自由報料

跳至

首頁
12345...9

尾頁

男爵府

陪月勳章 BK Milk勳章

引用:回覆+wutungyu+的帖子 唔駛講比佢哋聽,+我

原帖由 skycat 於 13-03-27 發表
回覆 wutungyu 的帖子

唔駛講比佢哋聽, 我大人外遊前都去醫生度配定平安藥, E生見我冇病冇痛都係陪我一齊d ...
琴日先去完養和兒科攞完平安藥,醫生仲提醒我帶定D蒸餾水俾阿B添!小朋友唔好話發燒呀,肚痛肛疴都可大可小!俾我一定唔去,過幾年先啦

水晶宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

唔好理佢, 水同藥照帶

翡翠宮

2024勳章 2023年兔年勳章 笑得好勳章 最關心BB問題熱投勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 炎夏勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

回覆:我要呻... 比我呻啦~~~~

小事,唔好理佢,自己想帶就帶

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

99: 你咪笑死人啦~ 人人帶錢番鄉下. 你帶藥番去..
Din嫁? 如果E生見你冇病冇痛都配藥比你~ 就真係陪你一齊din啦~

姑9: 你真係有冇病呀? 咁樣咒自己個囡ge? 冇病走去睇醫生?
洗唔洗呀? 又帶水又帶藥, 依家好污槽, 有毒咩?

以上已可見佢地係野人, 去e生度買平安葯好平常既事, 點解講得咁誇張, 其實你亦唔使同佢地講, 當帶奶粉尿片, 無咩特別需要同佢地講....更何況佢地係out到爆既人,

教精你, 下次你自己決定, 不用問佢地, 個女係你架

貓MIMI  吾駛同佢講啦,亦吾好理佢,個女係你,你帶咩吾駛問佢  發表於 13-3-27 13:18

大宅

個BB係自己的.....我就一定唔會理佢地....BB病個時.....佢地又咪話你照顧得唔好...又咪得你自己照顧佢...唔好同佢地嘈....但準備就做足.....要分清楚..邊個係主邊個係客.....

伯爵府

2024勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章

引用:個BB係自己的.....我就一定唔會理佢地....B

原帖由 ruthccc 於 13-03-27 發表
個BB係自己的.....我就一定唔會理佢地....BB病個時.....佢地又咪話你照顧得唔好...又咪得你自己照顧佢...唔 ...
X 2

男爵府

好老實, 我仔而家 5 歲, 每次上大陸我都寧願辛苦 d 攞水上去, 平安藥係一定要帶添, 小朋友無端端夜晚發燒都起碼有支退燒藥食下先.

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

我唔會理佢地講乜,準備好自己啲野就得!
I 大蚊豬   

伯爵府

好媽媽勳章 BK Milk勳章

帶藥同帶水次次外遊我都係甘,吾覺得有問題!

複式洋房

咪鬼理佢哋!乜都照帶!個囡係你嘅,有咩事係你揹!到時佢哋拍拍蘿柚,乜都唔會負責, suffer 嘅係你同你個女!

水晶宮

畀面勳章

咁冇文化講咩都冇用,講真個bb係你ge,駛乜理佢地呀,你咁做啱架,堅持己見,佢地再嘈就直頭唔好去,而家咩年代,又多病又多細菌,你為bb好就要堅持

伯爵府

我返大陸探親都係,又帶水,又帶藥呀,bb萬一病咗又唔係佢負責

子爵府

回覆:wutungyu 的帖子

唔駛理佢地,一定要帶足夠嘅水比你囡囡,更加要帶平安薬,大吉利事講句,若果你囡囡番到去水肚不服或發燒,你無薬喺身要係大陸睇醫生就麻煩,因為佢地好興小朋友一病就要佢地打吊針

公爵府

2024年龍年勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

支持樓主,一定要帶d水同藥,佢地唔識野,由佢地。因為有咩事,辛苦係亞媽。

公爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

我阿女19個月, 都唔想帶佢返去(我自己梗系唔返啦), 不過老公想帶5YR+仔返去(我都唔系甘想添啊), 加上最近天氣唔好

大宅

環保接龍勳章

藥一定要帶,有咩就即走,五日時間不短。其實阿b太細是否一定要上大陸。大家都辛苦。我家長輩都話太細不適合去"大酒店,拜山"之類。

大宅

回覆:SW_Ball 的帖子

我每次旅行我带薬及一支一升左右蒸留水入喼

男爵府

藥一定要帶!就算我仔依家7歲,去旅行都要配定d藥帶去架!

侯爵府

引用:話說..+4月要番老公鄉下拜山...要帶埋13個

原帖由 wutungyu 於 13-03-27 發表
話說.. 4月要番老公鄉下拜山...

要帶埋13個月大ge 囡囡番去.....去足5日呀~~
唔使理佢地,最緊要BB系你既,做好安全保護系你,請問你地系米一齊住?

kckammy

珍珠宮

春季勳章 冬日勳章 畀面勳章

引用:話說..+4月要番老公鄉下拜山...要帶埋13個

原帖由 wutungyu 於 13-03-27 發表
話說.. 4月要番老公鄉下拜山...

要帶埋13個月大ge 囡囡番去.....去足5日呀~~
費人講費話唔好話你個B禁細仲要返大陸,我帶4歲女去新加坡我刀要帶水帶平安藥!連大人嘅平安藥我刀帶埋!我會照帶睬佢地刀儍:;pppp:

首頁
12345...9

尾頁

跳至