心聲留言

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

MidcoMidco 發表於 19-6-14 16:08
Hi hi 真心想認識多d朋友傾下計,玩樂下

昨天我和 2位新朋友去了深圳玩樂 (我也非第1次)
目標: 食飯, 步行。

大家都想認識多d朋友。

傾下計, 那要視乎對方是什么人。 對吧。傾的投入, 大家多啲了解。朋友需要時間。
大家都有興趣再次去。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

KK20010609 發表於 19-6-15 10:37
回覆 333s 的帖子

有時太累了, 寧靜和自己做朋友

有時和朋友在一起。
有時自己獨處。

二者同樣需要的。

在香港, 有誰不累, 工作壓力大, 太累正常, 因此要充下電。
我會和友人說, 大家 enjoy massage, keep silent.
有2-3个人, 一起食飯時, 飲野, 步行.... 大把机會傾。

再深入D, 靠朋友之緣份。"真誠" 是基本。 但不能單靠一方。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

象牙宮

小傑媽媽 發表於 19-6-15 18:53
你講得好啱,真誠好重要,但不能單靠一方,所以有d只想得到别人的關心,自己卻不願付出真心的人,我放棄了 ...

你就當是普通朋友, 或比普通更普通的甲乙丙吧。

人生怎會沒出現此类人? 小傑媽媽, 其实有好多的。

理性討論交流者。

已刪除用户

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

禁止訪問

HiPP勳章(1) 開心吸收勳章

已刪除用户

大宅

牛年勳章

333s 發表於 19-5-28 22:37
她們在 whatsapp 開了 group 以玩樂為主。多數深圳玩樂。
有傾偈。深度的傾偈。几乎冇咩了。
那里提供了 ...

由於要照顧小朋友,難抽時間去到深圳咁遠,純粹傾下偈咁,歡迎入group嗎?

伯爵府

我有小小分享,到中年啦我都仲有好多好多知心朋友,可能我興趣喜好多,又鍾意旅行,
呢d朋友好多都識咗15,20年以上㗎啦,

我覺得上網識到知心新朋友,有點難,因為大家都有一定年紀經歷啦,性格各異,生活習慣,經濟能力又不一樣。

總之唔少個案,最後講錢的,講傳銷的,講是非的,有情緒病的,人負能量的,做二奶的......
都要一律遠離,費是煩心.....

另一方面,如果妳最終在新朋友圈中,埋唔到班的,人家在疏遠妳,呢d情況,妳自己千萬不要上心,呢d只係泛泛之交,好閒,再識下其他新朋友,
始終每個人際遇不一樣,磁場也不一樣。

SorenLorensen    發表於 19-6-21 16:19
過好,每一天!

複式洋房

fishwawa 發表於 19-6-18 16:42
我有小小分享,到中年啦我都仲有好多好多知心朋友,可能我興趣喜好多,又鍾意旅行,
我地大家好多都食咗15 ...

伯爵府

回覆 333s 的帖子

非常認同
過好,每一天!

伯爵府

有時自己去做facial,食個日式鐵板燒,行下街,
我試過一個人上深圳,在大商場逛食野睇戲,買杯喜茶食件包,咁就一日啦。

333s    發表於 19-6-20 10:26
過好,每一天!

複式洋房

fishwawa 發表於 19-6-18 17:00
我試過一個人上深圳,在大商場逛食野睇戲,買杯喜茶食件包, ...

我都有咁嘅想法 ,其實我都係一個人, 鍾意食咩自己去食, 鍾意買咩自己去賣 ,落得逍遙

伯爵府

人好難講,好似我昨日想食辣野,煮辣椒炒肉片,煎雞翼,
到今晚會出街食飯,我老公又話再想食辣野,我又唔想....
我哋兩個人都咁麻煩,何況同幾個朋友呢.
過好,每一天!

複式洋房

fishwawa 發表於 19-6-18 17:05
到今晚會出街食飯,我老公又話再想食辣野,我又唔 ...

複式洋房

fishwawa 發表於 19-6-18 17:05
到今晚會出街食飯,我老公又話再想食辣野,我又唔 ...

我有啲唔舒服 想瞓一陣 晏啲call你ok

伯爵府

Call 我??
我唔識妳,妳認錯人啦,hahaha
過好,每一天!

複式洋房

fishwawa 發表於 19-6-18 17:16
Call 我??
我唔識妳,妳認錯人啦,hahaha

意思係話喺呢度call你

複式洋房

ElsaTsang1 發表於 19-6-18 17:18
意思係話喺呢度call你

男爵府

fishwawa 發表於 19-6-18 17:00
我試過一個人上深圳,在大商場逛食野睇戲,買杯喜茶食件包, ...

你好叻喎!一個人去深圳行街

首頁

尾頁

跳至