婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

大宅

樓主可以一連一個月每逢星期六同老公呀b返娘定過夜。睇吓老公係唔係都欣然接受。

複式洋房

回覆 kwhkwh 的帖子

係呀

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

Wccwcc 發表於 22-11-14 17:16
回覆 kwhkwh 的帖子

係呀

咁我開始明白點解老人家咁大支野,你老公的來的往真係好方便。如果我是老人家都會勉強你。
小朋友大左找找機會重出江湖搵錢啦,否則有排你捱。
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

侯爵府

回覆樓主:

我覺得男家最理想半年見一次。
唔洗做有工人就一個月一兩次都可以,但要番工覺得都冇時間休息仲要個個星期去99度,我做唔到啦。

珍珠宮

回覆樓主:

咁老公問,你咪話唔去lo~
想做好人,註定要受委屈!
我以前唔明,想好D有咩錯?但慢慢發現,你做得好,人地會習慣,變成應份!
最後我咪索性做99口中嘅新抱,佢話我懶,咁我就懶俾佢睇lo,我唔想見亦唔想解釋,總之我就唔出現,我亦都唔會同老公嘈,99嘈佢,咪等99係個仔面前做醜人lo~
我老公係睇住我情緒又躁鬱變番正常~

大宅

Nbs 發表於 22-11-10 09:07
你同老公各自行一步
星期六或日去一晝,唔過夜(其實點解要過夜?!)
咁6299 又有得見孫,佢地睇住你又有 ...

千祈唔好叫俾開佢上你屋企探孫
我中左招
一初得個囡個個星期日上佢屋企,食完晚飯傾到8點半左右就走(湊住B要汁碗不用洗碗),回家沖涼,準備星期一返工。
有埋細b就开始佢話方便我,上我屋企,一嚟要煮晚飯,如果出街食6個人就算唔洗一千都幾百,仲要之前有疫情一定要煮。晚飯後往往都傾到10點近11先肯走,走左我仲要洗碗/拖地/沖涼。变左星期一返工重累過之前。

水晶宮

manyan2014 發表於 22-11-15 22:46
我中左招
一初得個囡個個星期日上佢屋企,食完晚飯傾到8點半左右就走(湊住B ...

如果有個唔通氣的6299 的話,咁你去佢地屋企定佢地嚟你屋企都係有難度的了。但爺爺嫲嫲要見孫好合理,只能盡量安排。
我慶幸我有很好的6299, 佢地個個星期嚟睇孫兼煮埋晚飯。

大宅

Nbs 發表於 22-11-15 23:04
如果有個唔通氣的6299 的話,咁你去佢地屋企定佢地嚟你屋企都係有難度的了。但爺爺嫲嫲要見孫好合理,只能 ...

講真如果6299嚟我屋企坐下就算,乜都唔好做,更加咪搞我廚房,佢哋廚房污煙漳氣污糟邋遢,所以一家唔知一家事,老公自己返6299屋企就係最好嘅安排。

大宅

Nbs 發表於 22-11-15 23:04
如果有個唔通氣的6299 的話,咁你去佢地屋企定佢地嚟你屋企都係有難度的了。但爺爺嫲嫲要見孫好合理,只能 ...

佢上嚟,係我煮,佢唔會我喺屋企煮。
如果我去,8點半左右我地就會走,我控制個時間。
而家佢越嚟越夜走,個時間佢控制。

大宅

jojocatjojo 發表於 22-11-10 21:33
講真有幾多奶奶真心每星期都掛住新抱想見個新抱? 主角只係個仔同孫,新抱根本就係配角,有啲連茄喱啡都不 ...

我都覺得係,佢想見嘅唔係我,我喺度佢仲唔自在。但係男人就永遠都唔明。

水晶宮

manyan2014 發表於 22-11-15 23:41
而家佢越嚟越夜走,個時 ...

你6299 唔通氣
又或者我太強勢

大宅

manyan2014 發表於 22-11-15 22:46
我中左招
一初得個囡個個星期日上佢屋企,食完晚飯傾到8點半左右就走(湊住B ...

如果嗰個星期要我咁樣做工人, 嗰日我會返自己阿媽屋企做公主。 我老公就係知道如果老爺奶奶嚟我哋屋企,佢要自己出手招呼6299,所以佢都寧願選擇自己返6299屋企做大少。 講真6299都係想見個仔同孫,地點根本唔重要,所以無需要踩上嚟我屋企。

大宅

yanyan1122 發表於 22-11-16 01:50
我都覺得係,佢想見嘅唔係我,我喺度佢仲唔自在。但係男人就永遠都唔明。
...

咁即係每次同99見面食飯你老公都一定要你出現?
不過要睇吓你同奶奶關係點樣啦,我老公完全明白,我同99越少接觸老公就越小煩惱,經過五年奶奶搞風搞雨,最終我老公直情叫我block咗奶奶電話號碼, 以前我奶奶第一時間乜嘢都打來煩我, 自從聯絡唔到我就搞唔到我, 99唔想搞自己個仔, 係冇得選擇嘅情況下唯有收手

大宅

jojocatjojo 發表於 22-11-15 23:31
講真如果6299嚟我屋企坐下就算,乜都唔好做,更加咪搞我廚房,佢哋廚房污煙漳氣污糟邋遢,所以一家唔知一 ...

都係。屋企嘅"煮權"唔可以俾6299(我62先識煮飯),否則清潔都係做死。最好老公帶小朋友上6299食,其次係一家人上去食。

大宅

Wccwcc 發表於 22-11-9 00:49
BB 6個月大生前老爺奶奶好正常,諗住頭幾年,會住係奶奶度,幫手湊。
出院至坐月期間,奶奶老爺既行為令我 ...

男人的父母 樣樣都好
生完又湊b又晤夠訓 etc
媽媽崩潰 even 呻下男家人 都係女人少器
晤體諒男家父母

男爵府

Wccwcc 發表於 22-11-11 12:53
其實我真係有同佢哋講過,隨時嚟探我,因我覺得自己地方,我舒服啲,面對佢哋既説話都冇咁大壓力。
我有試 ...

我驚你下一次開post係:點解我老爺奶奶要成日上嚟我屋企?

子爵府

虎到金來勳章 HiPP勳章(1) 好媽媽勳章

回覆樓主:

我會只去一天。自己父母都要去一天架。點會去佢度兩天,仲要過夜咁唔方便。
我B仔10月4日出世. 3.78KG
18MTH 15KG,84.5CM
13MTH 13KG,82.5CM
10MTH 12.42KG(連衫)
6MTH 10.08KG,72.5CM
5MTH 9.8KG(連衫)
4MTH 8.73KG,68CM
3.5MTH 8.98KG(連衫)
3MTH 8.4KG(連衫)
2MTH 6.9KG,61.5CM
1MTH 5.2KG

珍珠宮

manyan2014 發表於 22-11-15 23:41
而家佢越嚟越夜走,個時 ...
呢個係真,所以堅持去佢屋企或出街行,起碼自己可以控制時間,如果有啲人老土唔通氣,由朝坐到晚,無辦法叫佢走

大宅

回覆樓主:

唔好以為佢地過黎會舒服D
我ftm 99 得閒冇事就走上黎
明明BB 打晒喊露要訓覺,就死都要抱住唔比佢訓
星期六日 成個家族黎晒,有大有細
嘈到飛天,BB 完全訓唔到 個頭合埋眼 個頭又唔知邊個大嗌 嘈返醒
車輪轉咁抱 你又要金精火眼 睇下有冇人偷錫BB
佢地黎之前又要執屋 走左啦 又要清潔
黎到唔通叫佢返屋企食飯咩
又要服侍埋佢地食飯

執野 清潔 還原 仲辛苦

大宅

回覆樓主:

兩個星期去一次得嗎?你地一家三口都要有家庭生活,佢地唔通氣。

首頁

尾頁

跳至