潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

由SA通知有袋,再入房睇到底SA留咗咩spec嘅袋俾自己嘅期待同驚喜,真係一種好特別嘅體驗
(入坑年資尚淺,只從SA手上抱出2個袋)
同埋真心覺得H嘅周邊products都好靚

伯爵府

littlefunpig 發表於 22-12-30 11:26
見有朋友配完貨
買左自己想要既野
其他既野就全新咁放返出去

反而我係見到代購嘅價錢都有心動去賣咗隻QB 出去,個價等於我全部配貨唔使錢仲有少少落袋,真係好吸引㗎

珍珠宮

好媽媽勳章

Rattie 發表於 22-12-30 11:14
「點解要用咁多錢去益代購兼要冒險買個唔知真假嘅袋?」
就算信得過,我啲錢去買配貨同自己扮吓靚唔好?做 ...

咁又係呀,其實買件FJ或買條shawl用下都好,做乜俾晒啲錢代購。可能有啲人對顏色hardware極度堅持,又唔鍾意等,有啲人覺得慢慢配好受氣啩

我包容度比較高,所以都唔介意同sa慢慢玩

珍珠宮

好媽媽勳章

Rattie 發表於 22-12-30 11:50
反而我係見到代購嘅價錢都有心動去賣咗隻QB 出去,個價等於我全部配貨唔使錢仲有少少落袋,真係好吸引㗎 : ...

你就好啦,我成日都高配,應該要蝕錢

伯爵府

blackypurin 發表於 22-12-30 11:51
咁又係呀,其實買件FJ或買條shawl用下都好,做乜俾晒啲錢代購。可能有啲人對顏色hardware極度堅持,又唔鍾 ...

我一定要慢慢玩㗎,咭數承受唔到咁大衝擊啊
除咗配貨 QB 仲有耐不耐身痕嘅甜品袋
唔回吓氣搞唔掂喔

伯爵府

blackypurin 發表於 22-12-30 11:55
你就好啦,我成日都高配,應該要蝕錢

我覺得係你吓吓見到d 靚靚配貨忍唔住手多啲
我盡量少巡舖,就係怕守唔住張魔法小咭

珍珠宮

好媽媽勳章

Rattie 發表於 22-12-30 12:11
我一定要慢慢玩㗎,咭數承受唔到咁大衝擊啊
除咗配貨 QB 仲有耐不耐身痕嘅甜品袋
唔回 ...

仲可以搵經理試boot

伯爵府

blackypurin 發表於 22-12-30 12:22
仲可以搵經理試boot

好耐冇聽到試boot呢個動詞
嗯嗯 仲有試單車

伯爵府

代購好容易買到假貨

珍珠宮

blackypurin 發表於 22-12-30 12:22
仲可以搵經理試boot

岩呀~去鋪頭最開心就係可以搵令仔經理試boot

男爵府

vicvickyy 發表於 22-12-29 14:09
認真想請教咁多位jm
我係H新手
暫時只係喺H入左E29加一條twilly

代購真假難分
專門店出袋用配貨都幾好
襯袋衫鞋,出街都開心

男爵府

認真想請教咁多位jm
我係H新手

另外再諗起多一個原因,就係我嘅Taste極差,我嘅sales姐姐佢會堅持我唔准我買某一個指定嘅袋/spec,然後佢會比一個更好嘅我~

每一次都發現自己偷偷地去另外地方/自己網購 買嘅東西(譬如絲巾、披肩等等)最後都係發現Taste極差

連我老公都話「你唔好自己買嘢,叫姐姐幫你睇」

大宅

我就係新手,想要個GP30,已經講咗除咗1,2隻色,其他咩色都可以,配到超哂1:1,sa offer咗p仔,都係唔肯俾GP我,佢之後暗示要再買多16-18k左右嘅貨,其實我真係有啲嬲, GP都係好入門嘅嘢,點解要特登咁? 所以想退坑搵代購,但真心奇怪,點解啲代購咩色咩款都可以訂?佢哋可以咁輕易買到?

大宅

回覆樓主:

手袋唔係必需品,都唔明啲人點解要咁心急要即刻搵到自己想要嗰個。代購又唔係平,我真係唔會用10幾萬走去買一個唔知係唔係真嘅袋返嚟,之後自己又驚一餐。如果真係發覺買咗個假袋,直頭樣衰到爆。坦白講而家H 除咗手袋以外,其他貨品都好高質,絕對值得買。如果係我,我一定唔會幫襯代購,以免助長佢哋,搞到依家大家都越嚟越難買到袋

男爵府

代購只係比你睇吓顏色,搵吓自己心水色。若真心鍾意H,都會愛上周邊產品,我好享受入房一刻,因為有SA會真心搵你想要的,這過程我也會滿心歡喜,不是代購可取代的。

伯爵府

認真想請教咁多位jm
我係H新手

而家D代購價錢貴咗好多
7/8年前經代購買,當時B25/30同K28/32都係賣11-12萬(原價7-8萬),B25 croc都係37萬,來來去去都係個D顏色,而家望落同新嘅都一樣,當年超A技術又冇而家咁好,而家買都驚超A, 經大間代購買應該都ok卦 (有開舖,而家仲做緊應該唔會假野卦)

大宅

一來怕買到假袋,二來唔心急要袋,所以會慢慢係shop買自己鍾意既野,係shop抱出心儀既袋既感覺會開心d

男爵府

減齡達人勳章

vanlina_cream 發表於 22-12-30 23:15
我就係新手,想要個GP30,已經講咗除咗1,2隻色,其他咩色都可以,配到超哂1:1,sa offer咗p仔,都係唔肯俾G ...

因為代購多數嚮歐洲入貨?小紅書成日見人share 嚮外國比中國香港易出袋好多!

我識個代購都叫我唔好嚮HK 配,佢行內果D 香港代購同SA 好熟,留哂靚貨靚色,貨袋未到已經出post 賣定先!

我本身淨係想買個mini C, 唔鐘意d 配貨,所以都想出外國買,撞到就買,買唔到就算啦~

複式洋房

認真想請教咁多位jm
我係H新手

呢個問題我都唸左好耐
每次去旅行又提前2-3小時到機場博一博
又成日旅行為去H
仲要用好多時間排隊
入到去又要傾計傾鬼咁耐配貨一大輪都唔一定買到袋或有真係自己鐘意嘅款或色

我又怕買左假袋唔敢代購買
但次次旅行咁攪法,係香港又出親街都話去H行個圈

整整下老公詐型
最後死搵爛搵到間感覺係正當嘅試買一次
果次都唔敢搵代購買貴袋
叫佢買隻入門袋
唸住輸極都有限錢
同埋代購都肯陪驗
驗完無問題比埋尾數

自始先敢用死一間代購買
唔洗再比老公…..黑面

老公成日話比錢出來仲要乞咁
話我痴左線
係咪個個男人都咁架
定只係我一個咁命苦

大宅

vanlina_cream 發表於 22-12-30 23:15
我就係新手,想要個GP30,已經講咗除咗1,2隻色,其他咩色都可以,配到超哂1:1,sa offer咗p仔,都係唔肯俾G ...

你買夠,又有一定年資,基本上除左魚魚,咩野都可以有的。如果全街都係,你買的係Uniqlo, 唔係愛馬仕。咁就無咁矜貴。

首頁

尾頁

跳至