時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章

熊熊老婆 發表於 19-10-2 19:39
我唔係教通識, 但係我學校教通識嘅同事全部都係深黃嘅!佢哋最鍾意用立場同埋蘋果動新聞去教書
...

果然,毒果害人不淺。

男爵府

畀面勳章

emilypyhui 發表於 19-10-2 20:27
我哋先要保護好自己的小朋友, 跟住如果見到不公義的事, 係安全的情況下要出聲.
每人行一小步, 希望可以改善 ...

冇錯,如子女仲细就要細心教育佢地,需要同黃校角力。
「所謂幸褔,不是沒有苦惱,而是置身痛苦漩渦中,抱持樂觀而堅定的信念,不畏懼,也不嘆氣,勇敢迎擊迎面而來的洶湧波濤,浪愈大,愈是咬緊牙關向前衝,跌倒了再站起來,從摸索與挫折中學習與鍛鍊,磨練出膽識與智慧,無論橫流逆境多麼艱難,希望與確信依舊,直至獲得最後的勝利。」

男爵府

同意,真心累,普通市民完全沒有保障 !

子爵府

唉 .對香港的將來影響深遠 .
我們只能培育正確思為的學生及年青人去對抗黃屍.

子爵府

好媽媽勳章

joejoemum 發表於 19-10-2 19:15
純粹宣洩一下,我們還要捱幾耐?政府可否做下野!3萬警察怎抵擋?幾時抽出幕後黑手?政客不要再推我們的子女,香 ...

大家一樣,一幕幕睇到心好痛。

大宅

除非屋企有錢,生完小朋友送去外國讀書仲好,係香港讀既話讀出屎片黎,到時激鬼死我地做父母

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 美好大世界2017勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

心碎又心淡

此刻好無助同無奈

唔想睇新聞,但又要留意新聞,睇下出面發生咩事

成個香港,好似得3萬個警察做野咁....呢班警察頂唔頂得住,同埋頂到幾耐都唔知

校方對攪事的人唔記過,連離清界線都唔做.....

男爵府

畀面勳章

奇異果小邱 發表於 19-10-3 10:05
心碎又心淡

此刻好無助同無奈

學生責任是讀書,不是攪政治,為何香港會淪落到中學生去打警察去犯法,送上前途,他們不是義仕,是我們的寶貝及未來。為何不拉那些叫人子女去衝的政棍。
現在共產黨中國並不恐怖,恐怖是幕後黑手,迷惑年青人的心智,去做良民不敢超越的邪惡局限,可悲年青學子陷入萬劫不復的地步而不自知,以為爭取民主就要這樣。好悲哀!
「所謂幸褔,不是沒有苦惱,而是置身痛苦漩渦中,抱持樂觀而堅定的信念,不畏懼,也不嘆氣,勇敢迎擊迎面而來的洶湧波濤,浪愈大,愈是咬緊牙關向前衝,跌倒了再站起來,從摸索與挫折中學習與鍛鍊,磨練出膽識與智慧,無論橫流逆境多麼艱難,希望與確信依舊,直至獲得最後的勝利。」

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

熊熊老婆 發表於 19-10-2 19:24
最近我學校嘅黃學生已經開始擺明蝦啲藍學生,有人開始有啲有情緒問題!政府再唔做嘢,整整一代無論乜嘢顏色 ...

蝦人既集以為常,將來唔理發生乜事,佢地都會吹雞,就算只係雞毛蒜皮既事,只會私了,香港……玩完

男爵府

熊熊老婆 發表於 19-10-2 19:39
我唔係教通識, 但係我學校教通識嘅同事全部都係深黃嘅!佢哋最鍾意用立場同埋蘋果動新聞去教書
...

嘩,好恐怖、可惡黃畜真係累死好多學生,佢地無下一代架

公爵府

最近我學校嘅黃學生已經開始擺明蝦啲藍學生,有人開始有啲有情緒問題!政府再唔做嘢,整整一代無論乜嘢顏色 ...

校長??主任??當無事發生??

男爵府

linglovejin 發表於 19-10-3 09:58
除非屋企有錢,生完小朋友送去外國讀書仲好,係香港讀既話讀出屎片黎,到時激鬼死我地做父母 ...

但香港地有好多冇能力送仔女去外國讀書嘅父母,真係好無奈,睇住啲細路被洗腦,被欺凌,我地可以做啲咩 ?我都日日擔心屋企果個,去街要問去邊,同邊個去,佢喺屋企我最放心,但要出街,我就好擔心,自己情緒都有影響[/smiley
希望政府強硬對付班暴徒同政棍,盡快停止對社會同家庭嘅撕裂。

男爵府

陪月勳章

selinako^^ 發表於 19-10-3 11:05
蝦人既集以為常,將來唔理發生乜事,佢地都會吹雞,就算只係雞毛蒜皮既事,只會私了,香港……玩完 :igive ...

係,已經開始係咁。

公爵府

牛年勳章

apple~y 發表於 19-10-3 11:17
校長??主任??當無事發生??

有個黃副校長話唔關其他同學事,係因為佢自己父母都係警察,所以太敏感仍住人哋蝦佢啫!

公爵府

虎到金來勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

政府可以做d乜?林鄭多d出來鬧暴徒?
(真心問,我都好傷心,好唔明點解日日出來破壞)
背後可能查緊d曱甴頭?

大宅

BOLOOIL 發表於 19-10-2 19:33
真心想知,你覺得通識內容有問題嗎?

通識科本身理念是好的,但執行上有問題,關鍵在於人例如老師...

公爵府

熊熊老婆 發表於 19-10-3 11:24
有個黃副校長話唔關其他同學事,係因為佢自己父母都係警察,所以太敏感仍住人哋蝦佢啫! ...

你學校d學生黃定藍多??

男爵府

畀面勳章

TYIP 發表於 19-10-3 11:33
通識科本身理念是好的,但執行上有問題,關鍵在於人例如老師...

就係人嘅偏向,所以老師會好直接地影響學生嘅偏向。 所以小學同中學老師唔應該有政治成份嘅話題

男爵府

抽到黑手都無罪名檢控,無23條無得搞

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

首頁

尾頁

跳至