自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

amypekkle 發表於 19-9-25 18:01
想請教厚生你唧幾遠就一粒?有冇用紙或膠墊住那舊藥?
如有曱甴屍,你有冇執走?(因為我記得使用說明話如 ...

我只放廚房,直接吱落D磚度,所有轉角位一定有,如果角同角之間隔得遠會15-20cm再補一點

第一次落藥10日之後我全個廚房清潔,攪掂再放藥,以後見到就即刻執走,但好少得一兩次

大約三個月我再清潔一次廚房,肯定成個廚房都無屍骸都有再放藥,到依家半年有多無強哥嘅踪影la

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

czl115 發表於 19-9-25 12:29
已淘左大半年,但一直未用因屋企見唔到曱甴
前晚見到,昨日即行動起來,把全屋點了個遍
...

應該好快殺佢全家,放心

大宅

竇漪房 發表於 19-9-25 11:37
淘枝厚生啦!我屋企有一排有好多細隻嘅,用左幾日只係間中有屍體,用左半年屍都無啦!

...

呢支嘢真係非常勁好用 我用咗之後所有煩惱都解決 之前我廚房勁多細細粒曱甴電飯煲都有 連續用咗兩個禮拜而家已經過咗三個月屋企一隻曱甴都冇

男爵府

竇漪房 發表於 19-9-25 11:37
淘枝厚生啦!我屋企有一排有好多細隻嘅,用左幾日只係間中有屍體,用左半年屍都無啦!

...

我都剛淘左,我想問用左呢隻厚生, d 曱甴走出來死,d 呢埋死架

男爵府

開心吸收勳章 我的育兒心得勳章

梁阿太 發表於 19-9-25 18:37
我都剛淘左,我想問用左呢隻厚生, d 曱甴走出來死,d 呢埋死架
...

我都有用呢隻,唔見到佢地條屍,又唔見咗佢地出沒,我當佢地離開哂

禁止訪問

男爵府

michelle071180 發表於 19-9-25 10:36
我以為樓主講緊呢幾個月黎果d曱甴潻

X2

水晶宮

冬天反而小左曱甴、夏天特別多

珍珠宮

梁阿太 發表於 19-9-25 18:37
...

係呀!有D死俾你睇,有D死返屋企

初初死唔執屍,因為會食同類屍體,食咗會死,不斷輪迴

珍珠宮

RL1268 發表於 19-9-25 18:34
呢支嘢真係非常勁好用 我用咗之後所有煩惱都解決 之前我廚房勁多細細粒曱甴電飯煲都有 連續用咗兩個禮拜 ...

我都係睇呢度JM推薦,諗住十蚊一枝試下無壞,點知咁work

男爵府

mozymozzybaby 發表於 19-9-25 17:52
回覆 maggkiki 的帖子

都諗住買, 但好似話曱甴食咗都要啲時間先食... 又識飛又大隻.. 咪要好長時間?... ...

我屋企只有小曱甴,唔知飛曱甴得唔得。

男爵府

我都係,已經有差唔多成年冇見過曱甴,前日一見就三隻,唔知係咪預備冬天出嚟儲定D糧呢?

瑪瑙宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

竇漪房 發表於 19-9-25 19:14
我都係睇呢度JM推薦,諗住十蚊一枝試下無壞,點知咁work

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

HAPPYBOBB 發表於 19-9-25 10:43
我幾個月前搬咗屋,成日都見到細小強,好煩,都唔知點搞好

上淘寶買這隻藥,超得~

我都係這裡的會員介紹的, 留意有大小之分~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

伯爵府

Xmas吸收勳章

大力大力 發表於 19-9-25 20:35
上淘寶買這隻藥,超得~

我都係這裡的會員介紹的, 留意有大小之分~

唔該你呀淘嚟試下!

男爵府

HAPPYBOBB 發表於 19-9-25 10:43
我幾個月前搬咗屋,成日都見到細小強,好煩,都唔知點搞好

試下厚生曱甴藥⋯我屋企之前都有細小強見bk好多人都讚厚生就淘返支,已經好耐無見過小強了

子爵府

親子王國15週年勳章

回覆樓主:

我用左一次厚生,2 年都冇再見過大小強

侯爵府

我屋企又係 入黎住十年都未見過大曱甴 前兩日見到

大宅

ejb-2007 發表於 19-9-25 11:22
垃圾多,曱甴自然多

正解

珍珠宮

好媽媽勳章

竇漪房 發表於 19-9-25 18:20
我只放廚房,直接吱落D磚度,所有轉角位一定有,如果角同角之間隔得遠會15-20cm再補一點

第一次落藥10日 ...

多謝你詳細的回覆。

首頁

尾頁

跳至