自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

回覆:今次封殺壹傳媒, 殺一警百!!!

Kill one police hundred, 支持佢!
下星期一子華返嚟了

翡翠宮

好媽媽勳章

係咪好似之前, D 唱片公司唔聽話, 封殺歌手咁呀???

joetreemo  佢根本有限制藝人係其他台講廣東話啦 !!!  發表於 13-11-22 11:20

禁止訪問

男爵府

雖然2個都唔抵幫.
不過咁做, 等蘋果唔好越來越過份, 也是好的.

侯爵府

蘋果何嘗又係有佢講無人講.....其實真係"五十步,笑百步"

只不過無記開左這個先例, 睇怕將來非佢心意報導的傳媒都要小心d

ericapui  我覺得唔關事囉~
如果人地日日咁搞你,係c1 & a1 咁唱你,我諗你都會想反擊啦  發表於 13-11-22 11:42

禁止訪問

伯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

Tvb好巴閉咩,我唔睇你台添啦:pppp:

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

禁止訪問

子爵府

無線唔檢討下自己點解收視跌??? 乜佢覺得睇毒果既人會多過開電視睇佢既人咩??? 乜比咁大頂帽毒果戴呀!!! 乜對自己製作既節目咁無信心?????

我無本事起人底, 但以我在FB所見, 果個萬千熄機賀台慶係由一個叫阿Jeff既人發起既....呢個阿jeff係唔係壹傳媒的人, 我唔知, 都唔見有人踢爆有咩關係....

我只係知, 啲人成日話毒果洗人腦, 仲衰過國教....乜而家有人逼你每日睇毒果新聞咩???? 我老媽就係唔睇毒果既, 所以佢完全唔知點解熄電視... 完全無受毒果影響....如果大家真係咁唔鍾意毒果既, 咪唔好買, 唔好上佢個網, 唔好download佢個app. 唔好睇囉!!! 你地仲有大把報紙選擇..... 就如東方, 星島, 明報, 大公, 成報, 文匯等等等等.

但係相反呢???? 電視台得兩間, 一間大家都唔當存在既ATV, 一間就係CCTVB, 基本上, CCTVB餵乜我地就要食,... 硬食... 除非唔睇電視....佢在東張西望所講既野, 同埋佢既新聞立場, 基本上就係我個唔睇報紙既老媽的立場....

咁請問, 唔係隻手遮天, 係咩呢???

如果香港報業得番毒果同大公, 我就會話毒果係隻手遮天....

Momopo  不能同意更多  發表於 13-11-22 12:57
yiyi222  totally agree with u  發表於 13-11-22 11:49
shui_sum  講得好!!! 而家好多5毛向度講埋d 歪理, 救命.....  發表於 13-11-22 11:37

禁止訪問

男爵府

tvb 用緊大氣電波,佢可以咁樣做架咩?
大氣電波係大家㗎!

大宅

Support TVB

禁止訪問

子爵府

carpisam 發表於 13-11-22 11:21
tvb 用緊大氣電波,佢可以咁樣做架咩?
大氣電波係大家㗎!

佢早兩日宣佈申請續牌, 之後就攪啲咁既野.
好明顯, 係順著隻狼條毛, 擦佢鞋......

縱使作為傳媒之一, 佢做埋啲有損新聞自由的事, 但係佢申請續牌, 應該好容易...

好可悲既係, 而家呢個社會, 行公義的事(我唔係指毒果) 唔係標準....
標準係順應我地偉大既狼頭心意, 就會得到想要既野.....

大家比較下cctvb同hktv既行為 同下場 !!!

憑實力, 因為老師怕控制唔到你, 於是唔比你選班長.
現任班長見到, 走去欺壓其他反對老師既同學, 跟住就爭取連任.
老師見班長出面做左啲佢老師身份唔方便做既野, 又點會唔比佢連任呢????

YingYing05  agree....  發表於 13-11-22 11:38

大宅

lokjoan 發表於 13-11-22 10:59
Kill one police hundred, 支持佢!
下星期一子華返嚟了

其實 ... 你知唔知子華的立場呢?

男爵府

唔知點講。。。

子爵府

hollysky 發表於 13-11-22 11:30
"電視台得兩間, 一間大家都唔當存在既ATV, 一間就係CCTVB, 基本上, CCTVB餵乜我地就要食,... 硬食"
說得非 ...

我記得有個離職的cctvb新聞部人講過, 只要cctvb揭開佢既假面具, 其實佢比ATV更魔鬼.

而家開始展露出黎喇!!!

公爵府

hollysky 發表於 13-11-22 11:21
不能以報復為名干預新聞採訪自由,剝奪香港市民的知情權!
如果只是不准其下藝人接受壹傳媒訪問我還可接受 ...
咁我又唔覺得同新聞自由、知情權有關,因為生果唔報都有其他媒體!市民唔會知少咗。而且tbb其實都算收儉,生果報平時用既字眼都好過份,tbb到今時今日先拒絕都算係咁喇!

water-lily  係, 仲有其他報紙可以睇, 點解會講到"剝奪香港市民的知情權"咁嚴重????  發表於 13-11-22 13:12
박하 : 300년이 지나도 당신을 기억한다. ; 저하 : 300년이 지나도 당신을 사랑합니다.

禁止訪問

首頁
12345...6

尾頁

跳至