時政擂台

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

HiPP勳章(1) 開心吸收勳章

回覆樓主:

公爵府

2023年兔年勳章

MrsSingSing 發表於 19-10-7 22:58
新加坡應該好開心,多年勁敵自取滅亡

新加坡唔係香港嘅主要競爭對手。

香港嘅得天獨厚嘅地理位置,其實係應該係珠三角嘅龍頭,新加坡係無咁嘅優越位置。

香港嘅主要對手應該係深圳,可惜,香港放棄咗可多黃金機會。

將優越嘅港口去起蝕錢嘅迪迪尼,失去咗轉口港嘅優勢。將發展高科技嘅機會,雙手奉上送咗俾深圳。盲目吹噓自由港,白痴嘅所謂積極不干預政策,將香港推向高地價嘅深淵。

香港嘅沉淪係咎由自取,簡單一句;抵死。

珍珠宮

TYIP 發表於 19-10-7 23:16
不止年輕人,好多有識之仕如下面Facebook 那位都仲好撐暴徒,我想極都唔明白!

https://www.facebook.com ...

多謝d黃屍囉

男爵府

穏約睇到第一行寫的
*教育的立德樹人*
好感概

珍珠宮

Amy1974 發表於 19-10-7 23:24
新加坡唔係香港嘅主要競爭對手。

香港嘅得天獨厚嘅地理位置,其實係應該係珠三角嘅龍頭,新加坡係無咁嘅 ...

新加坡唔係香港的競爭對手
但香港係新加坡的競爭對手。

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

政治及有關爭拗話題或最終演變成相關討論,現已移到時政擂台
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

首頁

尾頁

跳至