親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

02413124 發表於 19-3-17 16:51
我打算去,應該會買左飛先,會平dd
不過我research過beachfront market 超平既只係for 澳洲人
...

請問有什麼公共交通工具可以搭去看Australia Outback Spectacular 呀? Thanks!!

子爵府

winniepoon 發表於 19-3-17 17:32
請問有什麼公共交通工具可以搭去看Australia Outback Spectacular 呀? Thanks!!

我地會自駕。我諗Uber?

男爵府

winniepoon 發表於 19-3-17 17:32

你會唔會去movie world?我google map見outback spectacular應該係 movie world /wet n wild 隔離,我估應該搭返去movie world架車就可以。ps 我都會去但我係plan自駕的所以我唔識搭車。

男爵府

回覆 滑蛋河 的帖子

謝謝大家的意見,Movie World 應該會去。 而家煩緊點樣搭車,需唔需要買張 go card 呢?還是買定張什麼 Airport ROO Pass 呢?

大宅

MissMaMa 發表於 19-1-31 07:13
我join過local tour去睇藍光蟲,個tour 連埋QT Hotel 的自助晚餐,我地食完buffet,佢地就黎QT接我地出發 ...

想問去o’reilly 其實需唔需要跟團(1day)? 我book咗入去住一晚,考慮有冇需要跟啲1day tour, 定係自己入去check in 入去玩都得? 會唔會冇咁方便,或者睇唔到啲嘢?

大宅

winniepoon 發表於 19-3-16 23:31
請問有冇人在 gold coast 時有去看 Australia Outback Spectacular 呀? 是自己之前買了票再搭車去嗎? 可以 ...

我之前跟吃喝玩樂買,位置非常好 (買時無得揀位,唔知係咪咁岩)食物ok, 小朋友都鍾意睇,覺得好新奇。我安排玩完wet n wild 睇,喺正隔離

珍珠宮

sumyees 發表於 19-3-18 13:54
想問去o’reilly 其實需唔需要跟團(1day)? 我book咗入去住一晚,考慮有冇需要跟啲1day tour, 定係自己入 ...

你自駕嗎?如果自駕,自己揸車入去就可以了。我冇自駕,所以join tour,先去 Mount Tamborine,尾站Oreilly,住完一晚,主要行山,之後day2下午接返我地返市區。

男爵府

回覆 muimui2 的帖子

請問你是否自駕呀?如果不是,你是怎樣搭車的呢?Thsnks!

大宅

winniepoon 發表於 19-3-18 18:57
回覆 muimui2 的帖子

請問你是否自駕呀?如果不是,你是怎樣搭車的呢?Thsnks! ...

我是自駕的

別墅

MissMaMa 發表於 19-1-31 07:13
我join過local tour去睇藍光蟲,個tour 連埋QT Hotel 的自助晚餐,我地食完buffet,佢地就黎QT接我地出發 ...

可吾可以pm我嗰local tour?thx

大宅

MissMaMa 發表於 19-3-18 18:24

你自駕嗎?如果自駕,自己揸車入去就可以了。我冇自駕,所 ...

請問Oreilly行山難行嗎?還是平路為主?因為帶住70歲老人家。Thanks!

珍珠宮

lok888 發表於 19-5-12 07:18
請問Oreilly行山難行嗎?還是平路為主?因為帶住70歲老人家。Thanks!

平路為主,但亦有上落斜,我唔知老人家平日有冇行開山,如果有的話,就 okay 。

男爵府

MissMaMa 發表於 19-2-3 13:43
我訂的係一天團,不過職員話好好,知道我住Oreilly ,第二日下午接返我。
...

MissMaMa,
請問你係邊度book呢個local tour 可分兩日drop off同pick up你?係上網book時request 嗎?

珍珠宮

ahmi 發表於 19-6-23 16:40
MissMaMa,
請問你係邊度book呢個local tour 可分兩日drop off同pick up你?係上網book時request 嗎?
...

我喺另一個post 覆左你。其實我冇諗過可以咁做,係職員主動比呢個建議我。

男爵府

MissMaMa 發表於 19-6-23 18:19
我喺另一個post 覆左你。其實我冇諗過可以咁做,係職員主動比呢個建議我。
...

謝謝,係咪預先email request?

我揾transfer見到有一間公司講佢哋冇做呢條線transfer,主力做團,提及可以在day tour 回程放低客人在Oreilly Retreat。
https://www.sc4wd.com.au/oreillys-transfer/

珍珠宮

ahmi 發表於 19-6-23 19:39
謝謝,係咪預先email request?

我揾transfer見到有一間公司講佢哋冇做呢條線transfer,主力做團,提及可以 ...

我用wechat 同職員聯絡。我參加的day tour就係呢間公司辦,係Tamborine Mountain +Oreilly 四驅車一天遊。

男爵府

MissMaMa 發表於 19-6-23 19:55
我用wechat 同職員聯絡。我參加的day tour就係呢間公司辦,係Tamborine Mountain +Oreilly 四驅車一天遊。 ...

請問行tree top 橋有冇包,我見佢website 冇提。第二天參加oreilly retreat 的tour收費怎樣呢?

珍珠宮

ahmi 發表於 19-6-23 20:10

請問行tree top 橋有冇包,我見佢website 冇提。第二天參加ore ...

去到Oreilly 會帶你行Tree top 同餵鸚鵡(其實係免費的,自己隨時做都可以),第二天我沒有參加Oreilly 的tour,自己行walking trails ,之後大約五點,Southern Cross的車來接返我返Gold Coast 。

珍珠宮

winniepoon 發表於 19-3-16 23:31
請問有冇人在 gold coast 時有去看 Australia Outback Spectacular 呀? 是自己之前買了票再搭車去嗎? 可以 ...

可以訂transfer ,eg. ConXion

男爵府

MissMaMa 發表於 19-6-23 20:26
去到Oreilly 會帶你行Tree top 同餵鸚鵡(其實係免費的,自己隨時做都可以),第二天我沒有參加Oreilly 的 ...

好啊,冬天去到可以行山好正

首頁

尾頁

跳至