自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

回覆樓主

有試過去黃大仙求籤問姻緣,解籤個個話我兩年後先拍到拖,但我過左幾個月就同左男朋友一齊。
一齊左之後,我又去試吓西方野被人用塔羅牌占卜,個人話我同男朋友個年4月會分手,但事實係男朋友3/4月去左外國,一兩個月就返黎香港,過左幾年到我地宜家都未分手。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

Wingwingm 發表於 17-10-24 21:11
咁後尾嗰2個有冇出現?

一個有一個冇,當時我問過師傅,咁如果我揀咗當年果個,之後又出現另外兩個咁又會點,師傅話中間都隔咗兩三年,如果果年果個好,拍得成,可能遇到新嘅我已經結埋婚都唔定,感情穩定的話,再有桃花都影響唔到。

事實係我真係新婚冇幾個月就遇到一個男仔,係我當時做temp job嘅一個project manager, 又高大又斯文又型仔,係我鍾意果type, 佢想追我但見到我手上無名指戴住兩隻介指,佢有問過我點解咁後生就結婚,我當時仲覺得佢古怪,點會有人咁問架,而事實我樣生得細,非佢以為咁後生,後來有另一個project manager踢爆話佢鍾意我,佢即時由面紅到上耳仔,佢仲成日俾job hour我,同我講想返幾多hours都有,佢講得我做得嘢又勤力,冇耐我揾到permanent job冇做,同佢講我走啦,佢個樣好唔捨得,多年後諗番,好多嘢都係整定嘅,唔識到我老公我未必嚟美國,嚟到未必會去做temp job, 因為份temp係間接我老公個姨介紹,當時我對呢個新桃花都冇咩感覺,可能同老公仲係新婚。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

珍珠宮

LittleRoxie 發表於 17-10-24 12:49
通常做法有就說有,冇就説冇
不過若命中無桃花,大運又補唔到
要用到流年,流月,朵桃花都好弱

話說,我認識前夫個時,確係大運,流年,流月都係正官,日子唔記得了

我八字無正官,自坐七殺,年月日柱地支,時柱天干都係七殺,財多身弱,滿盤食傷,黎緊六個大運都係印比劫食傷,唔知幾時先行晒 d 爛桃花

用戶要求終止服務

rose-mag 發表於 17-10-24 22:32
一個有一個冇,當時我問過師傅,咁如果我揀咗當年果個,之後又出現另外兩個咁又會點,師傅話中間都隔咗兩 ...

咁你個c fu 好凖喎

hey yo hey yo hey hey yo hey yo hey

公爵府

2024勳章

Ashleycorina 發表於 17-10-24 13:17
佢哋有一套特別思維和言語,我們凡人好難理解。
例如A識左個男朋友,佢會話人住新界,一定好雜 ...

完全係葡萄人地, 酸到出面
你暗示比佢知 叫佢改下, 呢啲係尖酸, 小家, 無男人會鐘意。。。。

珍珠宮

王國教室勳章

tszchungmama 發表於 17-10-24 23:04
完全係葡萄人地, 酸到出面
你暗示比佢知 叫佢改下, 呢啲係尖酸, 小家, 無男人會鐘意。。。。
...

有人同佢講過,最弊係佢同佢的好朋友都係咁思考

用戶要求終止服務

2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Wingwingm 發表於 17-10-24 21:13
仙姐,我想問如果一個人有夫妻同子女宮,係咪代表一定嫁得出有老公家庭?

(我認我代自己問:wahah ...
如果喺紫微斗數來講,人人都有夫妻同子女宮,分別係入面有d咩野星,同埋周圍伴住d咩野星,所以有無老公仔女要睇宮內有咩星先啱

用戶要求終止服務

Mag85 發表於 17-10-24 23:45
如果喺紫微斗數來講,人人都有夫妻同子女宮,分別係入面有d咩野星,同埋周圍伴住d咩野星,所以有無老公仔女 ...

哦,I see thanks

禁止訪問

用戶要求終止服務

cinda72. 發表於 17-10-25 00:00
人人都有夫妻同子女宮架,有唔代表d乜野架

哦,I see I seethanks

hey yo hey yo hey hey yo hey yo hey

男爵府

回覆樓主

我老公識我既前一年,有算命先生話佢下一年既春天會識到一個好姻緣,如果把握到就會結婚,結果我地係立春後就遇上,拍下拍下就結左婚
同行另一個朋友話佢會嫁外國人,而家未拍拖,但去左外國做野

複式洋房

回覆樓主:

有料嘅師傅點會話人年年都有桃花㗎!我揾嗰個師傅會坦白講,我朋友想生bb揾佢問,師傅都有話佢知咩時間先較大機會,喺嗰段時間佢真係自然有咗,之前試ivf都唔成功,師傅話梗係啦,嗰段時間成個運都唔就!

男爵府

rose-mag 發表於 17-10-24 20:44
其實真係睇你好唔好彩,同埋個師傅有冇料到,有料到但又唔講真話嘅唔少。當年我學命理時老師話女仔命中冇官 ...

請問可以介紹呢個師父俾我嗎?最近有煩惱事呢

珍珠宮

Conyrubbit 發表於 17-10-24 14:11
現實大部分師傅會實話實說定係比希望人多呢?如果實話實說,香港算多人單身到老,咁應該好多人聽到難聽說話:0 ...

現實係成條街唔係男人就係女人,異性、同性化作桃花真係到處有,所以算命的冇講大話,只係這些桃花入不入事主之眼、入不入事主的心才是重點。
事主要高大俊師文雅又有錢,那矮的俊師文雅又有錢就可能看不見了.....到有合乎條件的人,對方又也有權選呀、也有條件呀......
求之虛無飄渺,就失之虛無飄渺。

識人為了30前一定要嫁,有人求婚就答應了,算日子也夾得極難,到萬事俱備,遠方親友帶埋友人回來飲喜酒順便一遊,點知一見鍾情.....隨人回異鄉,到現在不知結婚未有。

珍珠宮

別墅

Mrs.Chan 發表於 17-10-24 21:41
今年都未過,今日係農曆9月初五,仲有兩三個月·

果個係兩三年前算 所以

別墅

brindlewin 發表於 17-10-25 02:12
現實係成條街唔係男人就係女人,異性、同性化作桃花真係到處有,所以算命的冇講大話,只係這些桃花入不入 ...

人生如戲

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

Ashleycorina 發表於 17-10-24 13:17
佢哋有一套特別思維和言語,我們凡人好難理解。
例如A識左個男朋友,佢會話人住新界,一定好雜 ...

佢一心諗人呃佢,咁算罷啦

珍珠宮

王國教室勳章

good_pig 發表於 17-10-25 08:04
佢一心諗人呃佢,咁算罷啦

好神奇㗎,一時就覺得中環食個Lunch $300係正常價,一時就話一個豬扒飯成$6,70咁貴,走去問人係咪新鮮豬?唔係?咁成$6,70吖?點解啊?
全枱又靜過。

蛋皇哥0127    發表於 17-10-25 17:10

翡翠宮

其實係睇師傅有無料
而世上睇8字準既師傅, 唔多.
真係準既; 亦唔會講得太盡, 會盡量將negative講到好positive; 等你有力氣繼續發奮.

首頁

尾頁

跳至