自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

2024年龍年勳章

donut012 發表於 21-3-28 20:40
唔好養teacup, 好多病痛,因為各樣器官都好細,所以病起上嚟好難醫。而且香港breeder 多數是近親繁殖,所以 ...

唔會養teacup ,感覺唔健康!
Life must go on

珍珠宮

牛年勳章

麟媽媽 發表於 21-3-30 01:16
比泰犬真係未聽過?娘家有隻比熊犬,佢地比Poodle大隻,呢隻野好鬼曳,成日比我炳!

...

未呀,係比熊 + 泰迪?
Btw, cute dog

子爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

香港其實仲有冇良心既狗塲,有貴婦或其他小狗BB出售?現在真係好難搵,我狗離開了二年,也找不到狗BB出售。

伯爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 Charlotte_mom 的帖子

Give me five!!!!! 北角有間寵物舖有,應該係店長,我成日走去望佢

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

aminafy 發表於 21-3-30 01:29

Give me five!!!!! 北角有間寵物舖有,應該係店長,我成日走去望佢 ...

近住城市花園吖,我經過都會去睇吓佢,好鬼大隻!

伯爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

回覆 麟媽媽 的帖子

係呀,係佢

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

以前維園附近有一隻,白色,仔仔嚟嘅但美咗容 (即圖中樣子)
我第一次見笑到噴咗

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Charlotte_mom 發表於 21-3-29 23:23
唔識好易俾人呃
識人買咗隻「小牧」,不出3個月變成巨牧
佢都唔好意思再話自己果隻係小牧
牧羊好聽話
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Charlotte_mom 發表於 21-3-29 23:22
我成日想要一隻standard poodle,金毛咁大果d
有地方的話養 standard poodle 真係超正
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

回覆樓主:

動物係生命,所有動物都唔易養。
希望大家養之前要考慮清楚

寶石宮

aminafy 發表於 21-3-30 01:29

Give me five!!!!! 北角有間寵物舖有,應該係店長,我成日走去望佢 ...
隻 standard poodle 店長叫 Mary 呀,我同個老闆好熟,我 3 個女都係佢間舖抱番屋企

寶石宮

Charlotte_mom 發表於 21-3-30 08:08
以前維園附近有一隻,白色,仔仔嚟嘅但美咗容 (即圖中樣子)
我第一次見笑到噴咗
我住個區超多人養 standard poodle,有個賓賓日日早上都帶 2 隻去 walk

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

jk923 發表於 21-3-29 22:27
poodle得單層毛,所以好少會甩毛,亦無話轉天氣換毛。(細toy size,3.7kg)

水晶宮

Charlotte_mom 發表於 21-3-29 23:34
好鬼有型,又好鬼cute
但我咁懶,都係養細狗算了,廢事我攪到佢唔夠運動量
...

諗起梳毛會好頭痛

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

esmehouse 發表於 21-3-30 11:01
我住個區超多人養 standard poodle,有個賓賓日日早上都帶 2 隻去 walk

兩隻!好有睇頭

王國長老

jk923 發表於 21-3-30 15:06
諗起梳毛會好頭痛

我隻臭白兔,甩毛節 (我女話嘅shedding season,甩毛節
呢個盆十吋,尋晚嘅戰跡(5指梳咋!)梳梳吓要熄風扇,因為兜口兜面一球球飛埋嚟

王國長老

Unna 發表於 21-3-30 10:58

呢樣我非常贊成,帶得佢返屋企就包一世,唔好只因為「好得意」而無唸責任。我成日記住,對隻竉物嚟講,主人就係佢嘅全部

寶石宮

我 3 個女

寶石宮

Unna 發表於 21-3-30 10:58
同意,所以 3 隻已經係我極限,每兩星期要車去佢出去沖涼做 SPA,日日又要梳毛、刷牙,又要買花膠、冬蟲草俾佢地食

伯爵府

回覆 wln 的帖子

我也想知呀,今日去勝利道睇狗,好貴,

首頁
12345...6

尾頁

跳至