自由講場

跳至

首頁

尾頁

珊瑚宮

希爾達 發表於 22-3-3 09:14
老人家90歲想打(幫人問)

中央圖書館見到唔full

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

即時預約情況(中央圖書館長者籌)

大宅

sharon26788 發表於 22-3-3 09:44
前2日朋友和義工都話無乜人打

就係呢度。
你第一針,即時幫你定埋打第二針日期。同送一包口罩
約了第一針後,手機收確認sms

男爵府

其實而家第3針未夠6個月, 比唔比打? 專家委員會又話可以縮到3個月, 但預約系統唔比.

大宅

回覆樓主:

你睇下屋邨診所有冇即日籌,排到咁上下再接老人家落去打。我條村有兩間診所都有即日籌排,上下晝個派80個。

伯爵府

回覆樓主:

我28/2在卓健排即日籌打左科興
同場有人先排隊拎筹,然後回家接長者去打針
唔知是否間間卓健一样安排,可先致電附近的問問先,

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主:

中央圖書館突然有好多即日時間

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

baby1628 發表於 22-3-3 10:14
唔得,一定要陪同老人家一齊排

要個老人家騰嚟騰去, 安排唔太好

珍珠宮

cattz288 發表於 22-3-3 09:40
其實佢有寫,已經好過之前淨係得排隊喇

佢應該畀人預約, 唔係叫個老人家去排隊,

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

saladhk 發表於 22-3-3 18:33
佢應該畀人預約, 唔係叫個老人家去排隊,

唉,政府野,好失敗
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

不如講埋邊區等jm可以分享
放下自在

珍珠宮

cattz288 發表於 22-3-3 18:35
唉,政府野,好失敗

佢應該畀人預約, 唔係叫個老人家去排隊, 當日打唔到, 又要去多日, 老人家辛苦, 家人又要放假去接老人家再去過, 係咪應該上網畀人預约, 咁就只需要去一次, 唔駛湊住個老人家去兩次。
最鬼衰就係所有中心唔聽電話, 想問清楚都唔得

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

幫佢上網約中央圖書館,明天仲有位

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

尖沙咀社區會堂
https://www.wenjuan.com/s/3ye2ueQ/?is=qrcode

男爵府

2024年龍年勳章

回覆 希爾達 的帖子

你系邊區?我屯門區,今日帶阿B打,私家,早上爸爸去排隊拎筹,上午40,下午40,反而冇幾多人打哦!你可以打去診所問

首頁

尾頁

跳至