自由講場

跳至

首頁
12345...20

尾頁

子爵府

引用:事原上星期五,呀仔四歲,k2 ,俾同學仔支鉛

原帖由 超人B仔 於 15-05-23 發表
事原上星期五,呀仔四歲,k2 ,俾同學仔支鉛筆插到鼻下人中隔離,老師話,同學支筆尖向上棟,禁岩仔吾知點向 ...
同埋你個標題同內容不符

大宅

回覆:呀仔俾同學用鉛筆插親

我細個試過比一支鉛筆插到手掌 隨後既10幾年真的有一條黑線 但是宜家睇番已經冇哂條黑線 可能大個左 手部時常用暖水清潔 又或者做得家務多 血液循環好 已經冇哂條黑線

禁止訪問

引用:如果人地揸住支筆,筆尖向上,但係你個仔自

大宅

引用:Quote:原帖由 yingying124 於 15-05-23 發

你各得道歉都可不用?
算吧la…… 小朋友互相有碰撞好難避免,好似我個大仔K1,在學校比同學仔唔小心推到阿仔撞親個鼻膜穿佐,經常性無端端流鼻血,難道我又要追究??但我又可以追究D咩??追究反同學仔整穿自己個鼻膜比我睇??

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 超人B仔 於 15-05-23 發表事

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

3x年前的铅筆痕

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由 yingying124 於 15-05-23 發

換轉係你會點!我想知如發生係閣下小朋友你地會點做,我自己真係吾知!

...
會唔會當時老師已經叫左個小朋友向你個仔道左歉呢?

我見你問如果係我地會點,我先答你,。

我細仔小學時,比同學撞到佢,佢失重心又撞落枱角。當時暈左10幾秒,眼角尾爆左流血。老師即打電話比我再打去報警。因要救護車送我仔去e院。之後老師問我追唔追究。我話我想問左我小朋友先。因為老師都唔太清楚當時咩野情況。

之後我細仔話唔追究。因為本身同佢好朋友,加上當時佢同學係唔小心。同埋,佢暈完醒左時見到佢同學仔好驚好驚咁望住佢。。。。。。。 所以我都選擇唔再追究果位同學仔。

唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

子爵府

事原上星期五,呀仔四歲,k2 ,俾同學仔支鉛筆插到鼻下人中隔離,老師話,同學支筆尖向上棟,禁岩仔吾知點向 ...
唔緊要,男仔大個左會生鬍鬚,睇唔到嗰黑點的

子爵府

我女都比鉛筆插親手掌,都有黑點,我都擔心會否影響身體好似留在體內咁,及會否影響掌紋

公爵府

MommyPanel勳章 2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回

回覆 超人B仔 的帖子

咁樣就唔得啦!!!! 點解連邊位同學都唔講得?會唔會真係老師問題??

禁止訪問

引用:3x年前的铅筆痕

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

引用:Quote:原帖由 超人B仔 於 15-05-23 發表換

原帖由 大少拉 於 15-05-23 發表
會唔會當時老師已經叫左個小朋友向你個仔道左歉呢?

我見你問如果係我地會點,我先答你,。
仲有我細仔依家眼尾仲有撻疤。

唔好用自己既諗法,夾硬套落人地身上囉~ 唔該!!!!

珍珠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章 夏天玩到顛 畀面勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

我同你同一命運,我囝小一,又係俾隔離位同學唔小心用鉛筆插到眼角對下好小,差d插入眼!

我老公已經同班主任反映,並要求即時調位,事後嗰位同學仔亦都有同我囝道歉,兼班主任同對方家長講呢件事!

再我呢講,雖然好唔開心,但都唔打算追究,亦冇得好追究,因為對方唔係有惡意,而唔小心,冇人想,而老師亦都處理事件,同已通知對方家長,我都算數了,只嘆我囝唔好彩,希望等佢大d,鉛筆d色慢慢淡!目前唔好再搞個插到位置,唔係真係有撻(啦)仲衰!

子爵府

引用:Quote:原帖由 浸雞翼先 於 15-05-23 發表同

點不符
比同學插

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 超人B仔 於 15-05-23 發表換

禁止訪問

引用:Quote:原帖由 超人B仔 於 15-05-23 發表點

水晶宮

小朋友咁細,係家長引導佢既感受,介意的唔係你個仔,係你自己。

侯爵府

鉛筆的黑痕永不會散架!!

我架車俾人HI 花我實告人, HI 下都要賠幾千蚊噴返

何況整到我心軍寶貝, 一定告佢賠償道歉

我會睇醫生睇下點樣有左黑痕.....唉!!!勁心痛!!

鉛筆好易跟一世, 塊面有撻黑印咪即係破相!!

老師處理得好差, 諗住大事化小!

水晶宮

引用:回覆 超人B仔 的帖子咁樣就唔得啦!!!! 點解

原帖由 APIGMA 於 15-05-23 發表

回覆 超人B仔 的帖子
正常老師係唔講,因為佢都要保護另一個小朋友

子爵府

引用:Quote:原帖由 大少拉 於 15-05-23 發表會唔

我仔開頭係原諒的,但佢見到條痕,就成日話吾想原諒,我吾識答,就轉話題,吾係佢面前講,因我自己都吾識答 ...
佢唔小心仆落去
就因為一粒3mm唔原諒???

首頁
12345...20

尾頁

跳至