自由講場

跳至

首頁
12345...14

尾頁

水晶宮

回覆:機場育嬰室原來用黎隔離病人同停屍!!!

會唔會餵餵下奶有

男爵府

其實我都覺應該係間房唔多用...所以令佢可以多用途...變為育嬰室....

如果真係有急病或要隔離...應該早早就會係飛機CALL 定白車...唔會比佢係機場停留....

變相其實間房有呢個用途既機會少之又少.......

男爵府

好恐怖呀,我唔信徹底消毒=安全無菌!母乳係俾bb食架!邊Q個咁聰明諗到晌停c間/病房黎玩煮飯仔呀

珍珠宮

我慶幸咁耐都未遇過呢兩件事,只知間房唔大

男爵府

我的育兒心得勳章 夏天玩到顛

唔係呀嘛?

珍珠宮

Poo得好勳章 笑得好勳章 BB防敏心得分享勳章 瞓得好勳章 食得好勳章 開心吸收勳章 美好大世界2017勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

伯爵府

畀面勳章

我真心接受唔到
唔怕貨比貨,只怕你唔識貨

珍珠宮

引用:我慶幸咁耐都未遇過呢兩件事,只知間房唔大

原帖由 魚仔餅 於 15-01-30 發表
我慶幸咁耐都未遇過呢兩件事,只知間房唔大
我知如果有人在機上不幸離開,機師一早已通知control tower , 白車一早已係apron standby, 用loader直入車出禁區

大宅

男爵府

咁都叫冇問題?
如果咁都叫正常,咁唔該機場係育嬰室門口掛多個牌寫住傳染病隔離房/停屍間
咁先正常

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

係真唔係呀?

子爵府

係真架,我尋晚係母乳谷見到果位媽媽講番出黎 但谷規唔可以cap pic出去。

男爵府

引用:Quote:原帖由 魚仔餅 於 15-01-30 發表我慶

原帖由 魚仔餅 於 15-01-30 發表
我知如果有人在機上不幸離開,機師一早已通知control tower , 白車一早已係apron standby, 用loader直入車 ...
同埋就算機上有醫生,都唔可以certify乘客死亡,既然「未死」,又點會可以就咁擺佢喺所謂的「停屍間」?

珍珠宮

yinjaiBB 發表於 15-1-30 12:50
如果係真,我接受唔到
我唔會用。。。
YES.... 第一次聽到, 好恐怖, 一諗起以前囡細個係機場用過育嬰室就打冷震!
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

別墅

BK Milk勳章

子爵府

hashtag旅遊勳章

好耐之前聽鬼故有聽眾爆料,爆料果個人在機場做,話有個外藉女乘客在飛機上往生,臨時用左機場育嬰室黎放置屍體,當然之後有靈異事件發生~
我覺得有可能既,唔通就咁放條屍在路邊咩!但又唔信專登設計黎隔離病人同停屍,始終呢d,係突發事件

珍珠宮

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 魚仔餅 於 15-01-30 發表我知

原帖由 chulalala 於 15-01-30 發表
同埋就算機上有醫生,都唔可以certify乘客死亡,既然「未死」,又點會可以就咁擺佢喺所謂的「停屍間」?

...
我都係錦想,所以覺得可能性太低

大宅

如果係真就接受唔到,機場咁大搵個地方規劃下囉~~仲話香港“國際”機場

我的寶貝

複式洋房

引用:Quote:原帖由 calolo919 於 15-01-30 發表

原帖由 chulalala 於 15-01-30 發表
Really? 乜唔係先送入醫院咩? 有錯請指正
係真嘅 如果黑箱車未到真係會放去四樓果間育嬰室 同埋唔送到醫院都唔會宣佈佢係死亡 其他育嬰室就唔會擺 我未見過 至於一號閘果間育嬰室的而且確係會停放病人 例如係一啲要轉機嘅病人 通常果啲人係類似一啲喺外地出咗事 訓曬擔架 用緊急救援送佢返國家 又或者係一啲有病要返自己國家嘅客 冇直航 咁佢等轉機果幾個鐘會停喺果度 另外佢哋會有自己醫生隨行 間房係要比錢的 仲有機場保安費 係斷鐘計 好貴的
其他育嬰室就冇見過
利申 機場職員八年 公司上堂都有講關於一號閘間房 因為坐我哋公司嘅病客我哋係要照顧佢的 即使佢係到港定轉機我哋喺香港會全程跟進佢 直到佢走為止

首頁
12345...14

尾頁

跳至