自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

畀面勳章

wing821 發表於 19-3-21 01:32
會脫皮

boxyshop果隻唔甩
利申:曾經用過3款不同茶樹油

公爵府

牙膏洗,好快謝,仲要牙齦適果隻

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

cheechi 發表於 19-3-19 23:01
試下用Mario badescu 呢個牌子既暗瘡水,佢有分紅腫暗瘡同巳出濃暗瘡用既藥水,我試過無數枝係佢最掂,係賣 ...

你講呢隻真係好得, 用過之後長期要有一支看門. 掂!

另外重有一種韓國暗瘡貼 " 微針100" 對石頭瘡又係好得, 晚上貼過夜, 第二朝已見效.

大宅

cheechi 發表於 19-3-19 23:01
試下用Mario badescu 呢個牌子既暗瘡水,佢有分紅腫暗瘡同巳出濃暗瘡用既藥水,我試過無數枝係佢最掂,係賣 ...

係咪有粉紅色粉果隻?

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章

wing821 發表於 19-3-21 08:42
係咪有粉紅色粉果隻?

我係用強力D果隻, Mario badescu Buffering Lotion

大宅

wiiabcd 發表於 19-3-21 08:46
我係用強力D果隻, Mario badescu Buffering Lotion

請問有冇相?邊度可以買到?謝!

大宅

wiiabcd 發表於 19-3-21 07:23

微針100邊度買到?謝!

男爵府

這個嗎?

男爵府

我用這個, 都好work , 之前要搽 Gel Plus, 讓粒瘡熟。

伯爵府

畀面勳章

wing821 發表於 19-3-21 08:42
係咪有粉紅色粉果隻?

如果係under skin bump , 要用buffering lotion 先有用,初起時搽過夜第二朝就無左,如果生左一段日子,要搽多幾日先謝。

呢條link 有解釋drying lotion (粉紅色)同buffering lotion (白色)既分別:

https://blog.mariobadescu.com/difference-between-drying-lotion-cream-buffering-lotion/

男爵府

我新年初四開始, 又係生左粒無膿大暗瘡在下巴, 我分別揸 茶樹油, 白花油, Kiehls 暗瘡膏都無用, 完全無膿, 但腫+紅, 又大達. 之後3月頭睇皮膚科, 比藥膏都無用, 心灰意冷

到最後決定唔理, 慢慢自然消腫消紅, . 而家個好淡既印.

我平時唔生暗瘡

伯爵府

賀賀 發表於 19-3-21 09:14
微針100邊度買到?謝!

我見 HKmall 有 "微針100"
https://www.hktvmall.com/hktv/zh ... p/H5898001_S_800333

我自己最初喺首爾買一盒試下, 點知太work, 之後追加5盒兼送俾朋友仔女,
依家長期要補倉, keep 住看門.

Mario Badescu 我喺呢度買
http://anthong.com.hk/hk/479-mario-badescu-buffering-lotion.html

伯爵府

hoho1119 發表於 19-3-21 09:41
這個嗎?

係呢個呀!

珍珠宮

wiiabcd 發表於 19-3-21 07:23

有冇相睇下?謝謝 同埋邊度買到

伯爵府

麵包超人^o^ 發表於 19-3-21 11:20
有冇相睇下?謝謝 同埋邊度買到

已有 jm 出圖 30#

首頁

尾頁

跳至