自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

Hi

請問幾錢呀, 有無9歲size? Many THanks!~

原帖由 pampam 於 10-10-26 14:32 發表
Weekend係九龍灣EMAX無意中見到有抓毛底的保暖泳衣,兩件頭HK$280,唔知算貴唔貴,不過都買咗立即著,亞囡話好暖好舒服,又唔會好似潛水衣咁硬

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

一套$280,阿囡9歲比較瘦著10碼(身fit袖有d短)。

原帖由 YWWong 於 10-10-26 04:51 PM 發表
Hi

請問幾錢呀, 有無9歲size? Many THanks!~

大宅

游水時唔凍,但上水果下夠唔夠暖,會唔會件衫厚左幾得好重?

男爵府

原帖由 pampam 於 10-10-26 14:32 發表
Weekend係九龍灣EMAX無意中見到有抓毛底的保暖泳衣,兩件頭HK$280,唔知算貴唔貴,不過都買咗立即著,亞囡話好暖好舒服,又唔會好似潛水衣咁硬

請問係邊間? 有無3-4歲size?

男爵府

玩具勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章

想問下 抓毛底的保暖泳衣,落左水之後會唔會好重呀??

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

阿囡又無話重,不過除咗保暖衣後,著住泳衣的皮膚係乾的!

原帖由 Ekko 於 10-10-28 10:39 AM 發表

大宅

請問係邊間? 有無4歲size?

大宅

原帖由 Ekko 於 10-10-28 16:42 發表
唔該晒你~~

頭先去左九龍灣睇TYR,(AXXXXXX)工業區個間,好似walk-in有8折,都要$350/$425 (未折)連身 (4-6yrs)
教練要show card有6折 (我個fd有,不過唔想麻煩人幫我買)

之後再睇下座大廈既二樓有一間叫waterpro,結果買左連身既$280

大宅

請問有無鋪頭名或件泳衣牌子名呀

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

其實我可唔可以係道講鋪頭名或牌子名? 不如大家係EMAX個website自己找, 係一間水上用品店道買架!

我都係去開EMAX見到自己買咗俾阿囡而佢又話好至介紹大家, 點都好過凍親去睇醫生, 重貴啦!

原帖由 小咪媽 於 10-10-28 10:33 PM 發表
請問有無鋪頭名或件泳衣牌子名呀

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

我知你講邊間,今日去睇左,我覺得佢地比出面平啊

原帖由 pampam 於 26/10/2010 14:32 發表

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

我去睇過,比厚既薄好多,似長就防曬泳衣,只係內有抓毛,應該唔太重,不過如果怕凍小朋友要加背心潛水衣先得~

原帖由 Ekko 於 28/10/2010 10:39 發表

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

地址係九展地下,個名我唔全講,叫西x戶外水上xx,
我覺得佢地好好人,今日買左件大人加細碼厚身潛水衣$280,因為啊女太怕凍,唔敢買抓毛,我見太薄,驚上水好凍
深水埗我都去睇過,都唔算貴,有牌子,大人都係$320,不過又係冇加細碼,所以先去九展買mouth:

希望我既資料幫到大家啦

原帖由 小咪媽 於 26/10/2010 19:40 發表
游水時唔凍,但上水果下夠唔夠暖,會唔會件衫厚左幾得好重?

大宅

Thanks呀
我明邊間的,我會去搵下,因為見到佢上水凍到震,面青青就心痛
原帖由 pampam 於 10-10-28 22:45 發表
其實我可唔可以係道講鋪頭名或牌子名? 不如大家係EMAX個website自己找, 係一間水上用品店道買架!

我都係去開EMAX見到自己買咗俾阿囡而佢又話好至介紹大家, 點都好過凍親去睇醫生, 重貴啦!

...

大宅

其實買抓毛底泳衣,你係買剛貼身定係預大小小

如果預大d,咪會入水囉,入水咪凍囉 (咁即一年一件啦 )
原帖由 pampam 於 10-10-28 12:12 發表
阿囡又無話重,不過除咗保暖衣後,著住泳衣的皮膚係乾的!

大宅

咦,你買了潛水衣呀,有無好硬身呀?我去睇過kamachi,覺得太硬好似唔方便游水喎
原帖由 ada29 於 10-10-28 23:39 發表
我覺得佢地好好人,今日買左件大人加細碼厚身潛水衣$280,因為啊女太怕凍,唔敢買抓毛,我見太薄,驚上水好凍
深水埗我都去睇過,都唔算貴,有牌子,大人都係$320,不 ...

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

你去買時最好帶小朋友一齊去啊,我就係買左細碼,返到屋企先知要加細碼啊mouth: 唔洗行多次嘛

原帖由 小咪媽 於 28/10/2010 23:56 發表
Thanks呀
我明邊間的,我會去搵下,因為見到佢上水凍到震,面青青就心痛

翡翠宮

畀面勳章 大廚勳章

我問過鋪個人,佢話如果想暖d,厚身會好d,要睇下你小朋友係操水定學游水,如果操水,要著薄身比較好,我小朋友依加先學緊第二個泳式,佢又怕凍,所以我先買厚身囉mouth: 其實依加同我地一齊學既小朋友個個都買左厚身,佢地話好暖喎,上水又唔凍,所以你同小朋友一齊去睇下先決定比較好

原帖由 小咪媽 於 29/10/2010 00:04 發表
咦,你買了潛水衣呀,有無好硬身呀?我去睇過kamachi,覺得太硬好似唔方便游水喎

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原帖由 ada29 於 10-10-28 11:39 PM 發表
深水埗我都去睇過,都唔算貴,有牌子,大人都係$320,不 ...

大宅

好媽媽勳章

灣仔太原街有檔口賣泳衣,後面係自己間舖,好似有賣NYC暖衣,有長袖有短袖有一件頭.....

請問有無人買過呢? 我想買件比阿仔同自己,但唔多想去九龍....

原帖由 pampam 於 10-10-29 10:23 發表

首頁

尾頁

跳至