夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

俾人呃一世可能開心啲,但唸到比人當自己傻、笨、甚至當我死嘅,我接受唔到倒,條氣唔順喎!

子爵府

masabb 發表於 20-5-30 11:33
如果c6出軌
可以做到對你好,對頭家好
呃到一世嘅話可以一路幸福生活

若果事過了,就呃一世算。因為過程中佢都係在乎妳感受先設法呃下去,正明他仍左乎彼此關係,當然也是他自私做齊人,不想解決件事。

最慘係件事進行中,只怕呃佢都唔願呃,而且專登留下些什麼等妳發現,其實係唔想作出決定,等妳來處理件事,我覺得先最衰。

子爵府

Pekkle_bon 發表於 20-6-1 09:42
若果事過了,就呃一世算。因為過程中佢都係在乎妳感受先設法呃下去,正明他仍左乎彼此關係,當然也是他自 ...

唔想俾你知唔等於在乎彼此關係,好多係唔想破壞同小朋友嘅關係

子爵府

善宜 發表於 20-6-1 10:46

都有可能係嘅。但我個人就反對因為小朋友而勉強自己,好多野會話為小朋友好,其實不是!
家家有本難唸的經。

禁止訪問

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 畀面勳章 叻叻勳章 睛靈勳章 陪月勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 KMALL特別版勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章

比我情願知道,之後條路唔行再打算

我接受唔到另一半同人發生完關係再同自己咩囉,大家一齊咁多年,有時可以將感情昇華

子爵府

回覆樓主:

呃唔呃都其次 最怕佢出面d女人 或c6濫 番黎野自己增加生性病同子宮頸癌風險
身邊就係有呢d人版 最後瓜左

大宅

masabb 發表於 20-5-30 11:33
如果c6出軌
可以做到對你好,對頭家好
呃到一世嘅話可以一路幸福生活

真相

大宅

長期同第三者保持落去好難呃另一半一世,除非另一半好鈍,或者大家分隔兩地

大宅

善宜 發表於 20-6-1 10:46

非常對。 仲有可以有其他理由: 為面子為形象,為保住名聲和事業等等

大宅

一片海洋 發表於 20-6-1 18:33
真相

唔要假幸福,唔要做一世傻瓜

大宅

polar.bear 發表於 20-5-31 23:28
俾人呃一世可能開心啲,但唸到比人當自己傻、笨、甚至當我死嘅,我接受唔到倒,條氣唔順喎!
...

認同

複式洋房

回覆樓主:

一世

珍珠宮

LLMan 發表於 20-5-30 16:52
我識一個男早婚,三個小朋友,大的21歲,細的11歲,出軌有一年,兩個未有野時日日WhatsApp,反而一起後好 ...
因為時間上安排得好...

男爵府

如果到我死前一刻佢都仲呃到我既、我寧願呃一世,但如果唔得既,我要一早就知,起碼容易放得低,唔好呃我十年八載先俾我知道,我會受不了

男爵府

Macusmama 發表於 20-6-4 15:16
因為時間上安排得好...

據出軌男講,佢地每晚都去街至9點各回家,係街公然拖手行街,我戥佢老婆唔抵,蒙在鼓裡

大宅

熱血金章

mingmama 發表於 20-5-30 16:56
所以如果見到另一半成日同其他異性WhatsApp ~要即刻行動停止佢呢種行為~早啲stop仲可以制止佢哋感情發展: ...

點stop好,佢會話你睇佢電話

大宅

回覆 masabb 的帖子

所以有做女人真係好無奈,點解明明係d男人出軌,但係就要我地 d女人去掩耳盜鈴,換咗係我我都要知道,好似樓上d樓主所講,我接受唔到老公出去同人做完。,返黎又同我做,諗起都覺得嘔心

別墅

PTMCYS 發表於 20-5-30 14:31
其實係無得選擇的......, 呃到妳一世, 妳跟本就唔會知道, 所以就覺得老公好好, 覺得婚姻的問題, 遠離你們 ...

你老婆响出面同人玩到生晒性病,你綠帽笠到落腳趾尾,不過一直暪得住你,所以你覺得佢好尊重你,好愛你?你有無腦㗎??

真正愛同尊重對方,唔係出軌,係將大家問題攤出嚟傾,解決唔到就分開,或者為咗仔女,大家坦白協定各有各玩,唔係出軌然後暪對方一世叫愛同尊重,呢啲白痴男人自慰想法真係令人作嘔

子爵府

moon.n 發表於 20-6-5 04:04

你老婆响出面同人玩到生晒性病,你綠帽笠到落腳趾尾,不過一 ...

說話有一定的自由, 但說出來的質素, 人家是看得出的..

我太太一切安好, 有心了, 如果女方在生活上得到滿足, 精神上也集中在孩子, 家庭和雙方家人照料和互動的關心內, 食得飽, 老公也不太差, 表現窩心有男子的氣量和雄風, 處理事情表現成熟, 但會玩鬥氣的情趣, 有責任心和主動, 一切以太太為先, 二十年不變...., 按女性的心態和特質, 一般有出軌的思想和行為的, 估計少於半成吧....., 女人變亦較易看得出. 反過來相同的情況對男性而言, 出軌的機會估計超過四成吧, 因為男性係雄性的動物, 還有很多東西主宰著他們的決定能力, 妳是女, 我是男, 大家都知, 所以妳還是先關心多點妳先生吧.....

係將大家問題攤出嚟傾 ---> 我當然明白, 不嬲也是這樣做, 但妳要留意標題, 係是否願意被呃一世, 我是按這標題, 用我做男人四十幾年所認識/認知的男人心態, 來分析為何男人會有這個呃妳一世的舉動, 為何謹慎的男人會不小心, 有時太累的不小心, 會有點刻意的, 有一半想比太太知, 有一半不想, 待天決定吧的想法...., 但我從不鼓勵和主張出軌. 反而當女人知道了, 也會當作不知或不想面對, 形成像樓主所說的, 想不想被呃一世呢? 這個標題上, 女方只係被動的角色.

男人像妳說的, 有事攞出來講, 攪唔掂便離婚, 說起來很簡單, 但如熟識男人的, 願意說出心底話實是不多, 還要說妳的不是, 然後妳又說他不是, 好多男人唔會/也費事做的, 好多男人係唔表達內心, 情願忍, 搵到啱就試和走, 就算妳已擁有所謂這種男人也未必知他的內心怎樣盤算. 我經常說, 要懂男人, 要學懂妳的男人, 才能更易得心應手, 而不是把妳的一套硬推在男方身上, 男人說滿意, 內心不滿可以是一個表情, 男人又說滿意, 內心滿意, 也可以同一個表情, 但也可出軌的, 如果唔係男人, 妳未必會知.

我在之前的貼文, 尾段也是說了, 要想想自己有沒有問題, 令對方出軌, 但不是鼓勵這動作. 感情不是只有黑白, 出軌當然不對, 但要了解原因. 如果男方出軌想一世都不給自己的太太知, 其中也有尊重對方位置的意思, 原因不能一下子談也不能一竹高打, 妳可以說他不對, 用錯方法和自私, 但在部份男人的角度上, 事實係仍然愛護和尊重女方的, 這個男女的想法不同係事實, 不是妳鬧鬧我就可以改變到, 就算妳要嘔數千百次也改變不到, 因為對手係男人. 反正我從沒出軌, 也不想出軌, 有點莫名其妙

對我而言(朋友也好), 綠帽最緊要除得快, 如果忽略了她, 做到那麼細心也察覺不到, 也是自己的失敗, 她出軌不對, 但自己也要為忽略了她, 為選擇了她來負上責任, 有咩好怨....... 人要對自己負責, 但也要有自信, 妳放棄我, 不代表其他人不會珍惜我, 人只有向前看的.

提外話, 我太太今天下午, 放假跟幾個朋友(全女班)郊外遊, 我做完早餐給她帶上班, 去了廁所清潔, 聽她在門口說bye bye, 我在廁所隨便說了聲bye bye, 但再諗一下, 她郊遊也要小心, 所以即刻走去門前, 提下她要小心, 並錫了她一啖......, 人就有時會忽略了, 但當你提一下自己, 如果今天是自己或她的最後一天, 我會後悔沒有跟她說和吻她一口. 其實人需要什麼呢? 可以好簡單....

首頁

尾頁

跳至