自由講場

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

mizuho 發表於 19-12-13 14:59
其實睇啲對話screen cap,個女仔剛剛開始都識得抗辯,亦有想離開嘅意思,但個男仔以自殺相逼,所以走不了
...

遇到個癲既, 其實真係不幸!
放下自在

子爵府

mizuho 發表於 19-12-13 14:54
其實唔係唔想走,係個男人會用盡一切方法將個女仔搵到再懲罰

我以前個下屬就係咁轉工作嚟我公司,之後有 ...

咁真係好恐佈 ! 去到咁遠都比個男人搵倒, 簡直係每分每秒都提心吊膽 ! 請問你下屬而家怎樣 ? 個男人而家仲有冇纏住佢?

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

最後個下屬點呀?
有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

珍珠宮

mizuho 發表於 19-12-13 13:29

我以前都係覺得個女仔都有問題

一般正常、理性、有決斷能力的人,不容易理解這種問題。

這個男的是心理變態的,無人性的無恥之徒,根本就是要折磨她、惡意傷害她,死纏爛打很難脫身;而女的是比較脆弱、悠遊寡斷、容易受人影響和洗腦的那種。

看看詳細的受害者「包麗」的交談內容,就可以了解更多。

https://chinadigitaltimes.net/chinese/2019/12/凱旋十二-我是包丽的朋友,真相远比你知道的更/

珍珠宮

cattz288 發表於 19-12-13 15:05
好恐怖喎

係啊 否則我都唔會冒險硬把她送美國
但個男人話只要佢在地球,就一定可以搵到佢
而且只有他想離開,她一生都係屬於佢嘅

珍珠宮

lanczak 發表於 19-12-13 15:06
咁真係好恐佈 ! 去到咁遠都比個男人搵倒, 簡直係每分每秒都提心吊膽 ! 請問你下屬而家怎樣 ? 個男人而家 ...

Stockholm syndrome,我勸她去看醫生,她覺得問題只係個男人。
我已經離開那公司,但聽說她又回去同個男人一齊,為了唔好再搞大件事

珍珠宮

alicialee1210 發表於 19-12-13 15:14
最後個下屬點呀?

在美國俾個男人「的」回國,同我道歉,然後離職。聽說又繼續一齊,真係好無語。

水晶宮

點會有人願意紋「我是xxx的狗」在身上?

大家都拍過拖,唔係唔知咩叫迷戀、癡情,但咁玩法已經超越正常人能理解的地步。

珍珠宮

Jane1983 發表於 19-12-13 15:29
點會有人願意紋「我是xxx的狗」在身上?

大家都拍過拖,唔係唔知咩叫迷戀、癡情,但咁玩法已經超越正常人 ...

可悲係,人性總有弱點
聽同事講係有個叫PUA嘅培訓課程教啲男人點樣去控制身邊人
呢個女仔只係不幸被選中為白老鼠

伯爵府

咁真係好恐怖, 我記得當年同一個EX分手, 我自己想好來好去, 但對方都成日去我公司樓下等我, 又每日SEND 成百個SMS比我, 當中有求我復合, 又有恐嚇又話自殺. 我忍左佢半個月,終於有一次打比佢同佢講清講楚, 粗口都講埋, 好絕咁同佢分手. 佢話自殺我就話如果你唔理你父母感受要咁做, 我都冇辦法, 但我絕對唔會因為咁返去你身邊, 你再騷擾我就報警. 可能咁樣令佢真係死左心, 之後再冇搵過我. 所以分手真係要狠

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

識人前男友係short嘅
感覺兩人感情有變,就不停話自己有絕症,務求個女嘅唔忍心放手,癲到hum頭埋牆話頭好痛,又話香港無得醫要返大陸
朋友開始驚,續漸疏遠,好似恐怖片咁,搭車訓著,到總站「男友」敲窗叫醒你,放工在樓下僕你,你扮睇唔到佢唔出聲吊住尾,你坐低食野佢跟入餐廳坐低望住唔出聲.....我朋友都話全第而退真係執到

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

mizuho 發表於 19-12-13 14:57
唉 個男子條件真係唔錯仲幾靚仔,可能女仔自己又有啲覺得喜歡自己同學校風頭人物一齊嘅光芒
...

咁佢唔鍾意你,都冇辦法。
最重要佢係一個有「精神病」既靚仔,你冇可能同「精神病」人糾纏,你亦奈佢地唔何,法律都追究唔到因為佢地係有病。
一定要遠離佢地,否則連自己都會痴埋一份。

男爵府

yeunghung 發表於 19-12-13 14:37
就係太部份人都被傳統觀念所影響,只會覺得女既自作自受,但男既如果唔係處男,絕不會成為女方嫌棄既理由 ...

男女平等,女既夠覺得要揀一個強大男人 覺得先係好
客客氣氣對女人 女人又睇唔起人地
宜家揀個覺得叻,一個願打一個願挨
怪得邊個?
你講既傳統觀念,包括男人養家 女人結婚要禮金 都係一個傳統觀念。
點解外國 渣男 特別需要 因為人地就係無呢d 傳統觀念係心,真係男女平等左
女人犯賤 對距好 久唔中意
真係要 男女平等就覺得 對方好有安全感

珍珠宮

厚多士 發表於 19-12-13 15:55
咁真係好恐怖, 我記得當年同一個EX分手, 我自己想好來好去, 但對方都成日去我公司樓下等我, 又每日SEND 成 ...

你位ex應該只是唔捨得,未到心裡扭曲要控制人
我位舊下屬就慘啲,佢做了錯誤嘅決定~當了對方嘅小三,亦因為咁個男人離婚同佢同居,所以覺得自己都要對個男人負責。終於搞出個大頭佛,佢自己都話係命、係報應

珍珠宮

Charlotte_mom 發表於 19-12-13 16:03
識人前男友係short嘅
感覺兩人感情有變,就不停話自己有絕症,務求個女嘅唔忍心放手,癲到hum頭埋牆話頭好 ...

嘩 真係好似啊!去邊都見到真係超級恐怖。

珍珠宮

tester5 發表於 19-12-13 16:04
咁佢唔鍾意你,都冇辦法。
最重要佢係一個有「精神病」既靚仔,你冇可能同「精神病」人糾纏,你亦奈佢地唔 ...

我個下屬咪就係自己都癲埋一份囉
自從美國俾個男人「的」回來,佢好驚個男人會嚟公司,所以無幾耐就打電話同我辭職,仲勸我小心怕個男人搵我晦氣。

個女仔之後從北京偷偷摸摸走去四川,連衣服都唔敢執就用朋友身分證買火車票走咗。之後個男人都係搵到佢,幾年前又跟個男人搬回北京

水晶宮

mizuho 發表於 19-12-13 17:11
你位ex應該只是唔捨得,未到心裡扭曲要控制人
我位舊下屬就慘啲,佢做了錯誤嘅決定~當了對方嘅小三,亦因 ...

咁你下屬當年咁狠,做小三拆散人家庭。咁難怪佢自己話命lor。

男爵府

回覆 厚多士 的帖子

微博有爆, 個男的用手上的裸照威脅個女仔, 總之 R I P

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

其實都幾可悲
女既太唔夠獨立 過份依付一個人生活
當然成長背景係最大既影響
我以前有個朋友就係咁 簡直係比個男人折磨仲甘心情願個隻
大住個肚7個月大了 仲要跪係到求佃賤男仲有賤男既媽原諒 但錯既係個男人
佢出去玩女人仲惡過乜咁
我地見到咁真係好心痛
最後個朋友為左個男人同我地絕左交
但我聽閒佢都唔好過 簡直唔似個人似隻狗

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

mizuho 發表於 19-12-13 17:19
我個下屬咪就係自己都癲埋一份囉
自從美國俾個男人「的」回來,佢好驚個男人會嚟公司,所以無幾耐就打電話 ...

係架,所謂「近諸者赤」,佢顛,你遲早都一定會倍佢顛埋一份,互相也不可分割。

咁最終就只可以話,佢地「天生一對」囉。

最後,你係阻止唔到佢地係埋一齊,只可祝福佢地白頭到老,佢地互相糾纏,就不會再傷害到另一d人。

首頁

尾頁

跳至