論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

Solarflare 發表於 19-1-30 08:02

英雄所見略同 。

炒人, 新黎都要等三個月
真係唔中意 即炒
等新人黎, 即炒佢
唔好煩自己
忍佢三個月

侯爵府

heavenlycreat21 發表於 19-1-27 02:33
回覆 heavenlycreat21 的帖子

之後佢話:sorry呀太太,for yesterday,I’ll try to control myself.我依 ...

炒啦,以為自己好勁

侯爵府

heavenlycreat21 發表於 19-1-27 02:33
回覆 heavenlycreat21 的帖子

之後佢話:sorry呀太太,for yesterday,I’ll try to control myself.我依 ...

只做basic已經唔ok

大宅

已刪

侯爵府

heavenlycreat21 發表於 19-1-30 23:46
回覆 bigyanb 的帖子

其實我要求雖高,但唔會啲嘢多到做死人,佢哋兩個每日下午有兩個鐘響度hea。講真,我 ...

佢哋邊有咁醒丫,我全屋五個cam,我果隻嘢又失憶又肺,裝嚟睇返佢幾低能

大宅

已刪

男爵府

heavenlycreat21 發表於 19-1-31 00:21
回覆 Solarflare 的帖子

英雄所見略同!

我有啲唔同, 鬧完不會道歉, 因為真係覺得自已啱先會鬧。可能我本身好勝, 唔中意向工人道歉。但我會買番件cake or 零食之類氹下佢。

我姐姐最近態度好左, 因為我幾個月前同佢講: 再唔改進下個約唔同你續了, 我頂你唔順。事實我呢度好好做, 我全家都乾淨, 雜物少, 連我之前請果個鐘點都話我家好好做。我相信佢都知道, 我鼓勵佢好好做。就算唔續約, 臨走都有bonus (怕唔續佢會作反)。

我諗你姐姐一日覺得你無左佢唔得, 一日都會用呢啲差既態度對你。

男爵府

heavenlycreat21 發表於 19-1-27 02:29
屋企有兩個印尼姐姐,一個嚟咗年幾,之前有新加坡經驗,語言溝通到,幫到手照顧小朋友,但係我背後係點唔知 ...

我之前個印尼姐姐同你個個一樣咁衰,又唔話得又唔鬧得,因為覺得有人質係佢手,結果自己忍左成年覺得佢妹仔大過主人婆,同佢講餵奶唔好背住個cam,唔係話叫佢對住個cam,正常咁餵我仔食奶就得,我淨係想見下個仔啫,而且我唔係成日睇同日日睇,佢完全唔聽我地講,得閒又發小姐脾氣,收工返屋企都未講嘢已經西口西面。最後忍唔住炒左佢,我話我地夾唔到,合約終止,佢仲要鬧我地痴線,真係嫌炒得佢遲,

男爵府

heavenlycreat21 發表於 19-1-27 02:29
屋企有兩個印尼姐姐,一個嚟咗年幾,之前有新加坡經驗,語言溝通到,幫到手照顧小朋友,但係我背後係點唔知 ...

Sis,真係唔好忍,情願換另一個,老細(即係你)係佢面前可以咁對個少主,仲要唔止一次,即係平時背住你對你個仔仲衰,你諗下咁係害緊個b,新姐姐第時亦有樣好樣,情願辛苦三個月都唔好俾佢以為無左佢唔得。

首頁

尾頁

跳至