夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

男爵府

lavenderwong 發表於 14-10-14 16:21
我搞咁多野唔係講自己幾偉大,同埋無人覺得我偉大,只係對我既心思好可惜,同埋你都識講你結左婚,我味同佢 ...

邊個愛邊個多些, 就邊個做. 所以被愛是幸福的.

侯爵府

引用:Quote:原帖由 岚月亮 於 14-10-14 發表我系

原帖由 lavenderwong 於 14-10-14 發表
我搞咁多野唔係講自己幾偉大,同埋無人覺得我偉大,只係對我既心思好可惜,同埋你都識講你結左婚,我味同佢 ...
我只系想講吾系人人性格都中意慶祝呢d紀念日咖。我結婚前都唔會慶祝呢d所謂既紀念日,其實根本系連邊一日都唔會記住,但並唔代表我唔重視個男朋友/老公喔。
你覺得甘樣做好浪漫,其他人未必都系同一感覺咖。

洋房

引用:Quote:原帖由 MatchStick 於 14-10-14 發表

原帖由 lavenderwong 於 14-10-14 發表
佢根本唔識浪漫,咁我都想浪漫下,就只好自己去安排好所以野
自己一個浪漫咪好辛苦。。。思想下呢個關係

大宅

引用:Quote:lavenderwong 發表於 14-10-14 16:17

原帖由 111aaa 於 14-10-14 發表
後生唔玩, 等拖住小朋友先去玩咩, 到時又返學,又考試, 根本冇時間, 如生2個連精神都冇,

仲去玩. 訓多2個 ...
我就係咁諗,有左小朋友去邊都去唔到

您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結或相關內容,因此閣下簽名檔內容已被刪除,特此通知。

大宅

引用:Quote:lavenderwong 發表於 14-10-14 16:21

原帖由 Sayo 於 14-10-14 發表
哇~ 比著我都好難一齊落去...
安排晒又唔鐘意~
女朋友生日又要女朋友提...
無計啦,我愛佢離唔開佢。

您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結或相關內容,因此閣下簽名檔內容已被刪除,特此通知。

大宅

引用:Quote:lavenderwong 發表於 14-10-14 16:21

原帖由 111aaa 於 14-10-14 發表
邊個愛邊個多些, 就邊個做. 所以被愛是幸福的.
所以我願意為佢做好多事

大宅

引用:Quote:原帖由 lavenderwong 於 14-10-14 發

原帖由 MatchStick 於 14-10-14 發表
自己一個浪漫咪好辛苦。。。思想下呢個關係
咁起碼當初係諗住佢係身邊,自己浪漫都開心

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 milky_red 於 14-10-14 發表

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 Sayo 於 14-10-14 發表哇~ 比

瑪瑙宮

會唔會您對佢好得濟? 您當佢寶時佢當您草?

大宅

引用:Quote:原帖由 lavenderwong 於 14-10-14 發

原帖由 pigpeppapig 於 14-10-15 發表
Ummm...佢碌左咭,點解又多此一舉要你俾返cash佢,有少少怪
無計啦我無卡,食住邊個都無所謂啦,因為愛佢嗎

大宅

引用:會唔會您對佢好得濟

原帖由 Nancy20090615 於 14-10-15 發表
會唔會您對佢好得濟? 您當佢寶時佢當您草?
我都唔清楚,不過希望唔係啦

洋房

引用:Quote:原帖由 MatchStick 於 14-10-14 發表

原帖由 lavenderwong 於 14-10-15 發表
咁起碼當初係諗住佢係身邊,自己浪漫都開心
嗯!當初會咁諗,時候會話你知呢個諗法其實幾咁低b.
咁去經營最後會只會覺得攰。繼而覺得煩。
細水長流其實都係種幸福。

UniqueS  agree  發表於 14-10-15 12:36

男爵府

lavenderwong 發表於 14-10-15 00:06
所以我願意為佢做好多事

初相愛仲肯為佢付出不求回報, 但時間耐左再加上小朋友, 就會埋怨, 2個人就會愈來愈遠,

你睇下post, 再諗下你真係可以咁樣過一世?

男爵府

畀面勳章

3.+3.0
妹妹於09年11月25日出世啦!

軒軒做哥哥啦!生生性性啦!

複式洋房

回覆:係我做多左

有第二個,肯定吾方便

男爵府

好媽媽勳章

回覆:lavenderwong 的帖子

我老公同你男友一樣冇呢情調,由開始拍拖到婚後都係咁,所有慶祝活動和旅行(包括我生日)都係我攪,基本上係我同佢講我打算去邊慶祝要乜野禮物,就算我生日食飯都係我訂枱,送俾我的禮物係我同佢一齊買或我買完佢過番錢俾我…

我明白你果種感受,因為我都係浪漫派,對住個冇尼情趣的人真係幾難頂,但鍾意佢就要鍾意埋佢缺點… 只要佢係真心對你,你又鍾意佢就夠了。既然你book晒d野,你就忍吓啖氣同佢去,可能去到佢反而enjoy呢個旅程呢。

BTW,我同悶蛋老公拍拖6年,結婚13年了。

大宅

引用:Quote:lavenderwong 發表於 14-10-15 00:06

原帖由 111aaa 於 14-10-15 發表
初相愛仲肯為佢付出不求回報, 但時間耐左再加上小朋友, 就會埋怨, 2個人就會愈來愈遠,

你睇下post, 再諗 ...
所以我先想係兩個人既時間拍下拖,增進感情

大宅

引用:53.+3.0

原帖由 ConnieChung 於 14-10-15 發表
3.+3.0
姐係咩意思丫

大宅

引用:我老公同你男友一樣冇呢情調,由開始拍拖到

原帖由 twllc 於 14-10-15 發表
我老公同你男友一樣冇呢情調,由開始拍拖到婚後都係咁,所有慶祝活動和旅行(包括我生日)都係我攪,基本上 ...
好羨慕,不過你講得岩同埋我好愛佢

首頁
12345...6

尾頁

跳至