時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

係D傻人仲撐呢班為反而反,為達到政治目的不擇手段的黑衣

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Ching345 發表於 20-2-3 20:34
係D傻人仲撐呢班為反而反,為達到政治目的不擇手段的黑衣
香港真係太多蠢人

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

罷飽佢啦!佢地只係少數,無理由要被少數挾持要脅既!

大家都係集中支持堅守崗位既大多數醫護人員吧啦!唔好再被班少數垃圾醫護牽著鼻哥走啦!

伯爵府

其實,係咪搭飛機都無先?去其他國家一樣有中國人,難保無菌!

黃屍經常講一套做一套,自己去就得,人哋就唔得。

侯爵府

黑曱甴醫護其實只佔不足一成人。

向九成幾緊守崗位的真正醫護致敬!

辛苦哂,感激。

尋找「閃光點」,努力不懈,堅毅不屈,機會總是留給有準備的人。但是,有準備不一定能找緊機會,因為....命運就是這樣的敲門。要找緊機會,就要戰勝自己和戰勝命運。
遇到逆境,堅持,不要放棄。黑暗是可怕的,極難耐的.....但是,渡過了黑暗,不就是黎明了嗎 ?!

水晶宮

回覆樓主:

其實如果佢哋係爭取緊封關嘅,咁搵醫管局高層做乜嘢呢?醫管局都唔會話到事㗎。
你話抗議要求多啲保護裝備都仲叫做有關係吖。

大宅

回覆樓主:

罷飽佢,神憎鬼厭

子爵府

ricecooking 發表於 20-2-3 20:27
睇清曱甴套路,封完就有第二訴求,保證全民有口罩用,明知全球缺貨,之後就有第三訴求,總之就提出不可能 ...

第三訴訴求,全民唔上班,人囗稠密,容易傳染,公務員可以,點解私營機構唔得,跟著巴士,地鐵,零售,飲食xx工會罷工,得咗

珍珠宮

2024年龍年勳章

yamaneko 發表於 20-2-3 20:16
特別係佢第一個要求⋯⋯不准秋後算賬!

炒工會領袖,殺一儆百。
醫院唔係玩政治地方。

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

Shame on Hong Kong

複式洋房

yamaneko 發表於 20-2-3 20:16
特別係佢第一個要求⋯⋯不准秋後算賬!

好唔明佢地啲心態。
就算真係俾佢地得到承諾唔算帳呀,以後升職之類都唔會預佢地,工作表現係應該如實記錄架? 如果當有罷工果啲正常工作,對真係認真工作啲人又公平咩。
過十年八年都升唔到時,就又話人地因為佢地罷過工欺凌佢地?
講得再好聽,都唔可以咩都話係為左人做,人地逼出來。我會覺得自已做嘅決定,都要承受後果。少少苦果都接受唔起,就唔可以咁大義凜然話為左全香港人罷工

公爵府

2024勳章

好心急, 等睇聽日有幾多隻出來罷工

伯爵府

回覆樓主:

炒哂班黑護,刹一敬百,永不錄用,其余D黑護即收皮啦

公爵府

回覆樓主:

預咗班垃圾, 睇下真香港人如何鄙視你們

瑪瑙宮

罷工立即停薪停福利停MPF立即遷出宿舍, 罷工=曠工失職, 可以解僱.

侯爵府

其實今日真係有3000幾人罷工咩

珍珠宮

開心吸收勳章

回覆樓主:

輪到巴士,都話佢地成班係攪屎棍啦!

巴士業職工會聯盟

香港政府的防疫措施至今仍落後於其他地方;直至今日傍晚的記者會,特首林鄭月娥繼續拒絕「全面封關」,只將人流集中經深圳灣口岸及港珠澳大橋口岸入境,新措施直接增加對巴士前線人員的威脅!

本聯盟認為,香港政府必須果斷執行「全面封關」,限制任何國藉的旅客經中國疫區入境來港,堵截隱性患者將武漢肺炎病毒輸入境內,從以確保醫療資源能應付本港的抗疫工作。

假如醫護界罷工未能打動政府「拒絕全面封關」之決定,就保障業界從業員健康及公眾利益著想;本聯盟將開展籌備緊急會員大會表決通過罷工 / 工業行動。

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

禁止訪問

水晶宮

PacoMum 發表於 20-2-3 20:01
預左,為反而反,將來就算真的全封也唔滿意,會話封得太遲。呢啲技兩逃犯條用過啦!目的係藉口攪亂香港 ...

預咗

禁止訪問

回覆樓主:

首頁

尾頁

跳至