夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

其實有小三 成日怪老婆點唔好點唔好
禁唔好點解唔離婚再順利成章要小三
成日話要做老婆要反醒下
真係辛苦自己知
婆媳糾紛 細路 屋企大大小小都要理
繼我話有問題就唔可以大家一齊解決
而唔係怪責任何一方

而且好多時男人出軌
伴侶問係唔係佢問題
都唔係伴侶問題好多時
係男人既DNA色心作祟
你見小三有幾多個特別靚特別好身材
全部夠姣就嬴哂
世事都被看透

大宅

樓主,你唔洗理小三同你講果啲理由,亦都無謂諗你有咩地方做得唔好。佢搵小三唔係因為你有咩做得唔好,只不過係因為佢用下面個雀仔腦諗野。

我有朋友係小三,我自己前夫亦有小三。不論睇我前夫同阿三啲信息,定係我朋友形容佢情夫,又或者上網睇啲小三/大婆告白,個男人同小三講個借口不外乎︰個老婆唔關心我,係屋企無地位,好似個提款機,個老婆開口就要錢,好貪錢,佢唔了解我,佢幫唔到我 之類

而佢唔肯離婚嘅原因多數係︰為左仔女,為左面子,當請個工人照顧阿媽,佢跟左我好耐又老又殘,我唔可以咁狠心一腳伸走佢,佢娘家對我有恩 之類。

而對住小三,想唔戴套爽爽時就會講︰「我想同你生個BB」「我最愛係你,想你做我BB個阿媽」「有左BB,我就有借口同個女人離婚」

我有時會懷疑佢地男性基因係咪已經預載左一本「小三大婆應對大全」,個個借口都差唔多

CurrySo    發表於 17-1-24 17:29
歡迎加入電子書緣館!一齊分享你喜歡嘅文章

禁止訪問

男爵府

開心吸收勳章

AhiruNoPekkle 發表於 17-1-24 17:49
我太太有做, 但我太太3月就生第2個, 可以做到幾多? 而且之前攪落, 阿B好痴身, 行離少少都唔可以, 又要成日抱, 有時間都做唔到好多家務.

禁止訪問

男爵府

開心吸收勳章

AhiruNoPekkle 發表於 17-1-24 17:54
明白...咁辛苦你了, 小朋友大了會好些, 加油!!
阿B痴身, 我唔知可以怪邊個. 好多人教都係唔聽, 至有今日既結果.

大宅

畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

hunterml 發表於 17-1-24 17:51
我太太有做, 但我太太3月就生第2個, 可以做到幾多? 而且之前攪落, 阿B好痴身, 行離少少都唔可以, 又要成日 ...

你BB好細?其實BB有段時間係會痴身,他地覺得唔夠安全感,大小小就好D,而且你快生第二個,要給時間大家適應新變化

男爵府

開心吸收勳章

shanwei831 發表於 17-1-24 18:35
你BB好細?其實BB有段時間係會痴身,他地覺得唔夠安全感,大小小就好D,而且你快生第二個,要給時間大家適 ...

我個大女只係16個月

大宅

hunterml 發表於 17-1-24 19:09
我個大女只係16個月

加油,這兩個BB咁細太太係須要多D時間照顧,如果喂母乳仲辛苦好多,你多D支持她

大宅

mamummypig 發表於 17-1-24 16:48
樓主,你唔洗理小三同你講果啲理由,亦都無謂諗你有咩地方做得唔好。佢搵小三唔係因為你有咩做得唔好,只不 ...

我相信有好的男人,可惜我未遇到

伯爵府

2018復活節勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

shanwei831 發表於 17-1-24 11:20
我屋企無姐姐,所有事情自己做,日頭奶奶幫我照顧,但所有嘢都留到我返屋企先整。我已經好想每日多24小時 ...

樓主,你好勇敢、支持你.

琥珀宮

shanwei831 發表於 17-1-23 14:09
0反應,我話係咪我問題,他話唔係,係自己問題,但我見她同個小三講我有問題,唔關心他。自問我自己已經盡 ...

家用都唔比呢d男人一腳踢佢出門口啦,跟手阿仔夠18歲時跟返阿媽姓

水晶宮

回覆樓主:

咁你離唔離婚其實沒太分別,那就不要離,同嗰個女的和男的講,要小三入嚟同佢屋企人住滿7年,其中如常照顧佢家人,留在家做家務,滿了日子就你就離婚成全佢2個

佢地2個享受緊的是脫離現實的虛擬快樂,唔駛憂柴憂米又冇細路時間緊多想點關心都得,日子久了小3一样要做家務,買餸,照顧細路,同你而家所走的路冇分別

子爵府

spikenard 發表於 17-1-25 09:25
咁你離唔離婚其實沒太分別,那就不要離,同嗰個女的和男的講,要小三入嚟同佢屋企人住滿7年,其中如常照顧 ...

咁搞笑...
單方面申請離婚只要分居兩年
小三使乜做呢堆野?
男人肯離婚,都唔使老婆同意啦
未經本人同意,請勿轉載內容!

男爵府

開心吸收勳章

shanwei831 發表於 17-1-24 23:06
加油,這兩個BB咁細太太係須要多D時間照顧,如果喂母乳仲辛苦好多,你多D支持她
...

我已無論在物質, 心靈上都十分支持, 至少我唔會係鬧佢果個, 但我又有咩人支持我? 唔好同我講 "非常時期" 我唔會接受! 老公都係人, 自然都要人讚要支持. 如果無, 真係會好有去搵其他人讚及支持我既行動及思想.

大宅

hunterml 發表於 17-1-25 09:48
我已無論在物質, 心靈上都十分支持, 至少我唔會係鬧佢果個, 但我又有咩人支持我? 唔好同我講 "非常時期" ...

點解你唔同你老婆講 溝通下?
世事都被看透

男爵府

開心吸收勳章

米米戀 發表於 17-1-25 09:51
點解你唔同你老婆講 溝通下?
乜個個都覺得我無講? 我當然有! 講完次後, 被送上 "非常時期" 叫我忍耐下, 外母仲要加把口來鬧埋一份! 之後都無咩好再講了.

子爵府

hunterml 發表於 17-1-25 09:53
乜個個都覺得我無講? 我當然有! 講完次後, 被送上 "非常時期" 叫我忍耐下, 外母仲要加把口來鬧埋一份! 之後 ...

不如肯定你老婆情緒有無問題先啦
如果有問題,佢控制唔到
都解決唔到件事

男爵府

開心吸收勳章

eggpudding 發表於 17-1-25 09:56
不如肯定你老婆情緒有無問題先啦
如果有問題,佢控制唔到
都解決唔到件事
解決佢問題, 不如解決自己問題先吧, 會比較易.

子爵府

hunterml 發表於 17-1-25 09:58
解決佢問題, 不如解決自己問題先吧, 會比較易.

就係因為無解決個源頭而放棄一段婚姻
我覺得好可悲
你地都係相愛先結婚
中間出左問題
大家都唔好輕易放棄

首頁
12345...6

尾頁

跳至