自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

引用:11月去新加坡, 機票酒店已經BOOK哂~ 尋日突

原帖由 ching_1115 於 14-08-08 發表
11月去新加坡, 機票酒店已經BOOK哂~ 尋日突然收到廉航FlxScoxt的EMAIL通知, 航班突然無理地取消了, 由4號出 ...
有得後補第日已經係不幸中嘅大幸啦。

我之前比樂桃cxl左班機,第二日第三日第四日都full...無得後補,我向公司又請咗no pay leave~打算去大阪同老公慶祝生日...book左超靚嘅酒店都要cxl~咁喱個trip咁就無咗啦。

book得廉航,咁平,系都唔望佢退到錢比我,寧願俾我飛到去好過。

大宅

回覆:廉航 BLACK LIST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

亷航嘅正常處理手法,買得廉航要預埋呢D風險㗎啦!咁早通知算好啦!我見過出到機場先知班机取消呀!照咁睇第三個方法最合理,book早一曰啦!

水晶宮

最關心BB問題熱投勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

回覆:廉航 BLACK LIST!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

所以我C6永遠唔坐廉航 ,如果去4日台灣個D,無左一日,得返3日,錢都係事小,無得去影響心情就事大!

公爵府

陪月勳章 畀面勳章

引用:Quote:晴B媽+發表於+14-8-8+11:05+有買旅保

原帖由 kk80400 於 14-08-08 發表
如果我買平飛,我都會第1時間去買旅遊保,保障一下自已
旅遊保係出發前30定60日之前先買到!太早買唔到!

珍珠宮

畀面勳章

引用:回覆 adam112 的帖子因為係AGODX訂, 佢係限

回覆 adam112 的帖子

因為係AGODX訂, 佢係限時優惠, 所以寫明冇得退款
試下打香港Agoda客服電話,或許有得商量

公爵府

陪月勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由+ching_1115+於+14-08-08+發表

原帖由 6648RT 於 14-08-08 發表
有得後補第日已經係不幸中嘅大幸啦。

我之前比樂桃cxl左班機,第二日第三日第四日都full...無得後補,我向 ...
點解唔即刻搵第間航空公司睇下有無機位,貴啲都要去啦,如果係我的話!無得去,勁掃興!

6648RT  八號風球丫,乜都停哂   發表於 14-8-8 12:25

大宅

ching_1115 發表於 14-8-8 11:00
回覆 rrage0203045 的帖子

Refund voucher 而唔係退錢!!! 佢講明冇得退錢
航班選廉航,酒店選non refundable special offer,你就預咗有機會咁。兩張ticket 最多三千元,將來用訂另一airline 算la

大宅

回覆 八婆仔@ 的帖子

無錯~~~ 而家係影響到個心情, 好似打亂哂計劃咁...睇黎去早一日就最唔影響自己...

琥珀宮

引用:11月去新加坡,+機票酒店已經BOOK哂~+尋日突

11月去新加坡, 機票酒店已經BOOK哂~ 尋日突然收到廉航FlxScoxt的EMAIL通知, 航班突然無理地取消了, 由4號出 ...
佢取消航班,無理由無得揀refund錢咁離譜!

禁止訪問

引用:11月去新加坡,+機票酒店已經BOOK哂~+尋日突

伯爵府

ching_1115 發表於 14-8-8 11:42
回覆 dice_hk 的帖子

其實我都有諗過呢個方法... 費事蝕左晚酒店~ 但係新加坡留咁多日唔知做咩好 …
你本身打算去幾多日既? 如果早一日去既, 可以一落機就去Bintan Island 住一晚, 第二日先出番市區跟你原來既行程。 新加坡好多野做/玩架。 住多一日都ok。

禁止訪問

畀面勳章 大廚勳章

大宅

回覆 CLK-MB 的帖子

我本身去6日~ 新加坡會留3.5日, 跟住去新山~~ 3晚酒店都book左chinatown區

伯爵府

引用:回覆+CLK-MB+的帖子我本身去6日~+新加坡會

回覆 CLK-MB 的帖子

我本身去6日~ 新加坡會留3.5日, 跟住去新山~~ 3晚酒店都book左chinatown區 ...
你可以去印尼個咩咩島過番日,不記得咩名
好多新加坡人週末都like去

伯爵府

chanchanmichell 發表於 14-8-8 12:35
你可以去印尼個咩咩島過番日,不記得咩名
好多新加坡人週末都like去
Bintan Island 或者 Batam Island.. Bintan Island 個碼頭近機場。。一個鐘船就到。

水晶宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

又要平又要好,

連訂酒店都算到盡,

一有改動自然損失大.

大宅

引用:回覆 adam112 的帖子因為係AGODX訂, 佢係限

回覆 adam112 的帖子

因為係AGODX訂, 佢係限時優惠, 所以寫明冇得退款
你試下email agoda cs 問下,因我試過因天氣問題,當天無check in, 之後我直接打去酒店問,酒店唔肯退錢,但我之後再email agoda cs問,佢地又幫我搞到喎

伯爵府

引用:Quote:chanchanmichell+發表於+14-8-8+12:3

原帖由 CLK-MB 於 14-08-08 發表
Bintan Island 或者 Batam Island.. Bintan Island 個碼頭近機場。。一個鐘船就到。
係呀,兩個名好似,所以我都唔記得exactly的名
但話說樓主機票、酒店in chinatown都計到盡,lee兩個島都唔算平

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

改早一日出發得唔得?

我之前搭大航空公司, 佢都係無啦啦cancel左我果班機(一日得一班), 要我遲一日, 後尾我打去問佢可唔可以早一日出發, 佢改到, 但又話我地只接受你改一次架咋, 大佬係你cancel我班機要我改, 唔係我無啦啦要求我改囉

就算搭CX, 都試過由直航變轉機

伯爵府

chanchanmichell 發表於 14-8-8 13:05
係呀,兩個名好似,所以我都唔記得exactly的名
但話說樓主機票、酒店in chinatown都 …
兩個島都係resort hotel 為主, 消費係貴少少。
不過新加坡玩多一日都ok 呀~ 但樓主改早一日機票又得唔得?

首頁

尾頁

跳至