夫婦情感

跳至

首頁
12345...6

尾頁

伯爵府

2024年龍年勳章

AudiQ7 發表於 18-12-19 10:49
我驚,如果我一直拖落去,佢哋越嚟越來就越難分?好多對話C6 delete咗,我唔知佢哋開始左幾耐,如果係啱啱 ...

你想走定想留?想留,就改變自己,就算佢拒絕你,你都聽吓啲jm講,同佢出去多啲,唔覺唔覺拖吓攬吓。
冰封三尺,你對這段關係亦有很大的責任。先親熱,sex就過多一個半個月先,唔好太急。
你呢件係雙方都出手,未必係你老公先主動,值得嘗試救吓。

別墅

AudiQ7 發表於 18-12-19 15:54
踢爆,離婚,呢個過程可以好快好容易。如果我冇睇過電話,其實我一路都唔知佢愛嘅唔係我,更加唔知佢唔掂 ...

電話嘅對話,未必係真嘅
男人都好識講甜言蜜語
佢同個女人講,緊係咁講,要氹佢,留住佢喺身邊嘛

最主要係你個心點諗
你仲愛佢,嘗試平心靜氣同佢傾下
係咪你脾氣大,佢要揾代替品
你忽略左佢,佢先出去揾返舊情人
無女人願意做一世二奶掛

大宅

好難忍到,我上次知道佢同第二個女人whatsapp都即刻同佢攤牌,宣示主權

大宅

AudiQ7 發表於 18-12-19 10:48
最近發現C6有婚外情,嗰個係佢個Ex,因為拍拖嘅時候我問過佢啲情史,我認得嗰個女人,佢哋應該識咗好多年, ...

我唔會忍到,我情願灘牌博一鋪,就算輸都叫做係自己決定,好過坐係度等死

子爵府

睇樓主所說似乎係唔想分開多。既然係咁,就做d 嘢改善自己,起碼嘗試過。但一定一定要似之前jms 所說,諗定後路,而有獨立經濟能力似乎係你當前最重要。

男爵府

你老公似真心,我係你會「立」錢走,離婚算

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

個老公都係對小三真心,只係等時間,而家掉底你同個仔就背上拋妻棄子既罪名,由好好先生變成濺男,形象一鋪清袋,而家純粹為面子而唔主動離婚,到仔大個dd, 你又越黎越臭脾氣,un頂dable 而另一邊個初戀女神一齊又快樂無比,就足以令佢下決心action and then 佢就會同你攤牌離婚. 奉勸樓主都係及早準備,先納定d錢,諗好曬離婚安排,要唔要返個仔,預備錢爭撫養權,仲有住既地方⋯⋯ 呢d唔係一時三刻做到既野。所以而家唔爆去buy time 係正確 你呢隻出面果個係有愛有性,屋企果個無愛無性根本無得比⋯⋯

大宅

littlefunpig 發表於 18-12-19 22:48
個老公都係對小三真心,只係等時間,而家掉底你同個仔就背上拋妻棄子既罪名,由好好先生變成濺男,形象一鋪 ...

好中,出面有性有愛,屋企無性無愛....

大宅

english1221 發表於 18-12-19 22:25
你老公似真心,我係你會「立」錢走,離婚算

點解大家覺得佢真心所以要離婚?如果佢咁愛佢,佢而家等乜?

大宅

skac 發表於 18-12-19 21:56
睇樓主所說似乎係唔想分開多。既然係咁,就做d 嘢改善自己,起碼嘗試過。但一定一定要似之前jms 所說,諗定 ...

我會改脾氣,忍住先,拖時間。我要小小時間處理左呢個打擊先,太痛

大宅

qee 發表於 18-12-19 18:34
牌面真係輸9成
個女人係你老公嘅女神
咁多年後終於俾佢得米

佢whatsapp 對話真係話佢係女神,但我唔信呢個世界有女神

瑪瑙宮

AudiQ7 發表於 18-12-20 00:06

你可以自己諗下尼个問題.

瑪瑙宮

AudiQ7 發表於 18-12-20 00:09
佢whatsapp 對話真係話佢係女神,但我唔信呢個世界有女神

佢覺得係就係喇, 使乜你信. 你諗番 D 實際野喇.

男爵府

AudiQ7 發表於 18-12-20 00:06

男人都係怕麻煩,又怕你吵吵鬧鬧,個仔(女?)又唔知點算,一陣又俾你分身家,如果個小三唔逼宮或有左,都會維持status quo

珍珠宮

畀面勳章 環保接龍勳章

如果我老公唔愛我 係埋一齊只為責任 我會走
分開各找愛自己既人
我唔想影響我既小朋友以為婚姻就係咁 對另一伴不理會 外找情人

外遇我係0容忍 人生苦短 點解要活得咁痛苦
放手唔係認輸

請愛自己多一點

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

神係自己創造架咋,唔洗好靚,只要佢覺得對方係遙不可及,就會好想得到。未得到嘅嘢,永遠係最好嘅。

大宅

你信唔信冇關係㗎
你老公信就得㗎喇
係時候面對現實喇

子爵府

回覆樓主:

個小朋友先咁細 改下脾氣睇下點 挽救下
不過忍得好辛苦最好攞出嚟傾囉 咁樣屈法好易有病

子爵府

AudiQ7 發表於 18-12-20 00:07
我會改脾氣,忍住先,拖時間。我要小小時間處理左呢個打擊先,太痛

一動不如一靜係男人本性,反正而家出面有得食,但喺大眾眼中仍然係好好先生形象,又唔洗展開一輪麻煩的離婚程序,分家產同爭撫養權等。直情某天個女人逼佢婚或有咗,就唔講講法了。
樓主既然你決定要改善自己先,就先試試吧。不過,真的唔好抱太大期望。你老公講到愛到不能,比著我可能已經會放手,因為我都值得自愛,及找個愛我的人共渡下半生。

珍珠宮

樓主,你老公根本day one已經吾系真心鍾意你,只要有導火線,佢就會提出離婚

首頁
12345...6

尾頁

跳至