爸爸專區

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我有次喺大尾篤,喺個位則邊等緊架車走,都有個亞嬸行黎想人肉霸好在佢自己架車個C機都唔好意思泊,如果唔係又要嘈一輪

男爵府

我喺大埔都目過人車爭錶位, 情形係人又等, 車又等, 到架車真係走, 個人就死企唔郁....架車個driver就落車理論, 之後個人肉等位架車嘅driver又到咗,仲驚動埋警察......其實我都有試過人肉等位架, 嗰次係本身泊隔離街得半小時嗰D錶, 泊完行咗過另一條街見倒有二小時錶位咁啱吉咗,我先生就9秒9衝返去揸架車過嚟,我就喺度等, 點知就有架車要泊埋嚟喇, 我同佢講嚟緊, 佢就做口型講粗口, 我仲抱住個仔, 地點又係MK...我幾驚.....
佢死都唔走, 後尾有個女人上咗佢車, 望下我再唔知同佢講咩,隔住玻璃我聽唔倒, 之後就駛走咗, 嗰次我真係勁驚, 因為有個B喺度。

其實我想問,究竟有冇話人肉等位係唔得咁架?定係每次都睇彩數架咋?

水晶宮

引用:我喺大埔都目過人車爭錶位,+情形係人又等,+

原帖由 shandie 於 12-11-08 發表
我喺大埔都目過人車爭錶位, 情形係人又等, 車又等, 到架車真係走, 個人就死企唔郁....架車個driver就落車理 ...
冇人講過唔得,但係將心比己,其實我覺得好過份。

Sorry, 靚太!我好唔認同人肉等標位,如果你個case, 我諗我會報警!就算比差人話咁少事都係咁話,但係你又抱住個b搵命搏,我又可能費時同你嘈!

啦啦啦,大家係女人,你唔好嬲我呀!我對事,唔對人!如有得罪請見諒

男爵府

引用:Quote:原帖由+shandie+於+12-11-08+發表我

原帖由 wcandtt 於 12-11-08 發表

Sorry, 靚太!我好唔認同人肉等標位,如果你個case, 我 ...
haha,唔得罪!係我根本唔知揸車嘅人嘅rules.有時都唔知點至好!究竟點做先啱rules呢?所以都多謝你個意見嘅,我都係試過一次咁大把囉
我情願人哋做唔啱好過自己做錯嘛!

大宅

錶位係俾車泊, 唔係俾人泊, 諗唔明點解棟個人就可以霸?!

大宅

laumangmang 發表於 12-11-9 14:53
錶位係俾車泊, 唔係俾人泊, 諗唔明點解棟個人就可以霸?!
Exactly.
錶位係俾車泊. 個人企响度霸住個位, 但佢個司機親友/僱主架車都未到, o甘要霸幾耐? 人地架車已經渣到個位旁邊, 霸位o個個人應該讓番個位出o黎.

大宅

wcandtt 發表於 12-11-2 20:23
咁你點做?
因為佢無企响個車位, 只係企响路邊, 四圍望想叫佢個司機親友渣架車過o黎, 所以我照泊入個車位, 無理佢. 我泊完, 佢個親友架車都未到, o甘佢就走o左. 可能去揾第二個吉位.

珊瑚宮

wcandtt 發表於 12-11-2 17:30
我好怕同人爭標位,可惜一星期要爭三次!油尖旺區

里手車好叻呀

大宅

回覆:wcandtt 的帖子

我都好怕啲咁情況,如附近有停車場(雖則貴少少)起碼唔洗煩,當然無就無辨法,因為有時罵人又驚架車比人拉花,唔出聲自己條氣又頂住

水晶宮

引用:Quote:wcandtt+發表於+12-11-2+17:30+我好

原帖由 bing-jing 於 12-12-01 發表
里手車好叻呀
你點解過左嚟

珊瑚宮

wcandtt 發表於 12-12-1 14:24
你點解過左嚟
禾揾里個餐盒 post 吖嘛

複式洋房

wcandtt 發表於 12-11-8 22:48

Sorry, 靚太!我好唔認同人肉等標位,如果你個case, 我 ...

我都係咁話... 人肉霸位真係好黑人憎...
仲有果d...明明係你等"A"位...我等"F"位....
之後"D"位架車走...而我明明近dd...咁即刻駛上去...
你又倒車駛埋黎..仲要遲過我到...
又話咩咩我等先...等左成個鐘之類...
lee d 人好q黑人憎

首頁

尾頁

跳至