自由講場

跳至

首頁
12345...23

尾頁

子爵府

回覆 pinkochang 的帖子

妹妹話男友喺街上見到類似嘅人會不停望,一提起就處處維護舊愛,然後嗌交

子爵府

回覆 siusiu2015 的帖子

妹妹33,男友38

伯爵府

回覆樓主:

吾會,妹妹根本無安全感,對方實話諗太多,但我相信你妹感覺 婚後呢個問題只會沒完沒了

禁止訪問

回覆樓主

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

無信心走落去, 就唔好拖住大家, 分手!

PS: 自尋煩惱又好, 對方未放低又好, 3年都唔係短時間, 仲為呢樣野嘈! 再拖落去都唔見有咩轉機!!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

唔結
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

回覆 blackberry 的帖子

妹妹話男友喺街上見到類似嘅人會不停望,一提起就處處維護舊愛,然後嗌交

大宅

chloey888 發表於 18-1-31 14:42
回覆 DonnieBB 的帖子

妹妹話男友喺街上見到類似嘅人會不停望,一提起就處處維護舊愛,然後嗌交 ...

唔結啦痴線!既然舊愛地位咁高,叫佢搵番舊愛啦,做乜要咁委屈自己,無時無刻低人一等咁?

認真,呢刻你雖然覺得無可能,佢做唔到乜啫。但未來無人預計到,萬一有一天個舊愛搵番你未來妹夫,你妹妹輸緊。

既然未來妹夫都未諗通,緊係唔結住啦,其實什至拍拖都廢事啦,無謂拖大家,因為要男人諗通,清走舊愛位置係極難,有一部份人呢世都唔會諗得通。

你要記住,未來妹夫如果係識諗既男人,一早已經清走舊愛位置,拍左三年拖都未搞掂,你預佢呢世都係咁,一有機會和舊愛相好,你妹妹既婚姻就會玩完,咪幻想佢結左婚就會改變,我估佢呢世都唔會改變。

chloey888    發表於 18-1-31 15:44

子爵府

回覆樓主:

唔好嫁。就算今日冇野。他日比個男遇到個似佢ex既人分分鐘婚外情都似。目前睇你形容男只為結婚而結婚

男爵府

chloey888 發表於 18-1-31 14:44
我都試過咁既情況, 自此就成日盈住有野,開始不自覺睇佢電話, 少少懷疑就發晒癲,
個男人唔識做, 跟住會搞到自己自信心低落,
真係人都癲, 早飛早著

禁止訪問

子爵府

我都覺得妹妹唔開心,但佢愛個男人,佢亦知男友都愛佢,不過佢話感覺難受

大宅

回覆樓主:

好多時最愛果個放係心底,知道無可能。如果佢無咩實際行動,咪當佢重情囉。唔係一定會同最愛結婚既。
如果男既只係係街度見疑似前度而比女追問,我覺得男既應該無咩野可以答,而女有小小港女囉。

子爵府

chloey888 發表於 18-1-31 14:42
回覆 DonnieBB 的帖子

妹妹話男友喺街上見到類似嘅人會不停望,一提起就處處維護舊愛,然後嗌交 ...

禁既情况梗系唔會啦

大宅

chloey888 發表於 18-1-31 14:52

我都覺得妹妹唔開心,但佢愛個男人,佢亦知男友都愛佢,不過佢話感覺難受 ...

呢種點叫做愛呢?個男人擺明唔係一心一意對你妹妹,拍拖玩玩下就話無所謂啫,結婚真係咪搞,死路一條。

子爵府

回覆 kattsang 的帖子

我都覺得妹妹唔開心,但佢男友話根本無野發生過又無聯絡,話妹妹搵野嚟嘈,但妹妹覺得如果咁結婚覺得委屈

水晶宮

即走啦, 叫佢男友整個ex攬枕, 到時就可以任佢做咩啦...

男人話 "咩都無做過, 無事發生", 係人地唔同佢發生啫, 等陣女神一call 佢即刻飛身搵人啦...

chloey888    發表於 18-1-31 14:59

男爵府

chloey888 發表於 18-1-31 14:52

我都覺得妹妹唔開心,但佢愛個男人,佢亦知男友都愛佢,不過佢話感覺難受 ...
我好明白, 同埋當自己年紀唔細同埋都投資左D時間落去,我個結局最後唔係個男友同個EX有野, 而係同咗我嗰陣最好既朋友搞埋左,依家結埋婚LU

如果唔係俾我知道佢同我好朋友搞埋咗, 我諗我都仲係死纏唔願走,
一獲過HURT完反而我可以快D重新上路, 我應該多謝佢地,
我先可以同依家個C6結婚生埋小朋友

祝福你妹妹, 我明白唔到有實質野放在眼前, 要斬覽係好難, 加油啦

珍珠宮

環保接龍勳章

回覆樓主:

點放唔低ex??
係女方主觀以為放唔低, 定男方做左D咩令到女方冇安全感?

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

伯爵府

2018復活節勳章

回覆樓主

唔會結,接受唔到自己老公心裏面有另外一個女人。與其係咁,不如唔好結,找個真心鍾意自己嘅仲好過同佢結左之後離婚,到時仲嘥時間!

首頁
12345...23

尾頁

跳至