時政擂台

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

本來咩色唔重要,只要不失人格,堂堂正正,以理服人,咩色都應受到尊重。

可惜,喺bk,見盡黃絲聯群結黨,互換分身,戶口,甚至,叫其他會員為佢自己出帖圍會員,有組織性的發帖抹黑,凡此種種,叫人點對佢哋尊重? 講起底文化,禍及妻兒,又係邊啲人帶起?

侯爵府

2024勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章

我超級鐘意黃色, 綠色, 因為都係我 ge lucky color

我女間房被我油左 mango yellow 色, 配白色傢俱, 好有英式 feel咁

我廚房的廚柜面板都係奶黃色, 非常 enjoy 煑飯仔

但一定唔著鮮黃的衫上身, 超級厭惡個條"我要憎普選"黃色喪屍符, 自從被班漢奸賣國賊騎劫左黃色, 我連我把小黃鴨的五摺傘都唔膽用。

千 山 我 獨 行......... 不 必 相 送..........

禁止訪問

男爵府

回覆樓主:

我中立偏藍

大宅

DoReMi媽媽 發表於 17-9-26 12:22
本來咩色唔重要,只要不失人格,堂堂正正,以理服人,咩色都應受到尊重。

可惜,喺bk,見盡黃絲聯群結黨, ...

我今年先上BK,原來同係公司一樣都係有BK政治

侯爵府

開心吸收勳章 畀面勳章

牛子 發表於 17-9-26 12:29
其實根本唔會有中立, 只要係人, 多多少少都會有立場, 睇下係輕微定偏激JE但係立場唔應該影響到做人最基本有 ...

認同

大宅

I9528 發表於 17-9-26 11:23
懂哭,代表你亦是同心人

我為沒有了良心的香港人而哭

回歸前,每一個香港人睇中國排球都好開心、好撐自己國家!

反而回歸後唔認中國人

琥珀宮

畀面勳章

woodhopeso 發表於 17-9-26 12:52
我為沒有了良心的香港人而哭

回歸前,每一個香港人睇中國排球都好開心、好撐自己國家!

多謝d 背後金主囉

男爵府

2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章

我唔理顔色,

但是一定唔係又要威又要戴頭盔,

入時政說黃色野,

個d所謂「人」

大宅

kamjjj 發表於 17-9-26 13:17
我唔理顔色,

但是一定唔係又要威又要戴頭盔,

我昨晚見到了,確是很醜陋~

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

DoReMi媽媽 發表於 17-9-26 12:22

可惜,喺bk,見盡黃絲聯群結黨, ...
對!
討厭的地方不是立場,而係~所作所為!

大宅

好努力想做綠
不過啲黃嘅行為令我停留喺藍到

珍珠宮

woodhopeso 發表於 17-9-26 09:00
你係邊種?

我自己一直唔會歸類,不過可以肯定唔係黃人雖然堅百分百黃種人~

一定唔係黃人

珍珠宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我自己有自己意見
但一定唔係黃
甚至我亦唔介意有人話我好多時意見會偏向政府個邊

但有時對李C煙個D都好

天朗氣清

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

我認我係黃皮膚黑眼睛的中國人/香港人,但就一定唔係黃c,討論問題對事不對人,政府有錯一樣出聲,但只針對事情,我唔介意各有政治立場,從來世上都有正/反兩面,但就唔好人身攻擊,大家說道理亦可不認同,但唔夠人講就話人5毛/共9.....就真係好無品。

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主

以事論事

不過一定係反黃色

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

woodhopeso 發表於 17-9-26 12:44
我今年先上BK,原來同係公司一樣都係有BK政治
但我見咁耐,玩手段嘅多數黃色,更甚者,放張相出嚟去誤導大眾,俾人踢爆就話唔關佢放相事,係大家自己誤會

象牙宮

ning.. 發表於 17-9-26 15:13
對!
討厭的地方不是立場,而係~所作所為!
曾經妄想可以和而不同,但人哋原來唔可以,就知點做

珍珠宮

回覆樓主

我是中國人

珍珠宮

2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

DoReMi媽媽 發表於 17-9-26 21:53
曾經妄想可以和而不同,但人哋原來唔可以,就知點做

首頁

尾頁

跳至