想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

豆爸豆媽 發表於 18-11-21 15:44
我既懷孕道路真係好坎坷,2012年同先生結婚,2013年第一次懷孕,最後bb無心跳做塞藥排出,當時醫生同我講其 ...

你已經好勇敢啦!我之前幾次ivf 都幾week 小産左!最後做左ivf 加pgs 先有正常的胚胎植入,生左仔仔!

大宅

charlenebb 發表於 19-1-7 20:13
你已經好勇敢啦!我之前幾次ivf 都幾week 小産左!最後做左ivf 加pgs 先有正常的胚胎植入,生左仔仔!
...

請問你抽左幾卵?有幾多去到day 5 ?成功pass PGS呀?

大宅

Manmanman12345 發表於 19-1-7 22:38
請問你抽左幾卵?有幾多去到day 5 ?成功pass PGS呀?

我40啦!所以取卵2次,共6個胚胎,4個成功pgs !

大宅

豆爸豆媽 發表於 18-11-21 15:44
我既懷孕道路真係好坎坷,2012年同先生結婚,2013年第一次懷孕,最後bb無心跳做塞藥排出,當時醫生同我講其 ...

你有無諗過做IVF & PGS 呀?年紀大胚胎基因好多都有問題,經過PGS基因檢測的胚胎先放入子宮,成功機會大好多!好過你下下用自己個肚測試,傷身又傷心!我有個同事生左個女,之後試過10次小產都無第二胎,好傷的!

大宅

charlenebb 發表於 19-1-9 15:17
我40啦!所以取卵2次,共6個胚胎,4個成功pgs !

40有4個PGS pass 真係好叻呀!抽两次總共有幾多粒卵呀?可以講AMH 幾多嗎?
我今次第二次IVF 了,上次香港無做PGS流了, 希望今次成功啦!

首頁

尾頁

跳至