親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:Quote:原帖由 bestwish 於 15-07-22 發表唔

原帖由 kristentam 於 15-07-22 發表
hehe... no problem, 屋企 feel 又好,酒店 feel 又好……最緊要 C 服,間房又有 wii 玩,佢自己獨霸一間房 ...
請問點解咁好可以upgrade???間房好靚,是2間房定點?

珍珠宮

2018復活節勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 kristentam 於 15-07-22 發表

原帖由 nnmama 於 15-07-23 發表
請問點解咁好可以upgrade???間房好靚,是2間房定點?
哈哈……唔知點解會 upgrade, 係 SPG member counter 做 check in, 可能我哋 late check in 呱, 差不多夜晚9點!係兩間房…… 一間係 double bed ,另一間碌架床…… 阿仔好開心,自己一間房!

珍珠宮

牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

引用:+本帖最後由+旻昊bb+於+15-7-23+00:02+編輯

原帖由 旻昊bb 於 15-07-22 發表

回覆 BHT 的帖子
除了銀河, 仲有邊間酒店的泳池岩小朋友d呢?

侯爵府

虎到金來勳章 親子王國15週年勳章

回覆:旻昊bb 的帖子

下星期住百老匯(夠平,一晚jw價錢,可以住百老匯兩晚)--->請問boardway 普通雙人房,可以for一家4口入住嗎(2大2少)?

侯爵府

引用:Quote:原帖由+nnmama+於+15-07-23+發表請問

原帖由 kristentam 於 15-07-24 發表
哈哈……唔知點解會 upgrade, 係 SPG member counter 做 check in, 可能我哋 late check in 呱, ...
請問你book房時係寫幾多人入住?

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 kristentam 於 15-07-24 發表

原帖由 IamDirector 於 15-07-24 發表
請問你book房時係寫幾多人入住?
2大1小

大宅

回覆 Lqueenie 的帖子

泳池比較大同多設施嘅,係金麗華,前身是文華東方,賭權未開放時係全澳門最高級架,所以d戶外設施及配套等非常OK,大堂個商場仔有LV專門架!
金麗華就是巨輪經常出現果間酒店呀!

不過因為有番咁上下歷史,房間內的設施都舊舊地,例如大舊電視,舊款浴缸咁囉!

雖然係舊d,但都好乾淨企理,同埋金麗華係金沙旁邊,去漁人碼頭同科學館等好近(行到去),

去大三巴果d主要景點都算方便,無住氹仔咁要預咁多交通時間。

金麗華價錢暑假平日在$1000以下,我自己覺得好抵喔!

另外,除了銀河,hardrock的泳池一樣有人造沙灘,旁邊有個沙排場,我自己阿仔細,有d沙比佢玩下,我覺得唔錯。我自己係排球人,當然喜歡打沙排啦,加晒分呀!

個泳池唔大,不過hardrock無喜來登,銀河果d咁多一家大小,次次游水都得幾個人,感覺好relax!

大宅

回覆 kristentam 的帖子

我都估你遲check in,無普通房咪up grade你囉!
我自己都試過遲左反而有up grade!

大宅

回覆 IamDirector 的帖子

雙床房都可以嘅,兩張4尺床,都夠住掛!

複式洋房

這裡的許多info

澳門行程旅遊景點

珍珠宮

引用:回覆 kristentam 的帖子我都估你遲check in

原帖由 旻昊bb 於 15-07-25 發表

我都估你遲check in,無普通房咪up grade你囉!
太好啦! 不過,真係喺 SPG member counter check in 好好多……我哋 check out嗰日 …… 見到 reception 條 check in line... 好長……

侯爵府

引用:我之前起hotels.com用apps+book房,會有優

原帖由 wingsze107 於 15-07-22 發表
我之前起hotels.com用apps book房,會有優惠代碼less 10%, book咗3晚JW 折咗$4,000。 再經康泰promote $278 ...
我都有10%promo code但唔知係邊個位入呀?

大宅

引用:Quote:原帖由 旻昊bb 於 15-07-25 發表回覆

原帖由 kristentam 於 15-07-25 發表
太好啦! 不過,真係喺 SPG member counter check in 好好多……我哋 check out嗰日 …… 見到 r ...
請問唔係through SPG book房都可以排member條隊check in嗎?thanks!

珍珠宮

引用:Quote:原帖由 kristentam 於 15-07-25 發表

原帖由 dale_1124 於 15-07-25 發表
請問唔係through SPG book房都可以排member條隊check in嗎?thanks!
我好似係經 Sheraton hotel site book, 但入了 member no.

大宅

回覆:澳門酒店推介/意見(三日兩夜)

thanks!

子爵府

2018復活節勳章

我訂左下個月去,兩大兩小,請問可以點upgrade, check in 時直接問嗎?
同埋我想 late check out,係咪check in時問埋呢?

(兩個囝想住呢種房,不過價錢太貴,所以我地訂左最普通的房...

子爵府

2018復活節勳章

回覆 旻昊bb 的帖子

我 book 左下個月去喜來登, 無包任何餐, 請問如果留係金沙城裡面或去附近的酒店, 早/午/晚有咩又平又好的食店?
因一家四口去, budget 有限,但我地對食要求唔高

珍珠宮

引用:回覆 kristentam 的帖子我訂左下個月去,兩

原帖由 bongbongmum 於 15-07-25 發表

我訂左下個月去,兩大兩小,請問可以點upgrade, check in 時直接問嗎?
我哋無特別 request, check in 時個 staff offer 嘅!late check out 可以提出。

Sheraton 會 sent e mail 俾你,你 try try request upgrade room。

金沙城 food court 又貴又唔好食。

大宅

回覆 bongbongmum 的帖子

成個澳門d野都貴晒,呢幾年睇住d野食係咁加價,
連local 餐廳都貴左好多,我試過係街邊食車仔麵都要四十幾蚊呀!

連住賭場反而有時有着數。
最近wechat 金沙城粉絲優惠,自助餐第二人半價。

分別係金沙城奧旋,威尼斯人渢竹及金沙888!

申請各大賭場嘅會員卡,係有飲食優惠。

金沙卡係金沙、金沙城及威尼斯人的餐廳有9折,

省左個加一,都好過無丫!

別墅

masacmom 發表於 15-7-25 09:22
這裡的許多info
真係好有用吖^^,謝謝你吖

首頁

尾頁

跳至