自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

回覆樓主:

樓主,醫生有冇同妳講打生長激素風險?
我女每三個月番醫院覆診,醫院睇到好緊,我女打咗五年生長激素 119cm到145cm小五打中三,公立醫院有同我哋講打生長激素風險係致癌丶糖尿丶盤骨甩交…等,我女係公立醫院做咗1年詳細檢查(驗DNA丶驗血…一堆野)照咗腦MRI後結果係腦下垂分泌唔夠生長激素,先要打針長高,我自己日日幫小朋友打針,打到中二時,每3個月覆診,我女幾乎冇再長高,醫生決定停針,因為風險高,我係合資格打針先唔駛$,
自費打針一年要成10萬蚊⋯
樓主,我女係身體問題先打針呀,小朋友冇事真係冇必要日日挨針打呀

伯爵府

Poo得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 夏天玩到顛 畀面勳章

野原美冴 發表於 22-8-31 11:41
衡量之下,女仔150雖然偏矮,但打1825針才換來高多5cm, 我覺得唔值得。

150去 155 分別不大,都係細粒

160 去 165 就好睇好多

子爵府

我自己153 ,我覺得女仔就算149 , 150都冇所謂

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

小花27 發表於 22-9-12 01:58
回覆 小艾美 的帖子

pm咗你 有套增高鍛鍊法 唔需要食藥同打針同supplement 更加唔好做啲咩斷骨手術 身體有 ...

pm pls

水晶宮

小艾美 發表於 22-8-31 12:23
我女剛8歲,骨齡6歲幾未至7.

8歲應該仲有得高喎,試下跳繩打波

公爵府

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

我都係151,又唔覺得點影響到日常生活問題喎

大宅

小花27 發表於 22-9-12 01:58
回覆 小艾美 的帖子

pm咗你 有套增高鍛鍊法 唔需要食藥同打針同supplement 更加唔好做啲咩斷骨手術 身體有 ...

可以pm我嗎?謝謝

首頁

尾頁

跳至