懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主:

我都要幫推 最唔鍾意就係貼錢買難受, 如果香港有坐月中心就好

洋房

小吉豬媽 發表於 17-6-17 09:48
個陪月是我介紹的。

我見到呢個post 覚得好可惜, 我的親身經歷是,我感覺這個陪月ee 對我和一家也是十分 ...

小吉豬媽,聽你咁講,呢個陪月又真係唔錯呀,不單止悉心照顧你和先生嘅飲食,又細心照顧B B,更不計較經常開〇T,真係唔話得呀!!你真係可以安心坐月呢!!呢個陪月EE做得咁好,希望大家唔好再抹黑佢啦,我明白陪月工作好辛苦呀!!D錢真係唔易賺,講句公道話啦,如果有人亂唱衰人,又登晒人地個人D資料出嚟,未免太過份呀

複式洋房

回覆樓主

感覺有打手出現了

洋房

plymami 發表於 17-6-17 22:02
感覺有打手出現了

plymami 大家淨係聽一面之詞,你唔覺得有点唔公平嗎?我唔會偏幫哪一方, 其實只有當事人至知,以我個人認為,事主講到人地咁衰,真的嗎?但事主嘅同學肯企出嚟講句公道話,点解大家又唔信佢呀?大家都抱著羊群心理,唔會分析成件事,有人話某人唔好,大家又跟住唱衰佢,未免太唔公平呀!!請你自己諗一諗啦!!

洋房

感覺有打手出現了

我唔係打手,只係睇唔過眼,肯站出來講兩句,你諗多咗啦

子爵府

seahourse 發表於 17-6-17 22:19
plymami 大家淨係聽一面之詞,你唔覺得有点唔公平嗎?我唔會偏幫哪一方, 其實只有當事人至知,以我個人認 ...
我認同你,唔應該聽一面之詞
但你選擇聽小吉豬媽一面之詞,呢個好可疑丫

如果你問我,我就2位都唔相信,佢地都唔似講梗同一個人

洋房

凍奶茶少奶 發表於 17-6-17 22:37
我認同你,唔應該聽一面之詞
但你選擇聽小吉豬媽一面之詞,呢個好可疑丫

佢地講嘅係同一個人, 你点睇架?絕对係同一個人!!

子爵府

seahourse 發表於 17-6-17 22:48
佢地講嘅係同一個人, 你点睇架?絕对係同一個人!!
不如你睇多次我打乜啦

複式洋房

seahourse 發表於 17-6-17 22:19
plymami 大家淨係聽一面之詞,你唔覺得有点唔公平嗎?我唔會偏幫哪一方, 其實只有當事人至知,以我個人認 ...

E....你咁叻點解你知道小吉豬媽係我同學?邊個話你聽架?一定係個陪月喇!不過呢...其實小吉豬媽唔係我同學黎架,佢係我同學的同學,我唔識佢架!

複式洋房

感覺有打手出現了

好明顯係!從來無人講過小吉豬媽係我同學,呢位seahorse 竟然知道,非常神通廣大!

複式洋房

bopoma 發表於 17-6-18 00:47
好明顯係!從來無人講過小吉豬媽係我同學,呢位seahorse 竟然知道,非常神通廣大!
...

一睇佢打啲野就知啦佢一係就係果個陪月一係就陪月啲老友

複式洋房

seahourse 發表於 17-6-17 22:21
我唔係打手,只係睇唔過眼,肯站出來講兩句,你諗多咗啦
...

你又好難令人唔懷疑你係打手ge,因為你在我另一個post度咁樣留言比我(見圖),跟住呢邊突然又好似咁幫個陪月。不過anyway,多謝你咁踴躍留言幫手將呢個post推前,等多d人睇到呀!係喎,你知唔知點樣將d閉路電視片段放上網架?等多d人可以客觀咁評下理,睇下呢位陪月平日的工作表現,同埋點樣chok bb chok到次次都係佢餵奶時嘔曬成支奶出黎,等經驗媽媽評論下呢d方法是否正常都好喎!我有好多片呀!

複式洋房

bopoma 發表於 17-6-18 00:47
...

睇反果個小吉豬媽同佢打啲字都差唔多既

複式洋房

回覆樓主:

其實我出post呢係分享下自己不愉快經驗,想媽媽們提防,我都唔想再有人中伏。多謝大家關心及支持啊!

複式洋房

plymami 發表於 17-6-18 00:51
一睇佢打啲野就知啦佢一係就係果個陪月一係就陪月啲老友

其實大家咁萍水相逢,佢竟然可以咁絕對咁同「凍奶茶少奶」講我地絕對講緊同一個人,仲要好激咁用「絕對」呢個字,好似親身體驗咁,又確係好難唔令人懷疑佢係打手

用戶要求終止服務

bopoma 發表於 17-6-16 22:58

之前我叫過佢自己走架啦,佢唔肯嘛,擺明係駁炒,而我亦唔會 ...

佢幾錢一個月?你請她做幾耐?

用戶要求終止服務

Rosepudding 發表於 17-6-17 11:33
依家有好多陪月混水摸魚,樓主開post 揭開佢惡行係正確。
好多陪月係bk度揾客,我都收過PM,如果唔係朋友用 ...

完全同意。我之前就是請左bk姐妹介紹的陪月,完全唔0k,日日準時走,但返工又遲到,成日點我工人做野,又投訴我家太遠話買完餸過來好辛苦,OT計到足,用bb洗衫液洗澡奶瓶!陪月王x儀Candy, 家住青衣!一星期後叫她走,她就叫我跟合約賠21日比佢。

洋房

bopoma 發表於 17-6-18 01:24
其實大家咁萍水相逢,佢竟然可以咁絕對咁同「凍奶茶少奶」講我地絕對講緊同一個人,仲要好激咁用「絕對」 ...

最初聽完你長篇講呢個陪月的不是事,那一刻真心覺得佢好衰,但睇完小吉豬媽肯站出來講句公道話,呢位陪月唔係你講咁差呀,樓主,我曾經都係過來人,前兩年係陪月一站請個陪月幫我手,當時人工已係萬八蚊,26天工作,陪月初來我家工作都係甩甩漏漏,但佢用心工作,我都會體諒陪月工作嘅辛苦,你地又何苦去唱衰一個人呢!!

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

如果唔係真,我相信一個生完既女人冇甘得閒上網唱人
---生命無價,請支持領養---

複式洋房

tcms16 發表於 17-6-18 06:04
完全同意。我之前就是請左bk姐妹介紹的陪月,完全唔0k,日日準時走,但返工又遲到,成日點我工人做野,又 ...

21日?佢有無病?咁最後點?

首頁

尾頁

跳至