自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

回覆 jin_mui 的帖子

樓主你是否100% 肯定袋入面是一隻狗,而不是貓或兔仔, 是否對方無將狗袋拉好而比你見到袋入面是狗, 其實管理員接到你投訴, 但管理員又無親眼見到, 只系你單方面話見到, 如果管理員新年走去拍門而又無狗, 除了管理員會比人鬧外, 比你投訴的那家人都會比你攪到無晒拜年氣氛, 你個POINT 都系唔希望再有人帶狗探訪, 甘管理員等訪客走時同對方講聲都系一個好好的處理方法, 唔明你點解甘唔滿意管理員的處理方法, 你似是想難為個管理員或個位住尸.

男爵府

回覆:火都黎埋@樓下個看更。。。

樓主冇錯呀,我試過晌餐廳見到有人帶狗,d職員唔理,我地投訴,d職員仲話帶狗冇問題,嬲到我想call食環

伯爵府

熱血勳章

引用:Quote:原帖由 jin_mui 於 16-02-14 發表如

原帖由 bigyanb 於 16-02-15 發表
唔覺多士,rule is rule
同意,規舉就係規舉
管理處應該要做野,而唔係由得訪客帶狗
好驚訝,竟然樓主被圍左咁耐

男爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 jin_mui 的帖子

其實道理喺樓主度。

唔比帶狗就係唔比帶。唔理大狗定細狗,有冇用狗袋。看更的job duties係管理大廈,去勸喻住客訪客守規矩係佢既職責。

btw, bk d 人搬龍門都搬得幾快。前幾日先話d小販唔岩,即使新年流流都唔應該放寬規矩。依家就一時一樣多多理由狗仔係狗袋,無吠,無便便,無咬人。經常轉換講法,成日用唔同標準去判斷,即係永遠都係自己啱晒,人哋錯晒。

男爵府

樓主,放過隻狗,放過個看更,
當幫你仔女積善好嗎?
你想下,你小孩將來都必定會不守某d規則的,做人難避免,
冇人夠膽講自己冇試過紅燈過馬路吧?
如果人人都玩批鬦,世界會變成點呢?

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:火都黎埋@樓下個看更。。。

而家管理員無話唔處理

何解一定要迫管理員即刻上門警告人?

首頁

尾頁

跳至