婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

2018復活節勳章 育兒性格勳章 玩具勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

我以為C6姐夫衰啫.乜原來咁多人唔俾$架!
前年C6母親節請左62+99去食自助餐.C6姐夫話姑9做左媽咪,代BB同佢慶祝下.本來話62+99個份就C6+姑9俾.姐夫就請姑9+俾自己個份.到埋單,C6張卡有折.咪碌左先,點知之後,姐夫一直側側膞,到依家都未俾$.上年母親節係99請姑9食飯呀!

水晶宮

年年都會...我娘家冇人系香港...某程度上我真系當99是阿媽的...
少奶奶的身份,丫頭的命...

珍珠宮

開心吸收勳章 醒目開學勳章

原帖由 iyan2108 於 09-4-15 19:35 發表
前年C6母親節請左62+99去食自助餐.C6姐夫話姑9做左媽咪,代BB同佢慶祝下.本來話62+99個份就C6+姑9俾.姐夫就請姑9+俾自己個份.到埋單,C6張卡有折.咪碌左先,點知之後,姐夫一直側 ...

乜你c6姐夫咁衰架! 唔俾$!!

大宅

我99日日都得响我地度, 晚晚已經一齊食飯, 待我黎講已經日日慶緊, 真係對多陣都想死 ~

大宅

我不用慶祝因為我啊媽生日年年都同我啊媽過

複式洋房

會提前慶祝, 仲要去酒樓食飯, 以往我會比錢99, 今年唔比啦!

複式洋房

送比條焦佢

公爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都一早同左我c6講話今年唔會同佢食飯,佢對我又唔係好喎,點解一到呢D節日我就要同佢慶祝呀,係都同自己媽咪啦,

禁止訪問

子爵府

開心吸收勳章

原帖由 iyan2108 於 09-4-15 19:35 發表
前年C6母親節請左62+99去食自助餐.C6姐夫話姑9做左媽咪,代BB同佢慶祝下.本來話62+99個份就C6+姑9俾.姐夫就請姑9+俾自己個份.到埋單,C6張卡有折.咪碌左先,點知之後,姐夫一直側 ...

平時有冇機會見面,點解唔直接問佢收? 正所謂"面係人家比,架係自己比掉":;pppp: ,唔好姑息呀!

別墅

佢開到口叫姑9同我地講, 要我請佢食飯, 仲話當我係半個女, 入左門咁耐都無慶祝個母親節! 本來都想同佢食, 見佢d仔女唔係身邊, 就同佢食餐飯! 點知佢係我坐月時搞事, 連c6都話見到佢就會鬧佢. so今年連呢個人都唔會提!!

複式洋房

Of course I prefer to celebrate M day with my own mother but as I live in another country, I can only call her I miss my mother!

For my 99, even though she has to work on this day, we'll go to her home celebrate this day with her at lunch time!

洋房

mother's day同99慶祝?!
佢諗都唔好諗啦
我連99生日食飯我都唔去, 想mother's day我同佢慶祝..........啋佢都有味

99, 你收皮啦

大宅

極之羡慕......
點解你咁好命???????????????

原帖由 alik 於 09-4-14 10:34 PM 發表
老公唔會同佢亞媽慶祝,所以我都嫁雞隨雞, 哈

複式洋房

我以前未有bb時, 會同99食素同買禮物俾佢, 但自從我有咗同生咗個女後, 俾99當住62 c6,狠狠地丙咗一鑊後, 每次約佢都會左推右閃, 即使做節, 一定响大伯到 (天水圍).

而我生咗阿仔後, 都要入去. 我同老公商量, 阿女得2嵗幾, 阿仔未夠1嵗, 我地住九龍東, 可唔可以响返99 (沙田) 過節.

點知俾99 話, 佢話點可以由得大嫂一個揍兩個出來 (一個10嵗, 一個同我個仔差不多大) 我心諗大嫂唔得, 我更加唔掂啦! 大家都係要靠老公幫, 無理由我同我老公就次次要去到天水圍, 大家都可以取個中間位姐.

我地建議不如邊個可以時間啱, 邊個同62 99食, 都唔使大家難夾時間. 誰不知, 到我地响約咗個日再問時, 62 99 會好奇怪咁推我老公.

所以, 我噤以後可以當唔使咁煩, 一於放過99 62, 亦放過我c6.

男爵府

我都係呀

原帖由 yenk 於 09-4-15 17:54 發表
年年被迫要同99慶祝母親節!佢又吾係對我好!但又期望人地對佢好、同佢慶祝!我自己都係人地母親;年年為左同99慶祝搞到自己無心情享受自己的母親節! ...

大宅

話明母親節, 最好各自各同自己阿媽慶祝, 唔使咁假, 橫店大家都心照唔係出自真心架喇, 無畏做場戲~ 咁我地仔女當然跟我地慶祝啦... 幾好 ~

洋房

每年都係一樣去酒樓坐埋一圍,叫個餐就食囉,另外每年我都會買一件首飾俾奶奶,佢貪靚嘛,我鍾意一家人開開心心,佢開心臉口好啲,我都會覺得開心啲!

一個母親節、一個奶奶生日,都係一年一度嘛,唔好計咁多啦,睇開一啲、大家開心一啲!

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我做得好足架---買大大扎花俾佢, 正式睇得唔食得! 佢要面, 我俾足面佢, 貪錢咩? oh sorry扎花唔可以賣錢wor
俾錢花店賺都好過落佢袋

王國長老

至尊種植勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 王國長老 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 魅力王子 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

無同99慶祝3年嘞~~

首頁

尾頁

跳至