合理 ...

但係消費者唔係咁諗架,邊個平就買邊個,這是現實呀~

除了你賣的是diy就沒得好說

單找客源沒花1,2個月的宣傳走不了的,心急不來,你所賣的一係走高檔線,一係走平民路線,你要set target market 係邊1群,不然1鼓作氣,但冇週詳計劃都係行唔通,太多競爭呀~

男爵府

2018復活節勳章 BB防敏心得分享勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

ch.we 發表於 17-6-8 00:44
系咩甘都諗得過,好多謝你寶貴意見丫!

因為我呢排搵緊贊助

我都知你地小本經營,所以唔得都冇所謂

子爵府

畀面勳章

我間fb網店有萬幾人
是一定要落fb廣告的其實
效果差好遠

男爵府

ch.we 發表於 17-6-8 00:55
其實我應為平人幾蚊/幾十去做生意,好傻...好快玩完,頂死人地之餘自己亦賺得黎都冇人工甘制,我堅持合理 ...

除非你本身有熟客,如果唔係你唔可以堅持你所謂嘅價錢

男爵府

除非你有特別貨源,如果都係淘寶搵到嘅,你真係唔使諗,基本上冇得做

大宅

cudy119 發表於 17-6-8 01:14
我間fb網店有萬幾人
是一定要落fb廣告的其實
效果差好遠

成本大嗎?

伯爵府

Facebook 賣廣告,呢畢錢要洗,唔係冇人識你架

子爵府

畀面勳章

gumchubb 發表於 17-6-8 01:25
成本大嗎?

千幾蚊個月

大宅

cudy119 發表於 17-6-8 01:38
千幾蚊個月

生意仔黎講都唔細數喎,不過好值得試試效果先

子爵府

畀面勳章

gumchubb 發表於 17-6-8 01:42

咪當拎一萬蚊出黎 輸極都係一萬蚊
用哂之後你先再決定繼唔繼續落去

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

ch.we 發表於 17-6-8 00:19
剛開始,賣bb日用品玩具之類,我都有放Facebook丫,不過就系吾知點搵客源
...

fb 廣告,人搭人咁咋

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

gumchubb 發表於 17-6-8 01:42

千幾蚊其實唔多啦,我幫朋友落廣告都係咁上下,不過佢唔係賣嘢

珍珠宮

cudy119 發表於 17-6-8 01:43
咪當拎一萬蚊出黎 輸極都係一萬蚊
用哂之後你先再決定繼唔繼續落去
我都有手工野想賣, 點係FB開檔?

用戶要求終止服務

回覆樓主:

一樣。
而家網購太方便,按幾個掣就買到嘢,快遞去順x,仲邊有人去過數/面交

別墅

ch.we 發表於 17-6-8 00:19
剛開始,賣bb日用品玩具之類,我都有放Facebook丫,不過就系吾知點搵客源
...

我嘅諗法都是落Facebook廣告,我見好好生意嗰啲Facebook shop 是不斷落廣告,而且世界各地的人都會買

如果你本身Facebook 有好多朋友,大家都like 你個page 又肯幫你邀請朋友like 的話,會開始得容易啲啊~~

別墅

小時候 發表於 17-6-8 00:22
我都想知其實點樣開始搞?係咪就咁將d貨post晒上FB就得?及點先可以令多d人知道你間舖既存在呢? ...

見28樓

公爵府

回覆樓主:

facebook有好多媽咪group賣野團購,你可以加入後先搵一樣特別d/特別平去做團購,可能冇得賺但人地買過就變熟客,如果知道你nice有效率又交收方便,我寧願俾貴幾蚊
幫襯過幾個媽媽,做做下多客開始慢,又係fb呻自己要返工要湊小朋友又兼顧網店有幾忙仲俾客催貨,要人體諒佢,呢d我就拜拜唔再幫襯,佢咁忙我都唔阻佢

複式洋房

我都有開FB店, 買下小朋友衫, 代買下BB野

要一個LIKE 真係好難, 而家有4XX個, 個個都係真實交易, 升得好慢.

我係少少買廣告(作用不大), FB GROUP 開POST, 攪下抽獎

FB買廣告, 真係好少LIKE, 可能我每次都係用$39/日, 但個個月用千幾買廣告, 又好貴, 因每個月都係搵1千左右.

FB GROUP 係一個好既方法搵客, 但最大嗰兩個BB GROUP 講明唔比團購/代買, 買現貨又入唔到咁多貨& SIZE, 又有班媽媽買淘宝野/假貨.

而家 幾萬LIKE 既FB SHOP 都話有問題, 冇貨, 唔退款, 唔覆Massage, 攪到好多人唔敢係FB 買野, 由其我呢D, 要先比錢訂貨既, 得幾百LIKE 既, 你地都唔敢幫我買啦. 唔收訂先, 又驚走數, D貨到咗冇人要.

如果真係想多D人LIKE, 可以係FB FREE GROUP 攪下抽獎, 開POST 買野, 咁嗰媽媽幫你買咗野, 你再叫佢幫手LIKE 會易好多.

加油呀, 媽媽, 大家一齊努力下

禁止訪問

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至