自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

周聽風者同風聲二部戲都人又靚演技又好,但呢套個樣真係吾得,口腫面腫甘

大宅

初時真係比周迅把聲嚇親,但係睇睇下就習慣咗,而且佢後尾講嘢都陰聲細氣咗,咁就唔覺,去到後面會比較好睇。

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

回覆樓主:

我有追,跟播中,節奏係慢啲,
周迅把聲完全冇影響到我

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

睇到五十幾集, 其實一般啦, 唔算好突出, 但又唔太差

不過周迅真係無以前咁好, 可能個角色唔多啱佢

珍珠宮

180 發表於 18-9-26 10:47
睇左3集, 暫時都ok, 不過周迅把聲同個樣真係幾趕客。。。。

唔差!當然唔差!
我已經追貼來收看了!
其實,內容丶演員⋯⋯都比延禧有深度丶豐富及更有層次!延禧,明顯是添加有趣効果的古代故事。
我個人覺得,如懿傳的演員,演得更細緻。

如懿傳的乾隆,
不會有延禧中的乾隆般,會活潑幽默諧笑,及浪漫愛情的討喜舉止。
如懿傳的乾隆完全演繹了皇帝的深沉丶矛盾丶多疑多思多慮。
他不會專情,即便是太后,與及青梅竹馬的青櫻,他一樣的會多疑,一樣的不會完全信任,一樣的會算計她們⋯⋯確實,帝皇向來如此,亦似乎必需如此。
他沉默寡言,卻在眼神及動靜裡透出疑慮及算計。
他亦完好地演繹出皇帝因別人䜛言而心思動搖困惑的苦與怒。

男爵府

追緊~ 周迅個樣和聲係有D趕客, 不過習慣就好﹐我鐘意如懿多過延﹐層次感和情節編排細緻和合理好多~

琥珀宮

畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

mandy952 發表於 18-9-26 12:26
周係出名嘅美人,只不過而家年紀大,又打左A貨針,支針藥力散左後,點睇佢都好靚
...

吓,佢後生時都算唔上係美人喎
如晴報或任何記者刊登此留言, 必追究。因為我唔認為係度講就預左比人抄!!!

珊瑚宮

HoshiSora 發表於 18-9-26 16:01
唔差!當然唔差!
我已經追貼來收看了!
其實,內容丶演員⋯⋯都比延禧有深度丶豐富及更有層次!延禧,明 ...

完全唔覺如懿傳內容有深度, 咪又係班女人爭來爭去, 只是套劇是灰調。
霍的皇帝有鬼深沉, 係做唔到角色要求, 木口木面, 更加唔夠台型, 乾隆的風流, 變成了下流, 咸濕樣子。

珍珠宮

回覆樓主:

飛住睇到5X集,唔覺有深度,亦唔覺周演技超班,因為無乜發揮,女主角成日都係好人,髮型、造型轉咗幾次,D衫都好多款,花花碌碌,延禧D衫就比較淨色……

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

7/8 集周迅個咀開始係o甘孖潤腸 !

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

7/8集開始 ,周迅個咀無o甘孖潤腸 !

男爵府

cbeyond 發表於 18-9-26 17:54
完全唔覺如懿傳內容有深度, 咪又係班女人爭來爭去, 只是套劇是灰調。
霍的皇帝有鬼深沉, 係做唔到角色要求 ...

分析得岩

子爵府

HoshiSora 發表於 18-9-26 16:01
唔差!當然唔差!
我已經追貼來收看了!
其實,內容丶演員⋯⋯都比延禧有深度丶豐富及更有層次!延禧,明 ...

純粹個人感覺,成套嘢做得最衰做係皇帝,演技未夠班,完全做唔到嗰種心理情緒變化,唔好話深沉、矛盾、多疑,連風流嗰種都感覺都表現唔到
如果換其他人可能好睇好多,吳奇隆係步步入面就深沉、矛盾、多疑得多,換佢做都好過以家依個

子爵府

mandy952 發表於 18-9-26 12:26
周係出名嘅美人,只不過而家年紀大,又打左A貨針,支針藥力散左後,點睇佢都好靚
...

第3集開始佢個樣正常返
但點睇都係鬆
同個下爬最怪
奇怪打完透明仔塊面應該緊d 先係

琥珀宮

180 發表於 18-9-26 16:43
吓,佢後生時都算唔上係美人喎

覺得佢有種妖氣

珊瑚宮

回覆樓主:

點解個皇帝冇咩做嘅?

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆樓主:

我追緊,每次周講對白,我都係忍唔住望佢個孖膶腸嘴,加埋嗰對3摺眼皮,真係好難頂
呢套劇情都ok, 但節奏太慢,每晚煲1,2集去訓就岩岩好

大宅

回覆樓主:

我一路跟播,皇上啲演技令人失望,睇唔到演技層次,噚日定前日見到佢同炩妃打情罵俏真係堅難頂

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

講宮鬥、劇情、演技,始終最好睇都係甄嬛傳。延禧我睇左,如懿我睇到59集,個人更喜歡延禧的節奏劇情,雖然都是編的,延禧在大情節上更符合歷史。

子爵府

回覆樓主:

睇睇下,覺得霍建華做得唔錯,眼神有戲,罷了~呢一句成日講,對白越來越順。嘉妃做得幾好,我覺得比甄圜入面個華妃好,演技無咁浮誇,比實紥實。

首頁

尾頁

跳至