想生BB

跳至

首頁
12345...10

尾頁

別墅

引用:我5年前有左,但無要到,到結婚後開始努力

原帖由 Spongbabii 於 15-06-26 發表
我5年前有左,但無要到,到結婚後開始努力就快一年未有,做過婚前檢查話我無問題,但老公丁丁數量少左d,岩 ...
我同你差唔多background,我諗只係緣份未到,最緊要早睡早起,食多啲健康食物,m後注重補血,大家努力呀

別墅

回覆:看到jm 們既擔憂,想分享下

我結婚後之後果個月突然發覺乳頭痛未試過甘..之後去診所Check..Bingo..隔多一個星期左右突然有血流出拿拿臨去醫院..左Check又Check都無..醫生話係生化懷孕..第一次聽唔知有無問題架呢?!*醫生話我努力就會好快成功..係咪真架

男爵府

減齡達人勳章 牛年勳章 BK Milk勳章 開心吸收勳章

引用:Quote:原帖由+Spongbabii+於+15-06-26+發表

原帖由 chiching621 於 15-06-26 發表
我同你差唔多background,我諗只係緣份未到,最緊要早睡早起,食多啲健康食物,m後注重補血,大家努力呀 :n ...
你會點補血?
不過我同老公真係算訓得少,12點幾訓,佢5點45分起返工,我就大約7點起身

大宅

引用:Quote:原帖由 minicc 於 15-06-26 發表一般

但我呢一年無用紅d
我上年都做過婦科檢查,照陰超醫生話無生野話可以試造人
如果真係要 ...
不如妳學下用紅d試多半年, 令你地可以集中火力,增加機會。超聲波只可以斷定到子宮sharpe la, 有冇瘤,有冇嚴重黏連,內膜大約夠唔夠厚。甘大致上ok,醫生會假設無問題。塞係睇唔到既.

大宅

引用:其實輸卵管塞左會唔會有咩徵狀

原帖由 waiyi_wwy 於 15-06-26 發表
其實輸卵管塞左會唔會有咩徵狀?

同埋呢,如果長期訓得唔好. 量體溫仲有無用?
唔夠訓,量體溫唔太準既。要連續睡眠6小時及最好差不多時量先ok gar !

大宅

引用:回覆 minicc 的帖子明白 多謝你意見我今日

原帖由 tweetypoon888 於 15-06-26 發表
回覆 minicc 的帖子

明白 多謝你意見我今日day 9 啦 係咪要開始 check 紅d 呢?因為之前check 住 紅線 ...
傻豬,唔駛down,未排時個個淺線架,妳未識用啫。
可以參考我的紅d,妳會看到紅d 變化(D15深粗),

程序是這樣的->
新手早少少大慨d7開始用紅d (驗時避免2小時前喝水,最好定時驗)每日睇住變化,亦可以單橯\\\"瘋狂最人\\\"apps 拍低紅d,佢會有提示叫妳dodo,
開始見到紅d 有轉深色(通常亦是分沁多,有蛋清拉絲)就要check 得密(4小時一次)因有些jm 只會有數小時深粗(見到深粗想清楚d可以用clearblue double comfirm)。見到深之後亦要實何時轉淺。因轉淺時就是排卵之際喇(配合量體溫更準的)
為何會深粗呢?
係因為體內荷爾蒙LH 會係排卵前12至48小時前(因人而異)突然升高, 所以會深粗,然後會急劇下跌=淺粗,就係排卵之時喇(蛋清拉絲會變到最少)然後因排左卵會分泌黃體素引致升溫,所以會升溫12至16天
所以多數jm 會發現深粗12小時內dodo,轉淺再dodo,隔日再dodo.

大宅

引用:回覆 minicc 的帖子明白 多謝你意見我今日

原帖由 tweetypoon888 於 15-06-26 發表
回覆 minicc 的帖子

明白 多謝你意見我今日day 9 啦 係咪要開始 check 紅d 呢?因為之前check 住 紅線 ...
大致上係上面回答甘做,亦可以計平時如果最短週期幾時m 一次,如係28日,即大慨day 14日,新手早5日check la,甘大慨day9開始check .

大宅

引用:樓主, 你講中晒我地心聲我都要學識放鬆

原帖由 gg_candy 於 15-06-26 發表
樓主, 你講中晒我地心聲
我都要學識放鬆
加油,祝快快好孕

大宅

引用:我結婚後之後果個月突然發覺乳頭痛未試過甘

原帖由 Pretty_yeeb 於 15-06-26 發表
我結婚後之後果個月突然發覺乳頭痛未試過甘..之後去診所Check..Bingo..隔多一個星期左右突然有血流出拿拿臨 ...
生化懷孕即係bk 成日睇到既化學左。經常發生非常普遍,只係胚胎今次唔夠靚,有問題所以自然淘汰左,只要唔係連續3次就問題不大的。向好處去想化學比其他流產更好,起碼不用做手術不傷身體,亦證明你們的生育能力ok 先可以懷孕既,妳趁半年內努力啲,好多jm 化學/小x 半年內都好快再

伯爵府

2018復活節勳章

minicc 發表於 15-6-26 10:52
加油,祝快快好孕
多謝祝福

別墅

引用:Quote:原帖由+Pretty_yeeb+於+15-06-26+發

原帖由 minicc 於 15-06-26 發表
生化懷孕即係bk 成日睇到既化學左。經常發生非常普遍,只係胚胎今次唔夠靚,有問題所以自然淘汰左,只要唔 ...
多謝你寶貴嘅意見..😘😘
努力中..其實係咪隔日一次曳曳機會比較大些?

別墅

引用:各位jm,我係曾做一年不育科的助護,見過好

原帖由 minicc 於 15-04-23 發表
各位jm,我係曾做一年不育科的助護,見過好多客由無變有,由有變無。自己試過空心胎,
但當自己再備孕不奇然 ...
Hello~ 想請教吓妳既備孕心得,豆漿,黑豆,滴雞精係咪可以日日飲?

有聽過人話黑豆會縮宮。。。
黑豆我用黑糖煮淋放雪櫃,之後朝早加熱水一齊食。

滴雞精有少少噪,會生暗瘡

豆漿剛開始日日中午暖飲

呢兩日開始跌溫,應該過兩日 day 1; 下個月希望分配好D

Thanks

男爵府

引用:Quote:原帖由+Spongbabii+於+15-06-26+發表

不如妳學下用紅d試多半年, 令你地可以集中火力,增加機會。超聲波只可以斷定到子宮sharpe la, 有冇瘤,有冇 ...
好,我試下淘一堆返黎,請問到時可否請教你

男爵府

不如妳學下用紅d試多半年, 令你地可以集中火力,增加機會。超聲波只可以斷定到子宮sharpe la, 有冇瘤,有冇 ...
好,我試下淘一堆返黎,請問到時可否請教你

別墅

引用:Quote:原帖由 chiching621 於 15-06-26 發

你會點補血?
不過我同老公真係算訓得少,12點幾訓,佢5點45分起返工,我就大約7點起身

...
M後煲啲黑豆紅棗水飲,黎緊想買滴雞汁飲,我老公又係成日唔願瞓覺,每晚都成1點先瞓,以前仲離譜大約3點架,只瞓得幾個鐘,而家慢慢調節佢早啲瞓

別墅

引用:Quote:原帖由+Pretty_yeeb+於+15-06-26+發

生化懷孕即係bk 成日睇到既化學左。經常發生非常普遍,只係胚胎今次唔夠靚,有問題所以自然淘汰左,只要唔 ...
用紅d後第2個cycle化學,第3個cycle小x,咁係咪算連續兩次?小x後係藥流,好多人話最好等三次m先再有,咁咪黃金半年已經冇咗3個月?其實係咪要等3個月咁耐

別墅

回覆:minicc 的帖子

樓主,我上年9月都係化學懷孕。隔左兩個月到我地再努力,不過努力到而家都仲未再有聲氣,你覺得我要吾要去check下身體呀。

男爵府

原帖由 chiching621 於 15-06-26 發表
M後煲啲黑豆紅棗水飲,黎緊想買滴雞汁飲,我老公又係成日唔願瞓覺,每晚都成1點先瞓,以前仲離譜大約3點架 ...
我都有d想試滴雞精
甘老公有無食d乜?

男爵府

其實早排同遲排有無影響受孕架呢?

即係有人話早排又會未夠成熟, 遲排又話粒卵會老無咁靚.....係咪有D咁既事架?

別墅

引用:Quote:原帖由 chiching621 於 15-06-26 發

我都有d想試滴雞精
甘老公有無食d乜?
上個月買左蠔皇素比佢食,但佢唔係日日記得食 要遞去佢口先得,做女人都真係好慘,同好多jm老公一樣都唔願檢查,怕麻煩又覺得應該係女人問題

首頁
12345...10

尾頁

跳至