潮流時尚

跳至

首頁
12345...10

尾頁

複式洋房

回覆:H 令我心灰意冷,醒覺了。

深同感受 sales唔多理你 去到歐洲 明明有個袋post出黎都唔賣 貼錢買難受 H係有佢嘅威力

大宅

畀面勳章

已經使咗就唔好諗返轉頭。H 俾我嘅感覺係,只在乎曾經擁有。 看吓門口足夠有餘。

侯爵府

2018父親節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 +5熱血勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

見過Lindy真身後,鍾意咗佢,但我都係去reseller睇,冇入過HK H店睇,因睇forum話H店d SA 好白眼,我唔like呢種感覺。之後都唔理,後來去首爾旅行,大部份百貨公司內的H都睇,都睇唔啱;後來去埋旗艦店,比我發現啱size, 啱color的Lindy,即買,果到D SA仲好好人添。

大宅

所以我覺得自己已經好好彩喺H專門店撞到p22, 仲要係紅色,真係好似發夢咁

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

好明白。
我買了幾個h心頭好就決定算,都知道無咩可能在shop會買到b or k...
反而近期在Lv買少少野,SA已經好好招呼,買野過程亦開心

珍珠宮

別墅

引用:已經使咗就唔好諗返轉頭。H+俾我嘅感覺係,

原帖由 羊寶寶豬 於 15-10-26 發表
已經使咗就唔好諗返轉頭。H 俾我嘅感覺係,只在乎曾經擁有。 看吓門口足夠有餘。

...
Agreed. 有一兩個看吓門口就算,有多餘錢不如買閃閃和貴錶仲保值

伯爵府

香港啲H已經咁貴,仲要spending 求SA,呢啲事我自己唔會做

其實去開旅行搵H都幾開心,你用spending 同喺reseller 買嘢嘅溢價已經夠你去歐洲嘅洗費,去多幾次搵到靚袋機會就更大,尤其去巴黎總店好易買到L同其他袋又多色offer,B同K就隨緣不過都易過香港好多

大宅

引用:香港啲H已經咁貴,仲要spending 求SA,呢啲

原帖由 gzilla 於 15-10-26 發表
香港啲H已經咁貴,仲要spending 求SA,呢啲事我自己唔會做

其實去開旅行搵H都幾開心,你用spending 同喺re ...
我覺得吾係一定要買到,心會舒服d,諗住去開歐洲,日本,隨緣買到就買,買吾到就算;其實我覺得其他大把牌子都吾錯,吾一定要h,有好多明星有氣質,咩牌子一樣用得好型,襯得吾好,h 一樣用得吾靚,所以隨緣

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆:Natalie1812_hk 的帖子

我之前鐘意H貪佢少d人用低調d, 但而家勁多人用,特別是Lindy, 搞到我想賣咗佢咁滯!

而家佢閒時都會去shop睇吓,啱咪買唔啱咪算,咁我又未遇過好差嘅sa, 可能我無特別要求。

男爵府

係喎,H要咩款無咩款要咩色無咩色……係咪消售方法黎?

公爵府

yes

feel like as if need to beg for a bag, but for full price

複式洋房

好討厭

公爵府

回覆:din0601 的帖子

買H真係一個奇怪的現像,要先累積購物金額才有袋(b n k),絕不會出現係其他品牌上。可能由於H貨量少,要買啱size啱色的袋比其他品牌難。但講到要用「乞求」這字眼又似乎有點誇張,起碼我遇到嘅H SA都未去這地步。

消費講求開心,如果過程不愉快,自己就應該選擇是否繼續下去。優質品牌這麼多,不要為了一個品牌令自己灰心。

liebe_ist    發表於 15-10-27 22:34
ILA    發表於 15-10-27 19:03
magiee    發表於 15-10-27 13:55

禁止訪問

男爵府

我自己5,6年前迷上了.第1個係Lindy.係香港等了約1個月.第2個係35B, 係關島買.只是來回間鋪第3天便有了.無買其它野. 至此便繼續追K 同B, 以為好易(其實係lucky). 結果得個追字.因為自己覺得買個咁貴既袋點解好似要去social 個sales, 睇佢面色, 同理先要買其它d無謂野先可能有offer (喂,究竟佢係客剩我係客?免費架?). 而且重未知offer係乜野.所以唔玩spending, 便得個追字.(本人性格問題)

最後dic起心乾去reseller買多1K 1B,自己揀色揀size.自覺買得起B, 唔爭在花多幾萬楝個自己鍾意既. 另 再加上朋友在歐洲H 買多1個B回來. 就對B同K收手了. 而家只是要時便入去裝下, 買下Victoria, GP, Cabag等.

自己對以下係有d不滿意:

1. 自己入H 乜B/K都買唔到(除咗幾年前Guam個次), 人地reseller就一蘿蘿咁攞番嚟.唔通H支持reseller揾$ ? 點解唔做d野? 人地搞到上咗市.

2. 有1次買了on shelf 之Lindy 及Victoria 之後以為可以叫SA留個30L 橙色比我 (個sister想要, 又唔係super hot item). 佢應承咗. 結果比佢玩到殘咗. 原因係幾個月後, 佢call我話有喇,可否馬上來. 我好開心, 話比佢聽係IFC食緊lunch, 之後馬上嚟. 佢話唔留得架, 公司policy係要馬上放上架, 即刻嚟啦! 結果我即走(朋友埋單), 用最快過海既專貴地鐵, 同時向sister報起. 但係水底中再收SA電話- sorry, 賣咗了. (嬲到爆!!). 真係收埋30分鍾都唔得?嚴重雙重標準喎!

3. 周不時見到"display only". 又唔賣得(比我), 又放出黎, 算點? 暗示乜?

4. 有1次係HK H shop買twilly竟然比我問到個Sakura GP (我買咗), 跟住除口叫佢幫手留多個blue atoll GP. 佢應承咗. 結果冇哂影. 但有JM 係到報過料話見到個間 shop 有 blue atoll GP on shelf. 咁即係算點??

5. 上個summer一家去了Paris, 有買wallet有買scarf. 結果連GP都買唔到. 洗咗10幾萬機票洒店. 好彩係去玩第一, shopping 第二, 如果唔係就會totally screw up 個trip. 所以如我要再買B/K 一定會去reseller, 冇咁好氣去玩遊戲.

(個人感受)

coolalalala    發表於 16-1-16 09:59
magiee    發表於 15-10-28 10:15

侯爵府

回覆:laylayman 的帖子

第二點又真係過份喎!叫咗你嚟hold 一個鐘頭都唔得?難怪你咁嬲!

男爵府

maggiejane 發表於 15-10-27 16:19
第二點又真係過份喎!叫咗你嚟hold 一個鐘頭都唔得?難怪你咁嬲!
係超嬲到爆.以後都冇再行入個間.

禁止訪問

引用:我自己5,6年前迷上了.第1個係Lindy.係香港

伯爵府

回覆 laylayman 的帖子

Reseller 買好多non leather items 配貨先有咁多袋,普通人唔會咁買法

首頁
12345...10

尾頁

跳至