自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

ctsang 發表於 18-9-26 17:45
有冇試過插第二個插蘇,我試過風筒插厠所插蘇係開到但好细風,一插第二個插蘇就無問題,因為厠所插頭唔夠力 ...

已經試過了,都唔得,一樣係唔熱,應該救唔返了(emoji)
不過謝謝你(emoji)

寶石宮

2023年兔年勳章

回覆樓主:

大宅

小心

就算o係Amazon美國買amika都係撞手神,9月頭自己經歷:

經美國Amazon見鈦金屬版果隻咁多劣評,諗住貴少少買隻usd150最新版直髮夾,連埋運費都成港幣一千三百。滿心歡喜等左個多禮拜,終於收到,打開發現個盒爛爛地,支直髮夾明顯地唔係全新,連份說明書都已經揭過百次,甩甩地,支夾係開到用到,但必定係二手被退回嘅貨,好彩amazon 可以退貨,連運費都退到,不至於有損失,不過就唔敢再係Amazon 買過。

大宅

J-FISH 發表於 18-9-28 18:15
小心

就算o係Amazon美國買amika都係撞手神,9月頭自己經歷:

Amazon都係博一博 不過可以退回全數加運費,咁都總比ig買有保障,只得浪費左時間,但錢可以攞返曬,ig買係完全報銷

琥珀宮

小心

若買呢個,香港買永久保養有壞包換新,用到終身,真係貴幾倍都抵。

我跟朋友講笑,話可以阿媽比阿女代代相傳

珍珠宮

好媽媽勳章

小心

「好彩amazon 可以退貨,連運費都退到,不至於有損失,不過就唔敢再係Amazon 買過。」~
請問美國amazon 退貨係點做?

我試過買日本Amazon要退貨,初時叫我要寄DHL返去,我問過運費都好貴。我唔想墊支運費,因貴得唔合理,又怕Amazon 唔俾返運費我。後來我要求日本Amazon俾佢個DHL ref. 我,等DHL直接CHARGE佢,佢才豁免我不用寄返件爛貨俾佢。

大宅

amypekkle 發表於 18-9-28 19:07
「好彩amazon 可以退貨,連運費都退到,不至於有損失,不過就唔敢再係Amazon 買過。」~
請問美國amazon ...

初時我都好徬徨,因為揾快遞去美國要三百幾蚊,而美國amazon只會津貼$20美金。之後我上網爬文搵下教學,有人分享用郵局網上自助投遞服務,再去郵局寄,係會平好多,只係$80港幣,仲要7日對方已經收到。最後我影返張郵局收據單俾Amazon,佢第二日入返落我信用咭。
雖然支直髪夾唔係新令我好失望,但amazon好爽快又可claim返運費,服務好好。
樓主好慘,IG買野真係無保障。

珍珠宮

有得整,我一邊熱一邊唔熱,$400檢查同零件,自己搵師傅,明天上門順手做一堆家居維修

整得好話你知。

水貨平咁多,又即買即有,賣家有屯貨有責錢
無 service 係可以理解架
同埋人地話兩日換新,做乜唔兩日內試呢

我都係搵同一間買,就算英文唔成問題來回美國既運費同麻煩都好多,整完都平過行貨一截,行貨換新都要兩舊啦

珍珠宮

J-FISH 發表於 18-9-29 12:56
初時我都好徬徨,因為揾快遞去美國要三百幾蚊,而美國amazon只會津貼$20美金。之後我上網爬文搵下教學,有 ...

其實唔可能用平咁多既價錢要求可比既服務同保障架

大宅

nsychristy 發表於 18-9-30 15:29
其實唔可能用平咁多既價錢要求可比既服務同保障架

自己amazon起碼可以退,用ig唔得真係total loss,同埋IG貴過自己amazon.當然兩者都係撞手神,不過amazon比較IG有保障少少,至少有30天可退。
香港買就一世保養,但貴二倍,無得比,有得有失,睇下博唔博。

子爵府

回覆樓主:

我係Amika迷,大/細夾、無線直髮夾、大/細直髮梳,和風筒都買齊。大夾和大直髮梳喺香港Amika買,其他都是ig shop/carousell 買。
好彩定唔好彩,唯一一買返嚟就壞的,就是無線直髮夾,當時都嚇了一跳,如果唔係喺Amika買就大鑊,CS免我198的手續費,因為一收到試就壞了(都過了個幾星期咖)。
搵代購買,有現貨,又平好多,即興即買即享受,但電壓和插頭唔同,始終都有隔山打牛的感覺,搏唔搏得過睇自己。

子爵府

ivylai530 發表於 18-9-26 09:44
事源上星期五經ig幫朋友買了一個$900既amika直髮夾,第一次上網買水貨,見可以試機,所以安心購買啦!
21/9 ...

我在2星期前響Carousell買左amika 2018版 迷你直髪夾,返屋企試用 夾髮部份好熱,熱到熨手。 我買來去旅行用,點知用2次已經壞左,按了on也無反應。 我的賣家好,有比單據影印本我,我打算過2日打去customer services 到問。

我覺得Amika的質量好差,專登買去旅行用,我去7日旅行,用2日就壞。

子爵府

咁貴的價值都錢,真系唔值。
有無其他迷你直髪夾介紹? 旅行用

珍珠宮

littlemrs 發表於 18-9-30 16:56
我在2星期前響Carousell買左amika 2018版 迷你直髪夾,返屋企試用 夾髮部份好熱,熱到熨手。 我買來去旅行 ...

Mini 版質量係無得比架

珍珠宮

ivylai530 發表於 18-9-26 09:44
事源上星期五經ig幫朋友買了一個$900既amika直髮夾,第一次上網買水貨,見可以試機,所以安心購買啦!
21/9 ...

淘寶,我女兩個也用好耐!

琥珀宮

nsychristy 發表於 18-9-30 17:15
Mini 版質量係無得比架

若買非迷你版,我覺得香港買行貨永久保養換新貨,長遠計仲化算

用戶要求終止服務

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章

回覆樓主

子爵府

木土土 發表於 18-9-30 18:08
若買非迷你版,我覺得香港買行貨永久保養換新貨,長遠計仲化算

非迷你,我用cloud 9, 好用
迷你,真系細,方便帶去旅行用

大宅

nsychristy 發表於 18-9-30 15:27
有得整,我一邊熱一邊唔熱,$400檢查同零件,自己搵師傅,明天上門順手做一堆家居維修

整得好話你知。

想問下你都係同一間買回來,用多久開始有問題?謝謝

伯爵府

回覆樓主:

我都係美國amazon買, 我買左年幾兩年,前後用左三,兩次,近日攞番離用就一邊熱邊唔熱,咁快就玩完,總之香港買

首頁

尾頁

跳至