自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

男爵府

畀面勳章

feifei_baby 發表於 18-9-18 16:21
臣妾說也是錯,不說也是錯,唉,做人很難呀!

願我會查火箭 帶你到天空去 在太空中兩人住 活到一千歲 都一般心醉 有你在身邊多樂趣

侯爵府

ngokwan 發表於 18-9-18 16:15
你覺得她不知道民間疾苦嗎?
要知道民間疾苦,一定要落區?咩年代?

而家香港有班人講就天下無敵,近日見唔少。

禁止訪問

回覆樓主:

水晶宮

2024年龍年勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

公道自在人心

只有父母 用一生的愛 講一種道理
自那天哭一聲 便繫著你心靈
陪著我數星星 帶我探視美景
闡述了和平 灌輸應有的防衛性
還指引我 望事物 用雪亮眼睛

水晶宮

Pink_Cake 發表於 18-9-18 16:09
做下樣視察下.....都冇.........
佢比人感覺不知民間疾苦.
好多區其實好嚴重, 不過新聞冇報過...........

我唔覺

若沒有忙碌, 你便不會懂得善用閒暇; 沒有痛苦, 便不會明白快樂的得來不易; 沒有失去, 我們更不會懂得珍惜--是苦是甜也好, 是時間太多或太少也好, 最重要的, 還是請不要浪費你的人生! (純粹分享 ^0^)

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

慰問下棵塌樹? 定去慰問杏花邨無水無電居民?
如果咁做, 真係做show喇
放下自在

水晶宮

2018復活節勳章 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

jpwy 發表於 18-9-18 16:13
回覆 Pink_Cake 的帖子

沒完沒了

直頭死唔斷氣, 已經鬧咗成日!

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

琥珀宮

畀面勳章

回覆樓主

落區仲要一班人招呼佢咪仲阻住晒,好心啦,樓主就真係唔知民間疾苦啦

侯爵府

MsBusy 發表於 18-9-18 16:22
落區咪又係比人話做show, 仲阻住人做野添啦, 到時比人鬧多過讚,
而家科技先進, 你估佢唔知咩 ...

龍門任佢地搬,都唔係第一次啦,上次比錢乞衣就係一個好例子。
有心人諗盡任何方法,真係佩服。

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

有咩災咁嚴重呢?一陣落到去都係比人話做show,仲阻住工程人員做野。咁好嗎?

香港唔興好似內地咁,下下要有官落區巡,又要感謝、又拉banner咁架,香港人係做實事架!

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

華華子 發表於 18-9-18 16:26
林鄭真慘, 唔落區又比人鬧, 落區又話做show....
唔落區又話唔知民間疾苦., 落區又話阻礙救援

躺著也中槍

侯爵府

Conybrownbb 發表於 18-9-18 16:15
落區都肯定有人插佢做show,阻街阻人清理雜物,佢落唔落都俾人插,點解要落?
...

有同感.....

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

calvin1230hk 發表於 18-9-18 16:32
龍門任佢地搬,都唔係第一次啦,上次比錢乞衣就係一個好例子。
有心人諗盡任何方法,真係佩服。 :wahah ...
可能有人想林鄭好似蔡英文咁坐裝甲車落災區視察災情, 體察民情

伯爵府

華華子 發表於 18-9-18 16:26
林鄭真慘, 唔落區又比人鬧, 落區又話做show....
唔落區又話唔知民間疾苦., 落區又話阻礙救援

x2
識人做政府部門,早晌山竹殺到前幾日已經日日加班落區同居民商討支援對策,佢話林鄭高度重視呢次準備工作,最後打完風雖然仍有一定程度嘅損毀,但相信政府同前線好多員工都盡左力,某啲人就只會不斷咁鬧咒林鄭同官去死

侯爵府

MsBusy 發表於 18-9-18 16:35
可能有人想林鄭好似蔡英文咁坐裝甲車落災區視察災情, 體察民情

千金總統

男爵府

其實真係好嗱煩,做又鬧唔做又鬧,根本為反而反,講就天下無敵,咁叻,你地自己做特首呀笨!

侯爵府

zayma 發表於 18-9-18 16:36
其實真係好嗱煩,做又鬧唔做又鬧,根本為反而反,講就天下無敵,咁叻,你地自己做特首呀笨!
...

呢D人攞住個keyboard就叻。

翡翠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

樓主自己撫心自問
如果林鄭落區
你會唔會話佢做Show先
香港撒瑪利亞防止自殺會熱線:23892222
撒瑪利亞會熱線(多種語言)︰28960000
生命熱線︰23820000
東華三院芷若園熱線︰18281
社會福利署熱線︰23432255
醫院管理局精神健康專線(24小時精神健康熱線諮詢服務):24667350
明愛向晴熱線:18288

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

落區又唔係幫手執樹,仲要花人力物力又保護又盛,仲阻街喎

首頁
12345...7

尾頁

跳至