0-6個月

跳至

首頁

尾頁

洋房

RubyYu07 發表於 19-3-27 16:13
係屋企就用水加棉片?出街就用濕紙巾?

係呀,不話囝囝滿月無耐,好少出街

男爵府

想生BB熱投 畀面勳章

yuukbbi 發表於 19-3-25 17:59
又要重新選擇濕紙巾

我都用緊5

萬0 深藍色嗰款 話可以眼同口都用得

咁點算?

珍珠宮

SamCheng_FB 發表於 19-3-28 00:14
係呀,不話囝囝滿月無耐,好少出街

我都係等bb滿三個月以後先多出街

洋房

以上一樣都無用. 以前有些買過回來, 但覺得好臭, 打入冷宮, 有些又話"純水", 但好大味, 純水都咁大味......真心覺得無奈。有一次行行下街見有車推廣BB濕紙巾, 無味, 成份都叫天然, 買左大一堆。不過都有抗菌劑, 雖然話天然抗菌劑, 但都不敢多用, SO FAR阿囡都無敏感, 出街抺台就好好用, 因為殺菌99.99%。另外我都喜歡CC樂, 可惜我窮.....

家中轉換片我覺得用棉花加水最好。棉花加多些水, 可以做到沖洗效果, 濕紙巾做唔到。

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

EllaChan1986 發表於 19-4-1 12:36
以上一樣都無用. 以前有些買過回來, 但覺得好臭, 打入冷宮, 有些又話"純水", 但好大味, 純水都咁大味...... ...

我又係,生之前買左勁多,有次去護協,全部牌子買齊黎試,而家塞哂係櫃.... 用得勁慢,因為出街先用幾張,係屋企用熟水,我會將塊棉濕到滴緊水咁抹落去,最後果張先鍊乾佢抹,之後用乾紙巾印乾再吹一陣先包新片

其實全部濕巾都有防腐野,因為如果真係100%剩係水,一定會發毛的 間中出街用ok, 但唔好日日
大事化小, 小事化毛.........

珍珠宮

2024年龍年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章

yuukbbi 發表於 19-3-25 22:22
水要日日換?我一個人湊,我驚用起黎會好麻煩

我每次都換,因為用暖水,唔煩架其實,換片前裝少少,用完倒左佢,慣左就唔煩 我用細細個食物盒黎裝(當然新的)
大事化小, 小事化毛.........

首頁

尾頁

跳至