自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

maomaofafa 發表於 18-3-9 13:39
咁你自己唔係咪得囉⋯⋯我反而好奇佢對你做咗啲咩令你要開post?
我頭先本來想問,你問左,係咪唔比你抱去街?

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

好似過左些

水晶宮

回覆樓主:

其實過份乾淨都唔係好事

男爵府

其實2面睇啦! 家長緊張小朋友健康是當然的, 佢地病的確好心痛, 但太過保護會變得唔適應四周既細菌, 毫無抵抗力, 但不要評審其他人

大宅

貓山公主 發表於 18-3-9 13:01
我以前個朋友就係呢類...
個B小時, 真係從來都唔落地爬, 話個地污糟, 一係抱, 一係行...
仲有唔多出街, 出 ...

我身邊有個親戚好似你朋友佢個仔依家8歲,係街跌親第一時間係望住呀媽,驚俾佢呀媽鬧佢整污糟哂啲衫褲!佢呀媽知道個仔跌親,第一時間唔係關心傷勢,而係鬧佢整到啲衫褲污糟哂!
佢個仔有時出街hi到啲公共物件,佢呀媽又即刻勁鬧佢,要即時拎消毒紙巾勁抹
最恐怖係佢個仔出街急尿係唔可以去廁所正常咁柯,而係要柯落個水樽到,如果想大便都要忍住直至返到屋企兼沖左涼先可以柯

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

SHILINGFA 發表於 18-3-9 15:12
我身邊有個親戚好似你朋友佢個仔依家8歲,係街跌親第一時間係望住呀媽,驚俾佢呀媽鬧佢整污糟哂啲 ...

病情好深……

珍珠宮

以前都遇過一個緊張媽,吾止潔癖,個女每一個動作都限制住,由朝到晚都要睇實,揍一個都要等老公放工先返屋企洗衫煮飯,到個女九、十歲時因高度不足,醫生建議打曾高針,打到18歲。緊張到咁,我都吾識講。

珍珠宮

以前都遇過一個緊張媽,吾止潔癖,個女每一個動作都限制住,由朝到晚都要睇實,揍一個都要等老公放工先返屋企洗衫煮飯,到個女九、十歲時因高度不足,醫生建議打曾高針,打到18歲。緊張到咁,我都吾識講。

公爵府

終於開到啦 發表於 18-3-9 11:39
超級潔癖嗰隻,bb就黎一歲都唔準出街,因為街有細菌,街啲bb櫈同換b室更加唔會用,一用就發燒會病:sickmilk ...

佢咁樣會影響BB發展⋯⋯

公爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 笑得好勳章

回覆樓主

有病

珍珠宮

回覆樓主:

這樣湊bb法, bb仲易生大病, 到時這個媽咪先知自己做錯。

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

大宅

cakii 發表於 18-3-9 11:42
放心,佢一定唔會畀你抱都應該係

珍珠宮

SHILINGFA 發表於 18-3-9 15:12
我身邊有個親戚好似你朋友佢個仔依家8歲,係街跌親第一時間係望住呀媽,驚俾佢呀媽鬧佢整污糟哂啲 ...

好易中屎毒菌發燒囉

用戶要求終止服務

loved 發表於 18-3-9 15:16
以前都遇過一個緊張媽,吾止潔癖,個女每一個動作都限制住,由朝到晚都要睇實,揍一個都要等老公放工先返屋 ...

咁返學同參觀、旅行等等阿媽係咪成日去望佢?會唔會簽紙唔上體育堂?

男爵府

2018復活節勳章

回覆樓主

我有朋友生左個女,咁我地話約出來見面,佢話唔好意思bb得四個月太細,要等一歲至好見,之後不了了之冇再約過!

大宅

回覆樓主

佢點湊緊係唔關我事啦,但係嗰日佢隊個b比我抱,想我同佢b玩,當晚病左就黎怪我比佢bb掂到到個門柄

用戶要求終止服務

oopp2008 發表於 18-3-9 16:43
我有朋友生左個女,咁我地話約出來見面,佢話唔好意思bb得四個月太細,要等一歲至好見,之後不了了之冇再約 ...

其實無可厚非,4個月帶太多嘢出街,又未坐到,餐廳唔畀開bb車(除非book酒店自助餐),咁你哋一齊食嘢邊個抱B.B.?bb畀你哋抱又大喊結果阿媽要抱返,以免嘈到隔離,要帶出帶入四圍行,咁阿媽點傾計?

男爵府

2018復活節勳章

happybebebe 發表於 18-3-9 16:48
其實無可厚非,4個月帶太多嘢出街,又未坐到,餐廳唔畀開bb車(除非book酒店自助餐),咁你哋一齊食嘢邊個 ...

唔認同會冇餐廳放得落bb車,有心出點都就到!

子爵府

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我覺得接觸少少菌可以培養下抵抗力, 我係一個比較求其的媽媽, 有時食嘢前都唔記得比兩個仔抺手, 但touch wood兩個都好少病, 細仔之前冇返N,舊年開始返K1一直冇病過。

首頁

尾頁

跳至