自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

學芭蕾舞梗係去正統 毛X 或 王x曼 啦 ! 年年考 RAD 有晒CERT
我細個由4 歲跳 PP 班, 跳到大學U GRAD , GRADE 8 , advance 考晒, 真係professional 架, 唔係比玩玩下冇証書

子爵府

如果想認真學跳舞,絕對唔會揀呢間,假如單純想俾小朋友多d演出機會,呢間可以俾到妳,但前提係付出好多錢
我和我最後的倔強,握緊雙手絕對不放,下一站是不是天堂,就算失望不能絕望!

複式洋房

babybabykiki 發表於 16-7-16 11:15
好像我女學了半年,表演过两次,不用收费,但升班要考試,好像要2000

表演两次無收费喔,但只学了半年,女喜歡,但三年级,现在不知好吾好学……暂停了

大宅

cffw 發表於 16-6-30 02:12
如果好,價錢唔係問題,但佢地嘅質素就......
樓主你去試堂就知,呢度都好多JM分享過:hehe ...
試堂駛唔駛錢?

大宅

有無其他地方學爵士舞介紹?

珍珠宮

好媽媽勳章

回覆:SDM 跳舞班值得報嗎?

如果講吋,我覺得王x曼更吋,規矩多多,分校d staff 又惡,學左一年就怕怕。出埋哂個d爛鬼日曆叫家長買,話小朋友會好鍾意喎

利申: SDM, 王x曼兩間都學過,亦已停學

大宅

學了幾年,SDM啲商場表演唔洗錢㗎,只係啲迪士尼巡遊呀,甚麼新年花車巡遊呀,週年表演先要俾錢

我嘅理解喺因SDM要自己花錢book場,又要額外排舞採排等,羊毛出自羊身上,以商業角度佢地緊喺轉嫁到客仔上。但商場表演就唔同,啲學生表演根本就是免費宣傳

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

老死個囡有報,不停比$(上堂,表演特訓,表演,表演服裝......等)

大宅

報左暑期班,不時工人湊,自己接送過一次。決定唔會再報,過程經營模式全商業,每堂比顏色簿貼紙糖,去 please 個小朋友。

上完6堂會揾返王仁曼,想個女學真正芭蕾舞

別墅

係SDM Jazz 考試,張cert有冇國際認受性,因為見到很多小朋友都會考到honours 或honours plus. 請旨教(emoji)(emoji)

男爵府

我曾經去過呢間野in 一個post , in我果個人見到我以前既job history , 就不斷游說我去take另一個post 既offer , 即請。個post 係cs , 最常要handle complain case , 個位interviewer好直接咁話成日收到家長投訴電話而公司希望揾到人專handle呢d case

男爵府

我老公個邊親戚去個度做reception但唔知點解被叫左去教好細個d小朋友跳舞 可能博人地阿媽唔知掛

大宅

多謝各位JM 意見。最後我報左小公主。亞囡開頭未跳前話好想學,返左兩堂就每次唔想返去跳,要氹。小公主CS 同miss 都會幫手氹我個囡,miss 仲話開頭係會喊話唔返去跳,要氹足兩個月喎。
小公主肯氹小朋友,同家長態度ok。

SDM 連打去hotline 問上堂詳情都串串貢,唔想答,真係會影響報讀既意欲架。

子爵府

好在睇左呢個post!
咁岩屋企附近有間SDM,諗住近近地!
依家立即放棄呢個考慮

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

applejuicebbchi 發表於 16-8-30 09:56
多謝各位JM 意見。最後我報左小公主。亞囡開頭未跳前話好想學,返左兩堂就每次唔想返去跳,要氹。小公主CS ...

我女係小公主跳咗兩年,好開心

侯爵府

回覆樓主:

錢錢錢

珍珠宮

珍珠宮

2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

sfccwy 發表於 16-6-14 14:04
錢多無所謂,經常要比錢表演

乜宜家去表演要俾錢架咩?
我細細個開始....(30年前)跳芭蕾舞,次次去表演都唔會向家長收錢架喎!都一樣有旅巴接送,有靚靚表演衫、有人幫我地化妝添!

男爵府

我有套小公主袋,芭蕾舞裙,同鞋送出,有人想要就pm我。

首頁

尾頁

跳至