自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

回覆 Alice_in_Mist 的帖子

從文中感覺到呢個男人根本無鍾意過你. 但你陷得好深. 拍拖幾個月就想結婚又話要生幾個, 無啦啦買埋介指又要check佢電話, 有點嚇人吧!
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

民房

佢/佢屋企有冇錢我唔知,DAY 1佢已經話AA制/我比一餐,佢比一餐。
佢對佢鍾意ge女仔可以好generous,對我就麻麻,之前聽d fd講佢地男朋友上佢地屋企會買野,但佢就冇..。我一直覺得佢有冇錢都唔緊要,結婚可以分開住。

因為屋企有d問題,希望我可以快d結婚,而我亦係好鍾意佢,可惜真係只係得我一廂情愿。之前我留意佢係聞到佢身上有一陣味,係我已過身婆婆ge味,所以我一直覺得佢係我婆婆帶黎比我ge 禮物。

我以前拍拖冇試過睇人電話,只係佢比左好多唔安全ge感覺。
之前同埋一個office,我地同佢都拍左拖,但佢可以去了佢鍾意ge女仔,eg.整亂佢d頭髮,又玩梳頭,茶指甲遊戲。以前好多同事都話佢花心,成日問我幾時同佢分手...

珍珠宮

拍拖幾個月就逼婚
難怪男方家長不喜歡
甚至覺得貪錢

我估未必真係貪錢既
但明顯樓主太不懂拍拖了
當上一課啦

禁止訪問

珍珠宮

Alice_in_Mist 發表於 18-12-16 10:00
佢/佢屋企有冇錢我唔知,DAY 1佢已經話AA制/我比一餐,佢比一餐。
佢對佢鍾意ge女仔可以好generous,對我就 ...

唔好介意
言談間你講到將自己位置放到咁卑微
但又做盡一切破壞大家關係既行為
實在好費解

例如見你話因家庭因素,好急結婚
既然清楚自己好急結婚,你應該用盡一切方法令自己看起來溫柔體貼、大方得體
氹個男人主動娶你嘛
反之,你去check電話、自行買婚戒
完全同你目標背道而馳

你明白嗎?

民房

隻戒指唔知佢父母知唔知情,結婚係佢父母提先,問我諗諗應該點,酒席個d點安排。但佢同佢父母,同我媽媽講,係我唔想結婚,佢都想結婚,唔係佢唔想結婚,因為我唔想,佢唔想勉強我結婚。因為咁,我媽先想片我,我媽媽仲唔信我講ge野,搞到仲冷戰左一排

侯爵府

Alice_in_Mist 發表於 18-12-16 10:08
隻戒指唔知佢父母知唔知情,結婚係佢父母提先,問我諗諗應該點,酒席個d點安排。但佢同佢父母,同我媽媽講 ...

你不剷佢?

禁止訪問

侯爵府

Alice_in_Mist 發表於 18-12-16 10:08
隻戒指唔知佢父母知唔知情,結婚係佢父母提先,問我諗諗應該點,酒席個d點安排。但佢同佢父母,同我媽媽講 ...

他根本不是對你真心
找下一位啦

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Alice_in_Mist 發表於 18-12-16 08:51
16年底,我喜歡上一個男生,和他拍拖,感覺他們一家人都不是很喜歡我,但過年過節我能買的都會買。在關係剛 ...

攞返對戒子未?

民房

對戒指已經比我掉左...之前行街食飯睇戲ge錢已經比返曬佢,一仙都唔會少

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

Alice_in_Mist 發表於 18-12-16 08:51
16年底,我喜歡上一個男生,和他拍拖,感覺他們一家人都不是很喜歡我,但過年過節我能買的都會買。在關係剛 ...

恕我冇睇曬
佢一家人唔鍾意你、自己買戒指、你想生小朋友、佢唔想咁快結婚,已經睇到大家唔適合。 放手再識另外一個

侯爵府

同情樓主
你可以去上堂
好快可忘記他

珍珠宮

回覆了才看到樓主呢段更新
咁好明顯,男方當係霧水情緣
有心行落去既,點會講呢啲大話
總有日爆煲
似係鋪路分手

而你一無所覺,更check電話、keep住同佢父母關係無好轉
男方就用呢啲理由分手
話無將來、屋企人反對、你控制狂等等

樓主係有任性既地方
但也要理智睇清楚 : 你前男友真的不愛你

公爵府

認識瑞士牛牛第三回

只答你 感情呢家野 無特效藥 !
你只能裝一個寶合,每次諗起佢,咪拎出黎 ,
諗完同自己講,好啦,今日只諗三分鐘 ,明天諗二分鐘.......每日用減法 .....慢慢地你就爬起來了。
愛一個人無錯,錯就錯左自己無諗清楚、了解清楚對方咩人。
&最後一句,你父母應該係最開心,你無同呢個男人結婚生仔!你真係好好彩!

伯爵府

但事情係佢咩都無做,齋講的男人最廢!

不用忘記,人有記憶係不可能忘記,無感覺就不會再有傷痛!

做自己喜歡的事、善待自己、想方法令自己成為更好的自己、不為別人而活先會有人珍惜你
遠離癲狗Ling.W+小人ssss

侯爵府

StrawberryLove 發表於 18-12-16 10:02
有婆婆既味

我睇到呢度笑左

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

Alice_in_Mist 發表於 18-12-16 10:18
對戒指已經比我掉左...之前行街食飯睇戲ge錢已經比返曬佢,一仙都唔會少 ...

唔好介意,你衰在係當自己好賤
錢:主動比
戒子:自己買
結婚:話唔一齊住都唔緊要
上佢屋企:買得嘅都買

你做晒呢啲嘢,男人唔會喺愛度對你加分,相反係食硬你,比著個冇定力未玩夠嘅,見倒你都好放心出去玩啦大佬,你當上了一堂啦,拍拖,唔係咁拍架,唔洗話比人知,你冇咗佢唔得咁。女仔,要錫自己多啲。

侯爵府

sfuhsg 發表於 18-12-16 10:25
我睇到呢度笑左

可能係膠登人

水晶宮

HKITMan 發表於 18-12-16 10:29
可能係膠登人

有同感

首頁

尾頁

跳至