親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

DHA勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

原文章由 Stockinette 於 08-8-3 10:23 發表
Hi sympig, kfwong & Mrs.利,

Do you mind to PM me your blog, we are going to Sabah on Aug 8/08.

Thanks,

Stockinette,

sent!

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

攪到最遲先報導添

複式洋房

我哋一家四口住 STAR 都係 requested king size bed,
已經足夠, 仔仔同我哋一齊瞓 (4 歲 & 7 歲) 好開心呀 !

[ 本文章最後由 DicJas 於 08-8-3 20:26 編輯 ]

男爵府

Stockinette,

email咗比妳啦!

原文章由 Stockinette 於 08-8-3 13:57 發表
Hi GaryF.

I just learnt from another post you also have a wonderful blog on Sabah, do you mind to PM me, also be great if I can have the 天書, my email [email protected] many thanks!

男爵府

pingmama,
妳pm個email address比我啦!

原文章由 pingmama 於 08-8-3 14:22 發表
PM 埋BLOG &沙巴D INFO比我丫, 唔該

男爵府

我上次係twin bed, 不過佢一早已經拉埋一齊, 所以變咗好大張, 仲大張過double bed, 因為我阿姨間房就係double bed!

原文章由 karen_bb 於 08-8-3 14:52 發表
Hi GaryF

你上次住STAR, 張床係 Twin bed, 定 double bed?
如果twin bed 咁大, 又可拉埋一齊, 我到時 check-in 就唔再要求 double bed 啦

男爵府

我上網search"熱浪島"都搵到好多blog呀, 真係好似好正喎! 不過應係坐船去的! 香港有團去咩? 邊間呀? 等我睇吓貴唔貴先!

原文章由 dietcoke 於 08-8-3 01:08 發表
係呀,叫"樂浪島",好靚架,水好清,好淺水都有鯊魚仔游來游去。不過交通唔方便,要轉幾輪車/船先到。本來有機會去果到拍野,後來改左去第二個島,所以無得假工濟私啦。
我見香港都有團去,不防諗一諗。

...

複式洋房

我就係見到你間房張床好大, 我都係唔要求 double bed
想問吓 STAR 多唔多蚊, 雖然我會帶蚊怕膏, 但我都有 d 驚, 唔咁帶咁多短褲, 我好野蚊架

原文章由 GaryF 於 08-8-3 22:56 發表
我上次係twin bed, 不過佢一早已經拉埋一齊, 所以變咗好大張, 仲大張過double bed, 因為我阿姨間房就係double bed!

複式洋房

住左四晚唔覺有蚊喎 !

男爵府

send 左
原文章由 Stockinette 於 08-8-3 10:23 發表
Hi sympig, kfwong & Mrs.利,

Do you mind to PM me your blog, we are going to Sabah on Aug 8/08.

Thanks,

大宅

GaryF,

你攪錯左啦, 我之前話我買左你提果部防水DC, 係泳池影左D相, 放左係BLOG度, 你話有興趣睇下, 我咪SEND俾你囉, 我仲未去沙巴嫁, 我十月先去.

原文章由 GaryF 於 08-8-3 00:38 發表
Mrs 利,
實不相瞞...我搵黎搵去都睇搵唔到妳個沙巴既blog既? 妳收埋咗去邊度呀?

大宅

各位如果都有興趣睇下部防水DC影出唻o既效果, 可以去:

http://hk.myblog.yahoo.com/licheuktik/article?mid=1863

可能係室內, 無用閃燈, 所以微粒有d粗, 不過平平地, 又有得影video, 都算唔錯, 真係好方便.
olympus, 2千幾蚊, 係豐澤用渣打card仲有10%現金回贈, 折後2000蚊左右, 都幾抵玩.

男爵府

放心喎, 我地一行9人都無人比蚊針過! 不過我地出去前會噴晒蚊怕水!

原文章由 karen_bb 於 08-8-3 23:16 發表
我就係見到你間房張床好大, 我都係唔要求 double bed
想問吓 STAR 多唔多蚊, 雖然我會帶蚊怕膏, 但我都有 d 驚, 唔咁帶咁多短褲, 我好野蚊架

...

男爵府

哦...明白晒! 我以為除左防水dc睇之外, 仲有沙巴blog添!
我都未得閒去睇dc添, 今日去睇下先得!

原文章由 Mrs.利 於 08-8-4 03:37 發表
GaryF,

你攪錯左啦, 我之前話我買左你提果部防水DC, 係泳池影左D相, 放左係BLOG度, 你話有興趣睇下, 我咪SEND俾你囉, 我仲未去沙巴嫁, 我十月先去.

子爵府

早晨!

冇入到嚟原來開咗新part, 報到先!

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Hi Stockinette,

Airasia was quite good both on departure and arrival time, very sharp. I was arrived in KK at 16:00. We went to Twinsky (雙天) to take seafood dinner at the 1st night. I am writing the blog and will be finished in these 2 days. Hope you enjoy it later.

Longryan

原文章由 Stockinette 於 08-8-3 15:12 發表
Hi karen_bb

We not yet got hotel (coz this is a last minute trip which we bought airticket last night) but my husband is at the travel agent now, we will try to reserve STAR (but won't know until Tue ...

[ 本文章最後由 LongRyan 於 08-8-4 09:50 編輯 ]

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 大廚勳章

我玩左4day...係去睇長鼻猴時有噴過蚊水之外...都無噴過..都無比蚊咬過
原文章由 karen_bb 於 08-8-3 23:16 發表

...

男爵府

Hi LongRyan,

You have a much better arrival time, our arrival time is 22:30, we will depart macau at 19:40.

原文章由 LongRyan 於 08-8-4 09:47 發表
Hi Stockinette,

Airasia was quite good both on departure and arrival time, very sharp. I was arrived in KK at 16:00. We went to Twinsky (雙天) to take seafood dinner at the 1st night. I am writing t ...

男爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 15週年勳章

想請教一下,小朋友出門係咪要帶passport同埋id card?另外奶粉同沖奶水帶唔帶得上機呢?唔該晒…

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

yes, I checked before both departure and arrival time from Macau was not good, that's why I chose from Shenzhen.

原文章由 Stockinette 於 08-8-4 10:44 發表
Hi LongRyan,

You have a much better arrival time, our arrival time is 22:30, we will depart macau at 19:40.

首頁

尾頁

跳至