夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

fifi1017 發表於 18-7-31 17:15
我十幾歲嘅時候就開始跟佢,佢同我相差10幾年,我真係好愛佢,我自己本身冇火,冇脾氣,我哋好少嘈交,因 ...

全錯。你冇火冇脾氣尼d係性格。樣樣遷就就算做足200分人妻?我好肯定你唔識愛。兩個人一齊要各方面磨合去搵大家合適相處方法。你不停行緊單程路,你只顧自己覺得做得點好點好,但你都冇諗過對方有冇一齊行,佢一早行左第二個方向,純粹你自我感覺良好。
我地唔係聖人,實有機會做錯,但佢做錯左完全冇覺得要改過,而你繼續去包容佢繼續錯,唔通你認為繼續啞忍繼續俾佢傷害唔離開就變成300、400分人妻?d分係咪由專家幫你計出黎?幾多分有咩意義?
你以為浪子真係會識回頭?你繼續要發夢你就唔好怨。我都唔明仔女大哂,自己可以搵份工有尊嚴生活唔好,要攪到自己好似悲情主角先開心。十幾歲跟佢又點?佢已經變左。社會每日都變,依家係你一成不變。
我火係因為睇得太多你地尼d性格,下下俾男人睇死,一雞死一雞鳴,我寧願尼世冇男人都唔會俾自己冇尊嚴去生存囉!

大宅

.

男爵府

你又出去玩下嘛。
咁先公平。
呢個世界又唔係得你老公一個男人。
何必為左個唔珍惜你既人。放棄全世界其他男人呢。
記唔記得家有囍事97入面果個吴君如?
屋企果個黃面婆點夠出面啲野花吸引呢。
你自已執下個樣, 出去交際一下。
4十幾歲keep得好有成熟韻味既女人都好多人願意同你玩架。
話唔定仲會比你搵到真愛tim.
到時就換左你要同個男人離婚。

子爵府

如果你離唔開到佢, 只可以接受佢2頭住家, 唔好再諗佢星期6,日去左邊呢D野, 只會心煩.

我有個朋友初時都唔接受, 但自己又離開唔到, 都1X年了, 只要個男人番到屋企真心真意對佢, 佢就滿足. 初時女家憎個女婿,費時個女難做, 唯有當無野咁.

[img align=right]http://i116.photobucket.com/albums/o21/keiyan76/CEO.gif[/img]

伯爵府

fitceo 發表於 18-7-31 18:55
如果你離唔開到佢, 只可以接受佢2頭住家, 唔好再諗佢星期6,日去左邊呢D野, 只會心煩.

我有個朋友初時都唔 ...

嘩!上一代嘅女人先會咁而家應該唔會有了。不過咁,我認為如果仔女大咗,可以返下工,同個社會接觸下,搵d錢旁下身,到時就唔會有咁多時間亂諗嘢

子爵府

回覆樓主

呢d 垃圾留嚟做咩呢。。。留返少少尊嚴比自己,加油啊jm!!!~

子爵府

回覆 clyl03 的帖子

當事情發生時,佢無番工要揍兩個女, 亦都係唔想兩個女無個完整家庭, 所以無奈接受, 當然個男緊係KEEP住話會離開個女人, 但而家另一頭家個仔都升中, 點會離呢. 基本上大家都接受左對方既存在了.

[img align=right]http://i116.photobucket.com/albums/o21/keiyan76/CEO.gif[/img]

大宅

好媽媽勳章

所以有時真係好忟憎,點解我地做女人唔爭氣,一係你接受唔好怨,你話好愛佢嘛?咁愛你咪有得佢開心囉,無私奉獻,俾自由喎。否則,既然無藥可救就放生自己啦,d男人睇穿哂你地弱點又知道趕你地都唔會走,佢仲怕咩?

happyb_happyb    發表於 18-7-31 23:16

用戶要求終止服務

fifi1017 發表於 18-7-31 09:33
我同先生一齊左差不多20年,今次佢第二次外面有女人,對上一次佢有女人我發覺左,我即刻要佢選擇要家庭定係 ...

而家走,傷心一年半載,都仲可以搵過個;到你人老珠黃,俾佢趕走,仲可以點?

伯爵府

babyhi 發表於 18-7-31 19:51
所以有時真係好忟憎,點解我地做女人唔爭氣,一係你接受唔好怨,你話好愛佢嘛?咁愛你咪有得佢開心囉,無私 ...

同埋個男人只要不斷踩佢條底線咋

禁止訪問

禁止訪問

別墅

回覆樓主

肯定他怕大陸女人老咗吾理佢,佢又睇死你吾走,所以膽子大,要求你接受。你真的不要儍瓜

珍珠宮

環保接龍勳章

fifi1017 發表於 18-7-31 17:17
我當然知道佢根本唔尊重我,但係我可以點?我家人都好支持我返屋企同佢離婚,但係我自己根本唔捨得離開佢 ...
喊乜鬼吖!

如果妳繼續留係垃圾身邊,

一世都抬唔起頭

禁止訪問

侯爵府

BK Milk勳章

回覆樓主

過來人身份同你講:

你最近搵份part-time 做先,因為你做左家庭主婦好多年,出面社會你要識適應。當你開始適應,你就開始改變下你自己,學下嘢!

我好彩,由同前渣男結婚到依家keep住工作,所以當時決定離開,係我重新!

我依家生活得自在,小朋友放學校假期,可以去我地鐘意地方,唔做就人。

伯爵府

heiheikwok 發表於 18-8-1 08:43
過來人身份同你講:

你最近搵份part-time 做先,因為你做左家庭主婦好多年,出面社會你要識適應。當你開始 ...

係㗎!搵錢之餘仲可以擴闊視野,唔洗個生活只圍住個賤男,自己睇自己都冇咁卑微

大宅

clyl03 發表於 18-8-1 09:36
係㗎!搵錢之餘仲可以擴闊視野,唔洗個生活只圍住個賤男,自己睇自己都冇咁卑微
...

我剛剛發現,原來佢哋兩個感情,唔止係剛開始咁簡單,佢哋兩個仲相約去咗女方鄉下玩左幾日,嗰幾日就係剛好我同我個囡去咗旅行(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)

瑪瑙宮

fifi1017 發表於 18-8-1 09:42
我剛剛發現,原來佢哋兩個感情,唔止係剛開始咁簡單,佢哋兩個仲相約去咗女方鄉下玩左幾日,嗰幾日就係剛 ...

其實你明唔明, 你只淪為湊住个女打理頭家的工人, 到你無用時, 佢就會飛你. 你發現乜都唔會走, 你何必去發現, 佢擺明就係愛人地, 打好份工算, 你無工作無收入, 到人老珠黃佢叫你走, 你靠咩生活, 用下腦.

子爵府

回覆樓主

你以為佢唔會放棄頭家?太天真,大陸女人最叻玩手段,遲早同你離婚。到時你有得賴死唔走咩?點解俾機會人地飛你而唔係你飛人

首頁

尾頁

跳至