自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

回覆:失望

如果自閉症關學校既事,咁我應該同邊個追究?
ps我同個仔都有啵!

不知所謂的乙陸!!!

公爵府

引用:貴為全港最多家長嘅forum,鉛水入侵校園居

原帖由 miki老鼠 於 15-08-28 發表
貴為全港最多家長嘅forum,鉛水入侵校園居然無人提到底有無人知鉛水禍害?吳克儉話學生在校時間不多 ...
咁樓主有何高見呢?要親子網所有國民加上國王一人一信/一人一email給正苦嗎?

你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

伯爵府

引用:咁嘅態度開po,+一睇就知係反政府人士。要發

原帖由 wlmom 於 15-08-28 發表
咁嘅態度開po, 一睇就知係反政府人士。要發起遊行嗎?

大宅

貴為全港最多家長嘅forum,鉛水入侵校園居然無人提到底有無人知鉛水禍害?吳克儉話學生在校時間不多 ...
唔好咁勞氣,有jm開咗post傾緊。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

仲驗?根本全港都有啦

ankrock    發表於 15-8-29 16:10

侯爵府

引用:可能大家對這個政府已徹底的失望,+覺得提出

原帖由 JessicaElla 於 15-08-28 發表
可能大家對這個政府已徹底的失望, 覺得提出也沒用罷了.
我都覺,可以點,徹底失敗

伯爵府

陪月勳章

引用:Quote:原帖由 miki老鼠 於 15-08-28 發表貴

原帖由 lilyho1211 於 15-08-29 發表
唔好咁勞氣,有jm開咗post傾緊。
謝謝

希望明天會更好....

伯爵府

陪月勳章

引用:加油,努力呀。。推到上報,你又歷史留名嫁

原帖由 lazywife 於 15-08-29 發表
加油,努力呀。。推到上報,你又歷史留名嫁啦。。。。我講明我對政府好滿意。。

...
如果想上報,可以直接send msg比蘋果囉,但我無咁做。

希望明天會更好....

伯爵府

陪月勳章

引用:如果自閉症關學校既事,咁我應該同邊個追究

原帖由 chowqv 於 15-08-29 發表
如果自閉症關學校既事,咁我應該同邊個追究?
ps我同個仔都有啵!
sorry我唔知你講真定假,如果係,你的case有機會是遺傳,請請教醫生。

希望明天會更好....

伯爵府

陪月勳章

引用:Quote:原帖由 miki老鼠 於 15-08-28 發表貴

原帖由 Mrs.Luckycat 於 15-08-29 發表
咁樓主有何高見呢?要親子網所有國民加上國王一人一信/一人一email給正苦嗎?

...
未嘗不可,家長責任就是保護小孩,而不是說空氣差也有機會cancer。

希望明天會更好....

公爵府

引用:Quote:原帖由 Mrs.Luckycat 於 15-08-29 發

原帖由 miki老鼠 於 15-08-29 發表
未嘗不可,家長責任就是保護小孩,而不是說空氣差也有機會cancer。
好,那麼勞煩閣下草擬投訴信以供我們及國王参考,謝謝。

子爵府

如果部分學校既午膳(有煮菜同飯的話)就要驗下了,不景小朋友一星期都食5天........
有時支持政府都唔好咁麻木,這個會對健康造成影響,應該要關注的,不其然日後政府醫療開支由誰負責呢?

伯爵府

陪月勳章

引用:Quote:原帖由 miki老鼠 於 15-08-29 發表未

原帖由 Mrs.Luckycat 於 15-08-29 發表
好,那麼勞煩閣下草擬投訴信以供我們及國王参考,謝謝。
這個建議由你提出,你亦可草擬,而無需指名由我,再者,持相反意見時,你可提出自己理據及論點,無須單打我,我只是一位關心下一代的家長,我亦自問無能力草擬一份長篇嘅信件,我只係想凝聚相同想法嘅人入黎。
可能我黎錯地方了。

希望明天會更好....

伯爵府

陪月勳章

引用:如果部分學校既午膳(有煮菜同飯的話)就要

原帖由 Jordan_2006 於 15-08-29 發表
如果部分學校既午膳(有煮菜同飯的話)就要驗下了,不景小朋友一星期都食5天........
有時支持政府都唔好咁 ...
多謝你的理性

希望明天會更好....

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章

good_pig 發表於 15-8-28 17:57
其實自己帶水已經可以解決,大家細個都係帶水壺既

如非必要我唔會飲水機嘅水, 我同仔女都感到有"up"味, 會自備.

水, 一日飲咁多, 邊有得避 !

咁多年做 body check 都有乜嘢, 不過來緊 body check 都想問吓會唔會有血液含鉛呢項.

公爵府

引用:Quote:原帖由 Mrs.Luckycat 於 15-08-29 發

這個建議由你提出,你亦可草擬,而無需指名由我,再者,持相反意見時,你可提出自己理據及論點,無須單打我 ...
哦……好提議。可惜本人文筆欠順,才求助於閣下吧。

另請問,我那些用詞造句讓你誤會有單打之意呢?

水晶宮

wyeth冷知識勳章 畀面勳章 大廚勳章

引用:Quote:原帖由 chowqv 於 15-08-29 發表如果

sorry我唔知你講真定假,如果係,你的case有機會是遺傳,請請教醫生。
咁你唔好咁大聲講“生自閉症”小朋友!
誤導d家長;長期飲有問題既水,只係發展遲緩。係2回事!

不知所謂的乙陸!!!

大宅

回覆:失望

其實香港以前係用鉛水喉供水,只不過冇人驗水,我地细過吸鉛仲勁呀!

大宅

真心問,點解淨係在職家長??

珍珠宮

會唔會過唒時事雷台?或者家長為左呢壇野已好煩,無時間上bk呢?又或者上來求輕鬆一下,bk又唔係全世界,唔代表d乜既

首頁

尾頁

跳至