自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

禁止訪問

水晶宮

我愛Corina 發表於 19-4-9 00:17
好核突,見過人揸,我見果架係綠色,第一眼已經覺得肉酸 ...

你睇得上眼的.........都

電車30幾萬,ok喎!

侯爵府

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

tommyxsarah 發表於 19-4-9 00:12
三十幾萬 比多少少訂 model 3

agree

禁止訪問

水晶宮

bibalove 發表於 19-4-9 00:22
嘩估唔呢到都有jm對車有興趣有研究,有得傾下, 係啊見到佢內籠個touch screen我真係好鍾意,又唔洗加錢up ...

睇內籠,就普普通通la.........有點老土,不過,又一次$3x萬電車,幾抵玩。

如果你有位可以义電,就go ahead.......冇真係要諗諗,排隊义電和义電真係好浪費時間

電車牌費1千蚊有找

唔洗油$,慳好多的。

禁止訪問

子爵府

wcandtt 發表於 19-4-9 00:22
一定唔得,計埋tax最少50萬以上。不過未confirm 價$

Model 3 個價
... 好早 2016 年出左 車價約27-30 萬 .....

宜家 電車都有稅務優惠... 如果乎合.. 40 萬內 一定ok !

Tesla 上年有邀請我地去睇model 3 .... 好型仔架

我當年有落訂.... 不過岩岩退左訂... 因為架車壞左.. 換左第2 架... 已經等唔到 買左第2 架

大宅

豬吉 發表於 19-4-8 23:47
我寧願買部toyota,spade都係廿零萬
又慳油個籠又大

個大天窗

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

wcandtt 發表於 19-4-8 16:25
你睇得上眼的.........都!

電車30幾萬,ok喎!

唔係啦,我岩岩睇埋入面,好膠,dislike

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

我只知30萬我唔會買韓國車

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 bibalove 的帖子

30萬就唔買韓國車啦,現代車出名易水滾,韓國車落地就即時唔見一半價,搵架1500cc日本車D質料都好過佢,新車廿萬已經有架.
<br><br>

伯爵府

30萬...韓國車唔會考慮,個樣內外都一般,要touch screen mon 好多歐洲車加少少錢都有,等得等model 3 la

大宅

30萬 我會買Toyota rav 4
Toyota 出名耐用 易搵零件
我鍾意揸SUV

而家揸緊Nissan SUV ,遲啲想換過部

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

韓國車其實周圍都冇咩resale value,所以唔好預自己唔合心水再賣出去,如果自己好鍾意又唔預會賣,我覺得都冇咩所謂既

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

30萬買model 3 不如買model s 二手「幫Tesla 買」
好多車行左2萬幾公里咋
二手價三十零萬
級數都差好遠

泡菜車30萬就唔係好值
寧願買歐洲車 日本車

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

tommyxsarah 發表於 19-4-9 00:54
Model 3 個價
... 好早 2016 年出左 車價約27-30 萬 .....

我仲未退訂...但睇完實物唔鍾意
同架S 差太遠
我等d二手model x 好過

過多一年就有一批model x 回購

好多人買架車返屋企係擺.......我諗到時唔駛四十萬可以買到架model x

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

LedTV 發表於 19-4-8 17:40
我仲未退訂...但睇完實物唔鍾意
同架S 差太遠
我等d二手model x 好過

咁樣好抵揸喎

瑪瑙宮

chinatea 發表於 19-4-8 17:03
回覆 bibalove 的帖子

30萬就唔買韓國車啦,現代車出名易水滾,韓國車落地就即時唔見一半價,搵架1500cc日本 ...

agree, 寧願買架jazz, 慳返車價夠入十年油啦,resell value 都好好多,電車要考慮埋佢舊車壽命

siumak    發表於 19-4-9 10:39

瑪瑙宮

我愛Corina 發表於 19-4-9 01:52
咁樣好抵揸喎

係啊,成批RVG 二手Tesla 等人買
所以二手會特別平....
Tesla仲會有保養四年

好抵用

首頁

尾頁

跳至