0-6個月

跳至

首頁

尾頁

別墅

김민지 發表於 21-6-11 09:28
你bb厭奶期幾多個星期喇?我囡囡宜家就比之前易入口啲、但清醒時啜頭幾分鐘、之後又郁嚟郁去、又唔肯飲、 ...

5月11號到而家呀、原本食得好好架

複式洋房

lingling0935 發表於 21-6-16 16:18
5月11號到而家呀、原本食得好好架

咁同我囡囡差唔多時間開始厭奶喎、我囡囡呢2個星期厭奶嚴重咗、瘦咗好多(emoji)你bb有冇因為厭奶瘦咗?每日奶量幾多呀?

別墅

김민지 發表於 21-6-16 17:22
咁同我囡囡差唔多時間開始厭奶喎、我囡囡呢2個星期厭奶嚴重咗、瘦咗好多(emoji)你bb有冇因為厭奶瘦咗?每 ...

有呀、瘦左呀、每日奶量最少可以150架、最多300左右

複式洋房

lingling0935 發表於 21-6-24 20:48
有呀、瘦左呀、每日奶量最少可以150架、最多300左右

睇到bb瘦左好心痛、我琴日去咗健康院做咗檢查、過去1個月我囡囡冇肥到、但暫時冇跌出生長線、不過都瘦咗好多、我就仲係dreamfeed,每餐基本上餵2個鐘、好攰呀

大宅

김민지 發表於 21-6-2 02:42
囡囡啱啱3個月、2個半月開始厭奶、見到奶樽即刻擰轉頭、好抗拒飲奶、同埋好清醒時唔肯飲、係咁用安撫奶嘴貪 ...

我個囡touchwood 厭左1,2星期,明明飲到6,7安,厭奶期通常飲到3安就大喊,係咁用手推開奶樽,我同老公就入房面壁熄燈,有時開埋white noise, 盡量比個安靜環境佢專心飲,通常餵到5安,餵左45分鐘之後唔飲就算,而家又變返好鍾意飲奶

禁止訪問

民房

回覆 김민지 的帖子

请问你囡囡依家肯清醒饮吗,我囡囡同你一摸一样,一个月半就开始食迷糊奶

首頁

尾頁

跳至