夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

引用:Quote:原帖由+Jasmine0911+於+15-10-09+發

原帖由 kate12210 於 15-10-09 發表
一個男人姐,唔好搞到無晒自己無晒親友甘,佢只是你的一部分而已,男人都喜歡值得追求的異性,唔係呀媽或者 ...
男人呢樣野真係難搞

複式洋房

引用:Quote:原帖由+Jasmine0911+於+15-10-08+發

原帖由 bbchingnam 於 15-10-09 發表
小別勝新婚呢,我拍拖果陣老公返夜,所以大家特別珍惜見面嘅時間,雙方用心去維繫一定無問題呢

...
So good一齊左幾耐呀你地

男爵府

引用:Quote:原帖由 wanmm323 於 15-10-09 發表我

原帖由 Jasmine0911 於 15-10-09 發表
佢忙既話都好d依家我忙 就會驚佢太多私人時間
你唔可以就晒佢,俾晒時間和控制權佢,越易得到男人就越唔珍惜,當初c6追我,我平日放工唔鍾意出夜街,又唔鍾意出街食,佢先日日送我返屋企,結果搭車就變左我地拍拖節目,我要睇劇集,要上網,要早瞓,就唔同佢傾電話,佢成日問我點解咁忙,傾句電話都唔得閒 唔好因為拍拖而無左自我,佢鍾意係原本的你,唔係一個改變左既你

複式洋房

引用:Quote:原帖由+Jasmine0911+於+15-10-09+發

原帖由 wanmm323 於 15-10-09 發表
你唔可以就晒佢,俾晒時間和控制權佢,越易得到男人就越唔珍惜,當初c6追我,我平日放工唔鍾意出夜街,又唔 ...
好好呀 但成日做自己野佢唔會無引或者好疏離

子爵府

熱血勳章 畀面勳章

Jasmine0911 發表於 15-10-9 15:49
好好呀 但成日做自己野佢唔會無引或者好疏離

拍拖都要有私人空間既. 咁樣見面時有更多有質素的話題可以同對方分享.兩個人只係講甜言蜜語或"行貨" e.g. 做緊咩, 食飯未, 等等.
剛拍拖熱戀時尚且OK, 日子久了一定會覺得厭啦..
愛情唔應該係人既全部, 同時間balance工作, 朋友, 個人興趣&生活, 個人先charm先吸引到個男人!
只用時間痴住佢"cool"住佢, 好難長久....

大宅

引用:Quote:原帖由 bbchingnam 於 15-10-09 發表

原帖由 Jasmine0911 於 15-10-09 發表
So good一齊左幾耐呀你地
拍拖加結婚差唔多八年啦

公爵府

我19歲同男友開始~~@@今年32不過仲未結婚~~

公爵府

熱血金章 畀面勳章

重質不重量!我十三歲開始拍拖,廿二歲一識我老公就結婚至今11年喇

Jasmine0911  好幸福  發表於 15-10-9 17:22

複式洋房

回覆:ylc1015 的帖子

我同c6 同年,21一齊,25結婚,拍拖個時我地都住得遠架。。兩三日先見一次,仲要係接我收工食餐飯就返屋企架啦,放假就緊係成日都一齊啦。。而家結左婚都兩年啦,住埋一齊但佢返兩返工,我地仲少左時間見,唯有一見面就講唔停啦。。

提外話,我朋友同佢c6拍拖個時,一個星期先見一日架咋,就係放假啦,但佢地都非常sweet架,所以最緊要係比大家信心,先可以走下去。。

複式洋房

引用:我19歲同男友開始~~@@今年32不過仲未結婚~~

原帖由 藍嵐 於 15-10-09 發表
我19歲同男友開始~~@@今年32不過仲未結婚~~
十幾年 點解仲未結呀?

複式洋房

引用:我同c6+同年,21一齊,25結婚,拍拖個時我

原帖由 JUDYCHAN1221 於 15-10-09 發表
我同c6 同年,21一齊,25結婚,拍拖個時我地都住得遠架。。兩三日先見一次,仲要係接我收工食餐飯就返屋企 ...
好多正能量我信心都大番d

大宅

回覆:想問下拍緊拖/結左婚既人。。。

幾歳拍拖,幾歳結婚,同長唔長久,有直接關係,隨缘吧!你覺得係一生一世,但男方呢?未必係,何必強求

大宅

冇直接關係

公爵府

回覆 Jasmine0911 的帖子

我地唔打算要小朋友,所以冇咁急~haha

大宅

回覆:Jasmine0911 的帖子

係你嘅,時間同距離都分唔開你地,唔係你嘅,日日一齊都會離開,我同我老公識咗五年先一齊,一齊兩年結婚,依家結婚年幾,其實你要對你自己有信心,都要對佢有信心,你地都係少見到咗嘖,唔代表感情會淡架嘛,我之前同我老公拍拖時一個星期見一次咋!

複式洋房

引用:係你嘅,時間同距離都分唔開你地,唔係你嘅

原帖由 小肥柒 於 15-10-10 發表
係你嘅,時間同距離都分唔開你地,唔係你嘅,日日一齊都會離開,我同我老公識咗五年先一齊,一齊兩年結婚, ...
唔會擔心佢另外果6日唔知做緊d咩

大宅

24歲拍拖,一直分隔兩地,試過有一年見得兩次,之後28歲結婚,一齊至今,見面多少唔係問題,有多了解對方才是重點!

侯爵府

回覆:Jasmine0911 的帖子

同得佢一齊就要對雙方有信心,若果成日諗住好易散,不如分開吓,睇吓佢同你究竟有幾愛對方,如果係自然會再走翻埋一齊。

侯爵府

回覆:想問下拍緊拖-結左婚既人。。。

搬近啲搞掂

男爵府

回覆:想問下拍緊拖-結左婚既人。。。

其實你要對自己有信心,c6就係見我唔緊張佢,又難見面,驚我俾人追左,所以先咁快求婚。你做護士,好吃香,好多男仔鍾意護士,你要俾佢覺得你多人追,會俾醫生追左去,佢咪快快想同你結婚綁住你

首頁

尾頁

跳至